Επικαιρότητα

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις φρεγάτες

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις φρεγάτες

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα το οποίο αφορούσε στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου υπάρχουν αμφιβολίες για βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα) όσον αφορά στον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο αθώωσε και τη σύζυγο του του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου και ένα φιλικό τους πρόσωπο τον Ανδρέα Μπάρδη.

Ο πρώην υπουργός καθόταν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από τον περασμένο Ιανουάριο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους περίπου 2, 5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την κατηγορία ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται να έλαβε από την «THALES NEDERLAND B.V.» αυτά τα χρήματα για την υπογραφή της σύμβασης του 2003 για τον εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού.

Έπεσε στη 2η θέση: Αυτόν δίνουν πλέον φαβορί για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ οι στοιχηματικές
POPULAR NOW Έπεσε στη 2η θέση: Αυτόν δίνουν πλέον φαβορί για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ οι στοιχηματικές

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κριθεί ένοχος ο πρώην υπουργός, η σύζυγος του και το φιλικό τους πρόσωπο, τονίζοντας πως το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από την επίμαχη σύμβαση κατά 381 εκ. ευρώ και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως τελέστηκε η δωροδοκία, καθώς «τίποτα δεν είναι τσάμπα» και πως «εφόσον υπήρχε μαύρο χρήμα, έπρεπε να νομιμοποιηθεί».

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους, έπειτα από έρευνες τουλάχιστον έξι ετών στα οικονομικά τους. Αποφυλακίστηκαν μετά από 17 μήνες εγκλεισμού ενώ εκδόθηκε βούλευμα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που ζητούσε την διενέργεια νέου κύκλου ερευνών με το ζευγάρι να περνάει ξανά το ανακριτικό κατώφλι για συμπληρωματική απολογία το 2021 και τελικά να παραπέμπεται σε δίκη.

Πηγή: newsit.gr

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ