Blogs

Έπαιξε όσο… χρειάστηκε και τώρα Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που έπαιξε όσο… χρειάστηκε στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στον Άρη.

Ένας αρκετά σοβαρός και… μετρημένος Παναθηναϊκός AKTOR, έκανε τη δουλειά στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στον Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό φέρνοντας εις πέρας την αποστολή του (81-68) δίχως να καρδιοχτυπήσει τους φιλάθλους του.

Ναι μεν οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας φάνηκαν ανέτοιμοι στην πρώτη επίσημη υποχρέωσή τους, αλλά έπαιξαν όσο χρειάστηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο και δεν απειλήθηκαν, ούτε αγχώθηκαν στο φινάλε.

Μάλιστα, ο Εργκίν Αταμάν βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και να προφυλάξει τα σημαντικότερα στελέχη του ρόστερ του από την καταπόνηση: τα λέει όλα το γεγονός ότι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο ήταν οι Ναν, Μήτογλου και Γκριγκόνις, που έπαιξαν λίγο παραπάνω από 22 λεπτά. Η αλήθεια είναι πως το «τριφύλλι» μπήκε κάπως νωθρά στον ημιτελικό με τον Άρη, εξ ου και το 20-20 στην πρώτη περίοδο. Γενικότερα, στο πρώτο ημίχρονο η κλάση του Ναν έδωσε ώθηση επιθετικά στον «επτάστερο», που πήρε πολλά πράγματα από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Ομέρ Γιουρτσεβέν έβγαλαν ενέργεια και διάθεση πάνω στο παρκέ, ξεκινώντας από τα… μετόπισθεν, όπου έκλεισαν καλά τους διαδρόμους και «έπνιξαν» τους Θεσσαλονικείς. Μόνο τυχαίο δεν είναι το συνολικό επιμέρους σκορ 46-26 υπέρ του Παναθηναϊκού στις «ενδιάμεσες» περιόδους.

Ο Τούρκος σέντερ αναδείχθηκε MVP του ημιτελικού αφού είχε 8 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 15 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο διεθνής γκαρντ φρόντισε να εξουδετερώσει τον «μπόμπερ» Τολιόπουλο και παράλληλα να προσφέρει και στις δύο άκρες του παρκέ (11 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Σλούκας και Γκραντ προσέφεραν κάτι από τη… χρυσόσκονη τους, στα θετικά πως και ο Λεσόρ δεν φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Όσο καλός κι αν είναι ο Γιουρτσεβέν, ο Γάλλος είναι θεριό ανήμερο και αποτελεί κολώνα του «επτάστερου», αφού ώρες-ώρες μοιάζει ασταμάτητος.

Και τώρα… τελικός λοιπόν για τους «πράσινους», που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό την Κυριακή το βράδυ με έπαθλο το πρώτο τρόπαιο -αλλά και πιο ασήμαντο- της σεζόν. Οι παίκτες του Αταμάν καλούνται να παρουσιαστούν ακόμα πιο παθιασμένοι και συγκεντρωμένοι για να φτάσουν στην «κούπα», ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το παράδειγμα της περσινής περιόδου, όπου ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε στον αιώνιο αντίπαλό του στον αντίστοιχο τελικό, μα στη συνέχεια ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κατακτώντας πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα…

Exit mobile version