Μπάσκετ

Συνεπής στο Βερολίνο: Πρεμιέρα επτά αστέρων για τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό!

Συνεπής στο Βερολίνο: Πρεμιέρα επτά αστέρων για τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό!

Στο Βερολίνο είναι ωραία και η... πρεμιέρα! Συνεπής στο ραντεβού του στη γερμανική πρωτεύουσα ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, ξεκίνησε με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου του επικρατώντας στην Uber Arena της Άλμπα με σκορ 87-77! Ναν και Λεσόρ οι κορυφαίοι με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα, πολύ καλή εμφάνιση από τον Χουάντσο που είχε 11 με 3/5 τρίποντα.

Στο Βερολίνο είναι ωραία και η… πρεμιέρα! Συνεπής στο ραντεβού του στη γερμανική πρωτεύουσα ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, ξεκίνησε με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου του επικρατώντας στην Uber Arena της Άλμπα με σκορ 87-77! Ναν και Λεσόρ οι κορυφαίοι με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα, πολύ καλή εμφάνιση από τον Χουάντσο που είχε 11 με 3/5 τρίποντα.

Το ματς

Ξεκίνημα ενός πρωταθλητή Ευρώπης από τον Παναθηναϊκό στην Uber Arena με τους Ναν, Λεσόρ και Μπράουν να δίνουν αέρα επτά πόντων από νωρίς στον επτάστερο. Το τάιμ άουτ του προπονητή της Μπράγκα δεν άλλαξε την κατάσταση με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο +12 (7-19) χάρη σε έξι σερί πόντους του Λεσόρ. Ο Σλούκας ήταν υπέροχος δημιουργικά ταϊζοντας και τον Γιούρτσεβεν που πέρασε στο ματς με το 17-26 να είναι το σκόρ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποιούσε όλο το βαρύ πυροβολικό με τον Σλούκα να βρίσκει το πρώτο του καλάθι και τους Χουάντσο & Γιουρτσεβέν να βρίσκουν και αυτοί σημαντικούς πόντους για το 23-32 του τριφυλλιού! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και το κατάφεραν μειώνοντας στους πέντε πόντους (32-37) και με τον Αταμάν να παίρνει τάιμ άουτ. Με την επιστροφή ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα γρήγορο σερί 5-0 με τρίποντο Οσμάν και κάρφωμα Λεσόρ, ενώ το τρίποντο του Ναν ήταν το τελευταίο καλάθι του τριφυλλιού στο ημίχρονο το οποίο έληξε 36-45.

Ο Λεσόρ συνέχιζε να σκοράρει όμως ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος στο τρίτο δεκάλεπτο με την Άλμπα να βρίσκει τρόπους να μειώνει στο σκορ. Ο Μπράουν άρχισε να δημιουργεί ο Οσμάν έφερε τον Παναθηναϊκό στο +6 (47-53), ενώ το έμμεσο τρίποντο δημιούργησε κατάσταση ηρεμίας στον επτάστερο για το 47-55. Ο Χουάντσο πέτυχε κρίσιμο τρίποντο ενώ ο ΜακΝτάγουελ-Γουάιτ διαμόρφωσε το 57-62 του τρίτου δεκαλέπτου.

Σε αντίθεση με το τρίτο, το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα πράσινο σερί 6-0 από Ναν και Χουάντσο για το 57-68. Το σερί διευρύνθηκε με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο +13 (60-73) σφίγγοντας την άμυνα και σκοράροντας μεγαλύτερη ευκολία στα πρώτα 3:30 του 4ου δεκαλέπτου. Πολύ πιο… πεισματάρηδες οι Γερμανοί έβρισκαν το καλάθι… βαρέλι και με σκοτωμένα τρίποντα μείωσαν στους επτά πόντους, ενώ ο Χέρμανσον με λέι άπ έφερε το ματς στο 68-73 και το τάιμ άουτ του Αταμάν. Η επιστροφή ήταν… καρμπόν με την έναρξη του δεκαλέπτου αφού ο εξαιρετικός Χουάντσο, αλλά και ο καλός δημιουργικά Σλούκας έφεραν τη διαφορά και πάλι στους έντεκα (68-79) στα τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Οι γηπεδούχοι πέταγαν την μπάλα από όπου έβρισκαν και μείωναν συνεχώς τη διαφορά φτάνοντας την στο -4 όμως το καυτό τρίποντο του Σλούκα και ένα ακόμη του Γκραντ έσβησαν το ματς το οποίο ολοκληρώθηκε στο 77-87 για τον Παναθηναϊκό!

Exit mobile version