Βασίλης Μοιρώτσος

Δύο νίκες σε εφτά ματς, μηδέν γκολ σε ντέρμπι…

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τα αποτελέσματα που είναι ο καθρέφτης και για την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός σε έναν κόσμο που γεμίζει το ΟΑΚΑ με το... τίποτα.

Τρίτο ντέρμπι στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Μετά από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Κοινός παρονομαστής; Το μηδέν στην επίθεση. Τρία ντέρμπι, μηδέν γκολ οι πράσινοι εφέτος. Τι σημαίνει; Δε θέλει και πολύ να το καταλάβεις.

Αρκεί μια ματιά στη βαθμολογία. Στους 16 ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, μόλις στους 9 οι πράσινοι. Στο μείον εφτά από την κορυφή έπειτα από εφτά αγωνιστικές και με μια εικόνα που δε διορθώνεται με τίποτα. Είτε απέναντί του είναι η άσημη Μπάνια Λούκα, είτε ο Ολυμπιακός.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει την απόλυτη ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει στον φετινό Παναθηναϊκό, ο οποίος πήγε το μπάτζετ του σε… δυσθεώρητα ύψη για να πάρει το πρωτάθλημα αλλά έως τώρα δείχνει ανίκανος και ανήμπορος να κερδίσει μεγάλα και μικρά ματς.

Σε σύνολο εφτά αγώνων πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει μόλις δύο νίκες. Και τι νίκες. Η μία στις καθυστερήσεις απέναντι στον Λεβαδειακό, η άλλη κόντρα στον Πανσερραϊκό με το 1-1 να μένει μέχρι το 80′, όταν και καθάρισε το ματς με δύο γκολ ο Τζούρισιτς. Δεν έχει κερδίσει τον Αστέρα, την Καλλιθέα, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό. Βαρύ και ασήκωτο. Όσο κι αν αναζητούμε να βρούμε δείγματα εξέλιξης και βελτίωσης, το «δύο στα εφτά» είναι πολύ άσχημο για μια ομάδα που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Και αποτυπώνεται και στη βαθμολογία.

Θυμίζω πως η διοίκηση πριν από δέκα μήνες αποφάσισε να διώξει τον καλύτερο προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια γιατί τον θεωρούσε… λίγο για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Γιοβάνοβιτς, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, έφυγε εν μία νυκτί. Και τώρα συζητάμε για το πόσο μπορεί να σταθεί ένας προπονητής που οι μοναδικές του εύκολες νίκες είναι με… κάποια Μπότεφ;

Ο Παναθηναϊκός πρέπει πάνω απ’ όλα να σεβαστεί τον κόσμο του, που παρά τη μεγάλη αποχή της ομάδας από την κατάκτηση πρωταθλημάτων, με «μηδέν στα 14» και μόλις «δύο στα είκοσι χρόνια», μπορεί να γεμίσει το Ολυμπιακό Στάδιο. Με προσφορές από την ΠΑΕ; Σύμφωνοι. Με προσκλήσεις για το ματς με την Τσέλσι; Πάλι σύμφωνοι. Αλλά έχει αποδείξει ο κόσμος, το έκανε και πέρσι άλλωστε σε ευρωπαϊκά ματς στο ΟΑΚΑ, που αρκεί να του δώσεις μία… σπίθα για να μετατραπεί σε λάβα που κατακλύζει το γήπεδο. Φέτος δεν έχει βρεθεί ούτε αυτή η σπίθα, αλλά το γήπεδο γέμισε.

Αυτός ο κόσμος ούτε αντέχει, ούτε πάνω απ’ όλα αξίζει να πικραίνεται. Αξίζει επιτέλους χαρές, μεγάλες νίκες, σπουδαίες βραδιές και πρωταθλήματα. Δεν αρκεί το «βελτιώθηκε για ένα ημίχρονο». Αυτά είναι για μικρές ομάδες. Ας σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε στον Παναθηναϊκό σαν να πρόκειται για μικρή ομάδα…

Exit mobile version