Μπάσκετ

Ο «μαγικός» κόσμος της ΚΕΔ/ΕΟΚ

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ έχει εξαφανίσει από… προσώπου γης τον διαιτητή Γιώργο Πουρσανίδη και συνεχίζει να προκαλεί ερωτήματα με τις επιλογές της.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ έχει εξαφανίσει από… προσώπου γης τον διαιτητή Γιώργο Πουρσανίδη και συνεχίζει να προκαλεί ερωτήματα με τις επιλογές της.

«Μαγικά» πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας! Ας τα πάρουμε με τη σειρά… Ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Πουρσανίδης, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στη χώρα μας, δεν βρήκε… χώρο για να «διευθύνει» παιχνίδι της Stoiximan GBL, μένοντας για 2η αγωνιστική εκτός νυμφώνος, κάτι που προφανώς προκαλεί ερωτήματα για τις επιλογές της ΚΕΔ.

Θυμίζουμε ότι για τον εν λόγω ρέφερι είχε εκφράσει παράπονα ο Ολυμπιακός μετά το τέλος του 3ου τελικού του ελληνικού πρωταθλήματος (…). Για την ιστορία, ο κύριος Πουρσανίδης σφύριξε πάντως αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/10): στο… ντέρμπι ΧΑΝΘ-Κόροιβος για την Elite League.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν κάποιοι άλλοι διαιτητές που κάνουν… διπλοβάρδιες. Δείτε τα παραδείγματα: ο Τσιμπούρης ήταν στο Δόξα Λευκάδας-Πρωτέας Βούλας το Σάββατο και την Κυριακή μετέβη οδικώς στο ΣΕΦ για να σφυρίξει στο Ολυμπιακός-Άρης. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Ζακεστίδη, που βρέθηκε να «διευθύνει» το Έσπερος Λαμίας-Τρίκαλα, αλλά και το Ολυμπιακός-Άρης για τη Stoiximan GBL. Τέλος, ο Τηγάνης σφύριξε στο Μύκονος-Ηρακλής και… πρόλαβε να οριστεί και στο Περιστέρι-Πανιώνιος, παρότι το πρώτο ματς διεξήχθη σε νησί.

Θυμίζουμε ότι έχουν ήδη «επιβραβευτεί» οι διαιτητές του ιστορικού 4ου τελικού του περσινού πρωταθλήματος, όπου… έσφαξαν το «τριφύλλι». Ήδη έγινε παράταση του ορίου ηλικίας για τους Παπαπέτρου και Θεωνά, ενώ ο Μαγκλογιάννης σφυρίζει σχεδόν παντού και ήταν εκ των ρέφερι του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκό AKTOR.

Παρεμπιπτόντως, στο εν λόγω ματς του «επτάστερου» ο ασταμάτητος Κέντρικ Ναν δεν εκτέλεσε ούτε μία βολή (!) κι ενώ είχε 13 προσπάθειες για σουτ εντός παιδιάς, ενώ του έγινε μέχρι και… τάκλιν, για να χρησιμοποιήσουμε έναν ποδοσφαιρικό όρο.

Κλείνοντας, να θέσουμε και ένα ερώτημα.

Ποιου σύμβουλος είναι ο κύριος Κορομηλάς από τη στιγμή που ο νόμος αναφέρει ρητά ότι η επιτροπή της ΚΕΔ είναι τριμελής ή πενταμελής και ανεξάρτητη;

Exit mobile version