Βασίλης Μοιρώτσος

Η τελευταία ευκαιρία του Σπόραρ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Σλοβένο επιθετικό που θα πάρει τις ευκαιρίες του με την απουσία του Ιωαννίδη και πρέπει να... γυρίσει το χαρτί.

Η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη από το ματς με τον ΟΦΗ είναι δεδομένh, όπως δεδομένο είναι ότι θα λείψει και από το παιχνίδι με την Τσέλσι την επόμενη Πέμπτη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να παίξει χωρίς τον βασικό του επιθετικό, σε μια περίοδο που και ο προπονητής βρίσκεται υπό πίεση, αλλά και η βαθμολογία είναι τέτοια που δεν επιτρέπει νέα γκέλα.

Και ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι αναγκασμένος να κάνει τα πλάνα του χωρίς τον Ιωαννίδη και έχοντας δύο εναλλακτικές επιλογές. Στο μυαλό του ωστόσο και μετά από μια περίοδο αρκετά μεγάλη, που είχε φέρει τον Γερεμέγεφ ως δεύτερο στην ιεραρχία, ο Αντράζ Σπόραρ είναι εκείνος που θα πάρει τον ρόλο του βασικού επιθετικού μέχρι να επιστρέψει στη δράση ο Ιωαννίδης.

Άλλωστε ο Αλόνσο έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Σλοβένο και το γεγονός πως τον είχε τρίτο επιθετικό την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου είχε να κάνει και με το θέμα της μεταγραφής του.

Οσο παρέμενε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει ο Σπόραρ από τον Παναθηναϊκό, ο Αλόνσο ήθελε να κρατάει… ζεστό τον Γερεμέγεφ. Πλέον και με δεδομένο ότι ο Σλοβένος παραμένει στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, αυτός είναι που ανεβαίνει στην ιεραρχία, όπως φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που μπήκε αντί του τραυματία Ιωαννίδη. Και μάλιστα είχε μια σχετικά καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο, που θα του δώσει τη φανέλα βασικού στα πολύ κρίσιμα παιχνίδια με ΟΦΗ και Τσέλσι.

Αυτή είναι η μεγάλη και ίσως τελευταία ευκαιρία του Σπόραρ να γυρίσει το χαρτί. Και φυσικά να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σε μια περίοδο που το έχει ανάγκη η ομάδα. Ίσως περισσότερο από ποτέ. Ο Σλοβένος είναι αυτός που έχει χαρίσει τη μία από τις μόλις δύο νίκες των πράσινων στο πρωτάθλημα έως τώρα, με το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Λεβαδειακό στις καθυστερήσεις. Τότε που δε θέλησε να πανηγυρίσει, προφανώς… στραβωμένος για όλα όσα ακούει.

Από τότε μέχρι σήμερα δείχνει να προσπαθεί να βρει το χαμένο του κέφι, τη διάθεσή του, την όρεξή του για ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να γίνει σημαντικός κάθε φορά που αγωνίζεται. Οφείλει και ο Αλόνσο να του δώσει το κίνητρο που χρειάζεται, τουλάχιστον για όσο καιρό θα τον έχει, αφού δεν αποκλείεται τον Ιανουάριο να προκύψει νέος κύκλος συζητήσεων για την αποχώρησή του.

Ιδιαίτερα για το διάστημα της απουσίας του Ιωαννίδη όμως, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον καλό Σπόραρ. Για να βγει από το αδιέξοδο που έχει βρεθεί, για να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται και για να μπει ξανά σε μια μάχη που αυτή τη στιγμή μοιάζει χαμένη. Τη μάχη του πρωταθλήματος.

Exit mobile version