Blogs

Πού θα πάει, θα τη βρει την άκρη

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τον Παναθηναϊκό AKTOR που ψάχνει να βρει την… άκρη στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας.

Η πρώτη «διπλή» εβδομάδα στη φετινή Ευρωλίγκα δεν πήγε και πολύ καλά για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που γνώρισε ήττες σε Παρίσι και Μαδρίτη, όπου παρουσιάστηκε φανερά ανέτοιμος. Είμαστε βέβαιοι πάντως ότι ο «επτάστερος» θα τη βρει την άκρη. Πού θα πάει…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «πράσινους» σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν είναι ότι τα περισσότερα «αστέρια» τους δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για παράδειγμα, τρεις από τους βασικούς πυλώνες της περσινής ανεπανάληπτης σεζόν δεν έχουν ανεβάσει στροφές ακόμα και είναι ντεφορμέ. Σλούκας, Μήτογλου και Γκριγκόνις ψάχνουν τα πατήματά τους και δεν έχουν προσφέρει όσα μπορούν: και οι 3 μαζί έχουν 9,6 πόντους συνολικά/μέσο όρο μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα. Είμαστε σίγουροι όμως ότι όταν θα έρθει η ώρα, θα αποδώσουν τα… δέοντα, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και ότι ο Ναν είναι κάπως ασταθής στο ξεκίνημα, τότε καταλαβαίνετε το πρόβλημα που δημιουργείται. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εκτός πνεύματος αγώνα στο πρώτο ημίχρονο των παιχνιδιών σε Παρίσι και Μαδρίτη, αλλά μετά την ανάπαυλα ανέβασε στροφές, αν και ήταν λίγο αργά. Βέβαια, ακόμα και στα καλά του διαστήματα έκανε οδυνηρά λάθη, όπως τα δύο αντιαθλητικά που χρεώθηκε σε κρίσιμες στιγμές, τόσο στην Accor Arena, όσο και στο WiZink Center.

Προσμετρώντας σε όλα αυτά ότι και οι τρεις νεοαποκτηθέντες (Μπράουν, Οσμάν, Γιουρτσεβέν) ψάχνουν ακόμα τον ρόλο τους στην ομάδα και δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα για την ώρα, τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το «τριφύλλι» αποδίδει πολύ χαμηλότερα από τα στάνταρ του. Άλλωστε, η ποιότητα ξεχειλίζει και περισσεύει στο ρόστερ της ομάδας. Λίγο χρόνο και μπόλικη δουλίτσα χρειάζεται μόνο. Γι’ αυτό και θεωρούμε δεδομένο ότι ο Αταμάν και οι συνεργάτες του θα τη βρουν την άκρη. Το βασικότερο είναι να θυμηθεί τον «σκληρό» εαυτό του ο πρωταθλητής Ευρώπης και να βρει τον τσαμπουκά που είχε πέρσι, ειδικά από τον Δεκέμβριο και μετά. Να γίνει πιο «άγριος» και να ρίξει και λίγο μπασκετικό… ξύλο στον αντίπαλο. Δεν νοείται σε ένα τόσο απαιτητικό ματς -όπως αυτό στη Μαδρίτη- να μην συμπληρώνεις τα 5 ομαδικά φάουλ σε κανένα δεκάλεπτο και οι παίκτες της Ρεάλ να κάνουν μόνο 4 λάθη σε 40 λεπτά.

Επίσης, μοιάζει εγκληματικό να αφήνεις έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, όπως είναι η «βασίλισσα», να παίρνει 6 επιθετικά ριμπάουντ σε ένα δεκάλεπτο (στο 3ο για την ακρίβεια), όταν μάλιστα κάνεις προσπάθεια να μαζέψεις τη διαφορά και να αποκτήσεις το μομέντουμ της αναμέτρησης. Ούτε είναι εύκολο να κερδίζεις τέτοιου τύπου ματς, όταν σουτάρεις με 56% στις βολές (9/16).

ΟΚ όμως, δεν χάθηκε και ο… κόσμος με αυτές τις δύο ήττες. Ακόμα βρισκόμαστε στην 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και στα μέσα Οκτωβρίου. Το θέμα είναι να βρει η ομάδα τη χημεία της και να πάρει 2-3 μεγάλα αποτελέσματα προκειμένου να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση που την οδήγησε πέρσι σε θριάμβους…

Υ. Γ. Ο παίκτης που εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν είναι αναμφίβολα ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ ήταν απολαυστικός κόντρα στη Ρεάλ και κράτησε όρθιο τον «επτάστερο». Αν συνεχίσει έτσι, τότε ο Αταμάν θα τρίβει τα χέρια του, αφού θα έχει ένα ακόμα επιθετικό όπλο στη φαρέτρα του.

Υ. Γ. 2 Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πόνεσε πολλούς η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό τον Μάιο, ακόμα και στη χώρα μας. Δεν πειράζει, πόνος είναι και θα περάσει…

Exit mobile version