Τάσος Νικολογιάννης

Ο Τετέ έκανε την διαφορά με νίκη-ανάσα, ο βοηθός έπαθε αγκύλωση, ο Παναθηναϊκός θέλει μεγάλη βελτίωση!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την νίκη επί του ΟΦΗ με πρωταγωνιστή τον παικταρά Τετέ, την αφιέρωση στον Τζορτζ μας, τον βοηθό-καρμανιόλα και τον Παναθηναϊκό, που θέλει μεγάλη βελτίωση.

Αυτό το ματς ήταν ιδιαίτερο. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από το σοκ του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ και το μόνο ζητούμενο ήταν η νίκη. Και ήρθε με ένα γκολ του Τετέ, που είναι παικτάρα σκόραρε στο 5 με ωραία κίνηση και σουτ, έκανε την διαφορά και αυτό το γκολ έφθασε, για να δώσει τη νίκη στην ομάδα.

Ο Τετέ είναι παικτάρα, είναι ένα πυρηνικό όπλο και ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τον τρόπο να τον αξιοποιήσει καλύτερα. Το παιχνίδι το πήρε ο Παναθηναϊκός σβηστά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού δεν άφησε τον ΟΦΗ να του κάνει φάσεις, αλλά στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ροντέο και θα μπορούσε ο ΟΦΗ να σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις.

Η νίκη αυτή θα έχει μεγάλη σημασία, μόνο αν κάνει σερί ο Παναθηναϊκός. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα να παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση στη συνέχεια. Σε όλα. Στο χτίσιμο το πρόβλημα παραμένει, χθες με αυτό τον τρόπο έγιναν δύο λάθη ο ΟΦΗ έκλεψε και είχαμε το δοκάρι της ομάδας της Κρήτης και την μεγάλη ευκαιρία του Χατζηθεοδωρίδη. Υπάρχει και άλλη μία μεγάλη ευκαιρία που έκανε ο ΟΦΗ, λόγω του ότι ο Ντραγκόφσκι δεν πήρε απόφαση γρήγορα και με το πρέσινγκ παραλίγο να δεχθεί γκολ, αλλά διόρθωσε το λάθος του.

Αυτά τα λάθη έγιναν, διότι από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στο χτίσιμο και ο Αλόνσο δεν μπορεί να βρει την λύση και να το βελτιώσει. Το δεύτερο πρόβλημα που χρειάζεται μεγάλη βελτίωση είναι το δημιουργικό. Δεν μπορεί να έχεις τόσο καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά να βάζεις ένα γκολ με το ζόρι και να κάνεις μιάμισι ευκαιρία σε όλο το ματς. Ηταν το γκολ, η κεφαλιά του Αράο από το κόρνερ του Μπακασέτα και ένα σουτ του Τετέ μέσα από την περιοχή. Προυποθέσεις υπήρχαν ναι, αλλά για άλλη μία φορά δεν έγιναν φάσεις, διότι η ομάδα ακόμα δεν έχει βρει αυτοματισμούς και δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στην περιοχή, όταν βγαίνει στην επίθεση ο Παναθηναϊκός. Σε αυτό το κομμάτι για άλλη μία φορά είδαμε το ίδιο πρόβλημα. Την αδυναμία του Παναθηναϊκού να κάνει φάσεις.

Εκεί που υπήρχε βελτίωση, ήταν στο πρέσινγκ. Αυτό έγινε καλά χθες, έκλεψαν μπάλες . Ετσι μπήκε το γκολ του Τετέ, έτσι έγινε η φάση από την σέντρα του Μπακασέτα, που δεν πρόλαβε ο Γερεμέγεφ να σκοράρει. Αλλά το λέω μετά από αυτή την σημαντική νίκη. Αν η ομάδα δεν δείξει μεγάλη βελτίωση στα περισσότερα στοιχεία του παιχνιδιού της σερί δεν θα μπορέσει να κάνει και δεν θα μπορέσει να καλύψει την διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ κάτω από την ποιότητα του ρόστερ. Φυσικά χθες υπήρχε και η απουσία του Ιωαννίδη που έπαιξε ρόλο και η απουσία του Σπόραρ. Οσον αφορά την διαιτησία κουραστήκαμε να τρώμε πιστολιές με όλες τις ΕΠΟ. Χθες αυτός ο Τσολακίδης έπαθε αγκύλωση και σήκωνε την σημαία πριν αφήσει τις φάσεις να ολοκληρωθούν λες και δεν είχε var. Και στις δύο φάσεις ο Μαντσίνι και ο Πελίστρι δεν ήταν οφ-σάιντ. Επίσης με γυμνό μάτι φάνηκε ότι έβγαλε παίκτης του ΟΦΗ την μπάλα, αυτός είδε τον Τζούρισιτς και έδωσε ένα κόρνερ στον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο που αν γινόταν γκολ θα μιλάγαμε για αλλοίωση. Αυτός ο βοηθός ανίκανος δεν ήταν διότι αν ήταν ανίκανος θα έκανε και λάθη σε βάρος του ΟΦΗ. Αυτός έκανε όλα τα λάθη σε βάρος του Παναθηναϊκού και στα δύο ημίχρονα. Οπότε καταλάβατε τι έγινε…

Exit mobile version