Επικαιρότητα

Iron Maiden: Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο πρώτος τραγουδιστής του κορυφαίου μέταλ συγκροτήματος

Πέθανε στα 66 του χρόνια, μετά από χρόνια προβλήματα υγείας, ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden, ο Paul di'Anno.

Πέθανε στα 66 του χρόνια, μετά από χρόνια προβλήματα υγείας, ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden, ο Paul di’Anno.

O εκλιπών, ήταν ο frontman της κορυφαίας heavy metal μπάντας στους δύο πρώτους δίσκους της, στον «Iron Maiden» και στον «Killers».

O Paul di’Anno, κατά κόσμον Paul Andrews, παρ΄ότι είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, συνέχιζε να διασκεδάζει τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πάνω από 100 συναυλίες από το 2023.

Το πρώτο αναδρομικό άλμπουμ της καριέρας του, το The Book Of The Beast, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιείχε κορυφαίες στιγμές από τις ηχογραφήσεις του μετά την αποχώρησή του από τους Iron Maiden.

Ο υπερταλαντούχος τραγουδιστής είχε εμφανιστεί πέρσι τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα, σε δύο συναυλίες που πραγματοποίησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατο του Πολ Ντι’Άνο:

«Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music επιβεβαιώνει με θλίψη τον θάνατο του Paul Andrews, επαγγελματικά γνωστού ως Paul Di’Anno. Ο Πολ πέθανε στο σπίτι του στο Σάλσμπερι σε ηλικία 66 ετών.

Γεννημένος στο Τσίνγκφορντ του Ανατολικού Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1958, ο Paul έγινε γνωστός για πρώτη φορά ως τραγουδιστής του αγγλικού συγκροτήματος Heavy Metal, Iron Maiden μεταξύ 1978 και 1981. Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ τους Iron Maiden και στην επιδραστική κυκλοφορία τους, Killers.

Από τότε που έφυγε από τους Iron Maiden, ο Paul Di’Anno είχε μια μακρά και γεμάτη γεγονότα δισκογραφική καριέρα με τους Battlezone και Killers καθώς και πολλές σόλο κυκλοφορίες και guest εμφανίσεις.

Παρά τα προβλήματα που του δημιουργούσαν τα σοβαρά θέματα υγείας τα τελευταία χρόνια, που τον περιόρισαν να πραγματοποιεί τις εμφανίσεις του σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Paul συνέχισε να διασκεδάζει τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας πάνω από 100 παραστάσεις από το 2023.

Το πρώτο retrospective album της καριέρας του, The Book of the Beast κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιείχε τα κυριότερα σημεία των ηχογραφήσεων του από τότε που έφυγε από τους Iron Maiden.

Η Conquest Music είναι περήφανη που είχε τον Paul Di’Anno στην καλλιτεχνική ης οικογένεια και ζητά από τη λεγεώνα των θαυμαστών του να σηκώσουν ένα ποτήρι στη μνήμη του».

Πηγή: iefimerida.gr

Exit mobile version