Blogs

Ο ηγέτης Τετέ και οι συμπαραστάτες που χρειάζεται

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Βραζιλιάνο που παίρνει την... μπαγκέτα του ηγέτη, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

Δεν περίμενε κανείς από τον Παναθηναϊκό να εμφανιστεί πολύ διαφορετικός στην Κρήτη σε σχέση με όσα είχαμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια του. Στο έτσι κι αλλιώς πολύ μέτριο ξεκίνημά του, ήρθε να προστεθεί το τραγικό γεγονός με τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Και στο πρώτο παιχνίδι μετά απ’ αυτό το γεγονός, το μυαλό δεν μπορεί να είναι μονάχα στο ποδόσφαιρο. Θα τους πάρει καιρό να συνέλθουν, τουλάχιστον στο ψυχολογικό κομμάτι.

Το έβλεπες στα πρόσωπά τους όταν πανηγύριζαν με τη φανέλα του Μπάλντοκ πόσο επηρεασμένοι είναι. Και είναι ένα ακόμα δύσκολο challenge του προπονητή της ομάδας να τους κάνει να βρουν το κέφι τους για ποδόσφαιρο και να κυνηγήσουν τους στόχους τους.

Ο Τετέ στην Κρήτη ήταν εκείνος που με μια ενέργειά του «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος είχε κι άλλες – πολλές – καλές ενέργεις στο ματς, δείχνοντας την ποιότητά του. Και αποδεικνύοντας γιατί ο Παναθηναϊκός… ξηλώθηκε για να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι που πέρασε.

Ο Τετέ με το γκολ που σημείωσε απέναντι στον ΟΦΗ έφτασε ήδη τα πέντε συνολικά, σε 14 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει σκοράρει τρία γκολ στο πρωτάθλημα (με Καλλιθέα, Πανσερραϊκό και ΟΦΗ), ενώ έχει πετύχει και δύο γκολ στην Ευρώπη. Ενα απέναντι στον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, που είχε στείλει το ματς στην παράταση και ένα κόντρα στη Λανς στο Ολυμπιακό Στάδιο με το οποίο ο Παναθηναϊκός σφράγισε την παρουσία του στη League Phase του Conference League. Την Κυριακή στο «Γεντί Κουλέ» έκανε ίσως την πιο «γεμάτη» του εμφάνιση από τη στιγμή που φόρεσε την πράσινη φανέλα.

Ο Βραζιλιάνος είχε συνολικά 43 στις 46 πετυχημένες πάσες εκ των οποίων σχεδόν οι μισές (20/21) ήταν στην επίθεση. Συνολικά κατέγραψε 64 ενέργειες με την μπάλα, ενώ είχε έξι ενέργειες μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον από πλευράς Παναθηναϊκού, ακόμα και από τον Γερεμέγεφ που ήταν ο σέντερ φορ. Σε μια ομάδα στην οποία ο Ντιέγκο Αλόνσο ακόμα… ψάχνεται για τον έναν εκ των δύο εξτρέμ (Τζούρισιτς, Πελίστρι, Μαντσίνι έχουν βρεθεί βασικοί), ο Τετέ είναι η… σταθερά του προπονητή του. Και κάνει τη διαφορά μέσα στο γήπεδο.

Ο Τετέ όσο περισσότερο προσαρμόζεται, τόσο περισσότερα πράγματα κάνει. Και θα αρχίσει να κάνει και τον κόσμο να ξεχνάει σιγά – σιγά τον συμπατριώτη του, τον Μπερνάρ, που πέρσι μόνος του προσπαθούσε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στον τίτλο. Αλλά στο ποδόσφαιρο ο ένας ποτέ δεν μπορεί να κερδίσει τους πολλούς, εκτός αν είναι ο Λιονέλ Μέσι ή ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

O Βραζιλιάνος χρειάζεται συμπαραστάτες, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται γκολ όχι μόνο από την πίσω γραμμή, αλλά κυρίως από τους επιθετικούς του, που έως τώρα έχουν και οι τρεις μαζί μόλις ένα τέρμα: αυτό του Σπόραρ απέναντι στον Λεβαδειακό.

Μα πάνω απ’ όλα χρειάζεται να βρει έναν καλό και σταθερό εαυτό μέσα στο γήπεδο, να προσπαθήσει να συνέλθει από το σοκ και να προχωρήσει με μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που βγάζει έως τώρα στο γήπεδο.

Exit mobile version