Συνεντεύξεις

Σερέλης σε P24.gr: «Όταν ο Σλούκας παίζει καλά, τότε όλοι οι άλλοι αποδίδουν καλύτερα»

Ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν, Χρήστος Σερέλης, μίλησε στον Γιώργο Πετρίδη και στο Panathinaikos24.gr μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πανηγύρισε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Φενέρμπαχτσε (76-81) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος πήρε από το χεράκι τους πρωταθλητές Ευρώπης και τους οδήγησε στη νίκη.

Ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν, Χρήστος Σερέλης, μίλησε στον Γιώργο Πετρίδη και στο Panathinaikos24.gr μετά το τέλος του αγώνα και αναφέρθηκε στα στοιχεία που χάρισαν το ροζ φύλλο στον «επτάστερο», ενώ έκανε και ιδιαίτερη μνεία στον αρχηγό του «τριφυλλιού», τονίζοντας ότι όταν εκείνος παίζει καλά, τότε και όλοι οι άλλοι αποδίδουν καλύτερα.

Για τα στοιχεία που έκριναν τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR, είπε ότι «ήμασταν πάρα πολύ καλοί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ειδικά αμυντικά. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Η Φενέρ αντέδρασε και εμείς κάναμε κάποια λάθη. Εκεί βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, ο Κώστας (σ.σ. Σλούκας) πήρε κάποιες πολύ καλές αποφάσεις και πήραμε το ματς. Συνολικά ήμασταν καλύτεροι από τη Φενέρ. Παρ’ όλα αυτά είχαμε κάποιες τάσεις αυτοκαταστροφής, αλλά τέλος καλό όλα καλά».

Όσον αφορά τον ψυχισμό και τον χαρακτήρα του Κώστα Σλούκα, τόνισε: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει πάει 11 φορές σε Final Four. Ζει για τέτοια παιχνίδια, για μεγάλα ντέρμπι και για τέτοια ατμόσφαιρα. Ετοιμάζει πάντα τον εαυτό του για κάθε παιχνίδι. Είχε ξεκινήσει τη σεζόν όχι με τον τρόπο που εκείνος θα ήθελε. Το είχε δηλώσει άλλωστε. Προσπάθησε πάρα πολύ αυτή την εβδομάδα που είχαμε παραπάνω χρόνο για να ετοιμαστεί. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, είναι ο αρχηγός της ομάδας. Βλέπεις ότι όλοι έχουν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Όταν εκείνος παίζει καλά, όλοι οι άλλοι παίζουν καλύτερα. Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη και μένουμε εδώ. Σε δύο ημέρες έχουμε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Να ξεκουραστούμε λίγο, να μιλήσουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) στο γήπεδο, να δούμε μια προπόνηση για τον Ολυμπιακό και να παίξουμε το ντέρμπι την Κυριακή».

Τέλος, απάντησε και αν του θύμισε η εμφάνιση στην έδρα της Φενέρμπαχτσε κάτι από τον Παναθηναϊκό της περσινής περιόδου: «Ναι είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που θύμισε Παναθηναϊκό της περσινής περιόδου. Ήταν κάτι που το… ζητάγαμε. Το συζητούσαμε μεταξύ μας ότι αυτό δεν το είχαμε πετύχει μέχρι τώρα. Δείξαμε κάποια καλά δείγματα στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, είχαμε ένταση σε αυτό και ήμασταν σε καλό δρόμο. Δουλέψαμε αρκετά αυτή την εβδομάδα. Κάποια πράγματα τα κάναμε σωστά, σε κάποια όμως δεν αντιδράσαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι σε κάποιες pick and roll καταστάσεις. Θεωρώ ότι αν είναι αυτή η άμυνα μας, τότε έχουμε πολλά καλά πράγματα να κάνουμε».

Exit mobile version