Τάσος Νικολογιάννης

Η προσπάθεια για Ουναΐ και η επιθυμία του Βαγιαννίδη

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την προσπάθεια που θα κάνει ο Παναθηναϊκός να κρατήσει τον Ουναΐ, με λίγες πιθανότητες και την πώληση του Βαγιαννίδη, που θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον παίκτη.

Ο Ουναί και ο Βαγιαννίδης ήταν από τους καλύτερους παίκτες στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Ουναί ήταν ο παίκτης, που ξεσήκωσε τον κόσμο με τα μαγικά, που έκανε και ο Βαγιαννίδης συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις του σε μία εξαιρετική χρονιά.

Το σίριαλ και για τους δύο άρχισε. Ο Ουναί έχει μία ρήτρα 11,5 εκ. ευρώ απαγορευτική για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, που έχει και το θέμα με τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ. Από την άλλη είναι ένας παίκτης, που αν τον κερδίσεις, αν τον πείσεις μπορεί να κάνει παπάδες και να πάρει παιχνίδια μόνος του. Τέτοιοι παίκτες είναι απαραίτητοι, ακόμα και αν υπάρχουν παιχνίδια, που δεν είναι καλός, δεν είναι σταθερός. Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο, ότι θα κάνει την προσπάθεια να τον κρατήσει. Ο Βιτόρια τον θέλει, το θέμα είναι τι θέλει ο ίδιος ο παίκτης. Αν θέλει να μείνει,τότε αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα. Διότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η επιθυμία του παίκτη. Η Μαρσέιγ δεν τον υπολογίζει και θα προσπαθήσει να τον πουλήσει. Αν δώσει κάποιος την ρήτρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει τύχη. Αν, όμως, δεν δοθεί η ρήτρα μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει μία προσπάθεια με ένα ποσό περίπου στα 5-6 εκ. ευρώ έστω και για τα μισά δικαιώματα. Αρκεί να θέλει ο παίκτης, εκεί είναι το μυστικό.

Ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει γρήγορα. Λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πάει να παίξει τα ματς χωρίς τον Ουναί, η χωρίς τον αντικαταστάτη του.

Πάμε τώρα στον Βαγιαννίδη. Τον Δεκέμβριο στην συνάντηση του Αλαφούζου με τους γονείς του και τον ίδιο τον παίκτη για το νέο συμβόλαιο, τους υποσχέθηκε ότι αν το παιδί θέλει να φύγει το καλοκαίρι στο εξωτερικό και έρθει πρόταση 10 εκ. ευρώ τότε θα τον δώσει. Ρήτρα δεν μπήκε, αλλά είναι σαν να έχει μπει διότι αν θέλει να φύγει ο Βαγιαννίδης και φέρει από 10εκ. ευρώ και πάνω θα φύγει. Είναι ειλημμένη απόφαση του Αλαφούζου να τηρηθεί η συμφωνία.

Ο Βαγιαννίδης κάνει μία καταπληκτική χρονιά. Υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από την Σπόρτινγκ, που θέλει να δώσει 10-11 εκ. ευρώ στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει και ενδιαφέρον χωρίς επίσημη πρόταση από την Πρέμιερ Λιγκ. Αν τελικά αυτό γίνει επίσημο το πιο πιθανό είναι ο Βάγια να ζητήσει να πάει να παίξει στην Αγγλία με τον Παναθηναϊκό να βάζει ένα ποσό πάνω από 10εκ. ευρώ στα ταμεία του. Αν οι προτάσεις είναι μόνο από την Σπόρτινγκ, μπορεί το δέλεαρ της συμμετοχής του Παναθηναικού στο τσάμπιονς λιγκ(αν βγει δεύτερος) να κρατήσει τον Βάγια για άλλη μία χρονιά στον Παναθηναϊκό.

*Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες και όλους με υγεία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
Exit mobile version