Τάσος Νικολογιάννης

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε, αλλά το 8ο έρχεται, ο Ολυμπιακός είδε την κούπα και… τρόμαξε!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αποτυχία του Παναθηναϊκού, αλλά και την βεβαιότητα, ότι το 8ο έρχεται με την νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα και τον Ολυμπιακό που έμαθε ότι έχασε ο Παναθηναϊκός είδε την κούπα και τρόμαξε…

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε φέτος στην Ευρωλίγκα, ήταν κακός στην ημιτελικό με την Φενέρμπαχτσε, έχασε δίκαια και δεν μπόρεσε να φθάσει στην κατάκτηση του 8ου. Στενοχωρηθήκαμε, πικραθήκαμε, αλλά μέχρι εκεί. Διότι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει την νοοτροπία του «αρνούμαι να χάσω» που έχει μπολιάσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όλη την ομάδα και είσαι σίγουρος, ότι τα καλύτερα έρχονται.

Το καταλαβαίνεις αυτό και από την αντίδραση, που βγήκε αμέσως μετά την λήξη του αγώνα. Ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε, ότι «αποτύχαμε» και ότι θα γίνουν αυτά, που πρέπει για να είναι η ομάδα πιο δυνατή τη νέα σεζόν. Και είμαι σίγουρος για αυτό.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σταθεί σε πολλές δικαιολογίες φέτος. Δεν είχε από τον Δεκέμβριο και μετά τον καλύτερο σέντερ της Ευρωλίγκα τον Λεσόρ, δεν είχε τον Γκριγκόνις, οι διαιτητές τον πήγαιναν καροτσάκι. Στον τελικό απολογισμό τίποτα από όλα αυτά δεν προέταξε ως δικαιολογίες. Αποτύχαμε. Αυτό είπε και έτσι χτίζεις νοοτροπία νικητή, νοοτροπία πρωταθλητή.

Από την άλλη είδες μία ομάδα, που όπως έλεγαν όλοι ήταν το φαβορί να το πάρει και λύγισε για άλλη μία φορά την κρίσιμη στιγμή. Πέρυσι ήταν η Ρεάλ(την οποία νίκησε ο Παναθηναϊκός στον τελικό), φέτος ήταν η Μονακό. Ο Ολυμπιακός έμαθε ότι έφυγε ο μεγάλος του βραχνάς από την μέση, ο επτάστερος και μπροστά στο ενδεχόμενο να πάρει την κούπα τρόμαξε, λύγισε. Και μπήκε στο ματς με την Μονακό και έχασε με κάτω τα χέρια. Ομάδα που πανηγυρίζει τις τέσσερις παρουσίες της σε φάιναλ φορ δεν έχει τη νοοτροπία να πάρει την κούπα. Και αυτό ξεκινάει από τους Αγγελόπουλους και καταλήγει στον Μπαρτζώκα.

Και μία και μιλάω για τον Μπαρτζώκα. Κάτω τα χέρια από τον Μπαρτζώκα. Είναι άδικο να τον κατηγορούν και πρέπει να μείνει και του χρόνου και για πολλά χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το δικαιούται αυτός, το δικαιούμαστε και εμείς για να κάνουμε ακόμα πιο εύκολες τις χρονιές μας. Τόσα δώρα μας κάνει πρέπει να τον στηρίξουμε.

*Στον τελικό είμαι ξεκάθαρα με τον Σάρας, που έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα με την φανέλα του Παναθηναϊκού και σέβεται το παρελθόν του. Ο Σπανούλης είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά όταν έχει διαγράψει το παρελθόν του με τον Παναθηναϊκό και έχει φερθεί έτσι στον παντοκράτορα φυσικά και τον έχω διαγράψει και εγώ.

*Για το ποδόσφαιρο τι να πούμε; Δεν βλέπω φως. Δεν βλέπω κάτι να αλλάζει, μακάρι να πέσω έξω και η νέα χρονιά να είναι σούπερ.

*Το σημερινό ματς στον μικρό τελικό, ούτε απασχολεί κανένα. Ότι και να γίνει δεν με νοιάζει. Το μυαλό όλων μας είναι στο πρωτάθλημα και την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ πρέπει να γίνει το 1-0. Στήριξη με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
Exit mobile version