Ποδόσφαιρο

Βιτόρια: «Θέλουμε να παίζουμε στο κορυφαίο επίπεδο γιατί έτσι χτίζεις νοοτροπία νικητή»

Όσα είπε ο Ρουί Βιτόρια στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς μεταξύ Παναθηναϊκού και Σάμσουνσπορ.

Ο Ρουί Βιτόρια εξέφρασε την σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό να παίξει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ενώ μίλησε ακόμα για την ετοιμότητα του Καλάμπρια και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον Ιωαννίδη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στην ετοιμότητα του Καλάμπρια και τα δεδομένα για τον Ιωαννίδη, ενώ στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι μοναδικός στόχος του Παναθηναϊκού είναι να παίξει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα, μίλησε και για την «καυτή» ατμόσφαιρα που θα συναντήσει το «Τριφύλλι», εξηγώντας πως οι ποδοσφαιριστές του είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου

Για τις αλλαγές Καλάμπρια και Ιωαννίδη που άλλαξαν το παιχνίδι και το γεγονός πως ο Ιταλός δεν έχει κάνει προετοιμασία, αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με την μεταγραφή του Ιωαννίδη:

«Όλοι οι προπονητές προτιμούμε να έχουμε ένα συγκεκριμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών και να μην υπάρχουν πολλές προσθαφαιρέσεις, κυρίως κατά την διάρκεια των αγώνων. Όλοι όσοι είναι εδώ πέρα, είναι 100% συγκεντρωμένοι και 100% έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι αυτός που θα επιλέξει ποιοι είναι έτοιμοι για να παίξουν και έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για τον συγκεκριμένο αγώνα».

Για το εξασφαλισμένο Conference League και για το αν το διακύβευμα είναι ο Παναθηναϊκός να παίξει στο Europa League, όπου υπάρχουν ανώτερες ομάδες με μεγαλύτερη «λάμψη»:

«Εννοείται ότι θέλουμε να παίζουμε στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν καταφέραμε να μπούμε στο Champions League, όμως τώρα θέλουμε εννοείται το Europa League. Όσο πιο δυνατούς αντιπάλους έχεις, τόσο πιο πολύ χτίζεις νοοτροπία νικητή. Αυτές είναι και οι φιλοδοξίες των ίδιων των παικτών μου εξάλλου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα καταφέρουμε να περάσουμε».

Για την διαφορά της κυριαρχίας και της διαχείρισης και για το πώς θα διαχειριστούν οι παίκτες του την «καυτή ατμόσφαιρα»:

«Εμείς θέλουμε να έχουμε την κυριαρχία, όμως δεν παίζουμε μόνοι μας και οι αντίπαλοι έχουν τα δικά τους όπλα, οπότε θα πρέπει να είμαστε άνετοι και με το αμυνθούμε, με συνοχή και να είμαστε συμπαγείς, με στόχο να ανακτήσουμε την μπάλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έχουμε χτίσει μια ταυτότητα, θα προσπαθήσουμε να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας όσο το περισσότερο γίνεται. Δεν θα γίνεται συνέχεια αυτό και είναι φυσιολογικό αυτό, αλλά είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο.

Θεωρώ ότι η ομάδα μας έχει πληθώρα ποδοσφαιριστών με εμπειρίες. Να δώσω συγχαρητήρια στους δικούς μας φιλάθλους, που κάνουν πάντα αισθητή την παρουσία τους. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους φιλάθλους ανά τον κόσμο που γεμίζουν τα γήπεδα. Αυτός είναι ο σκοπός του ποδοσφαίρου, να δίνουμε θέαμα στον κόσμο. Αύριο αναμένεται μία δυνατή ατμόσφαιρα, η Σαμσουνπσόρ θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί αυτό, αλλά το ποδόσφαιρο θα παιχτεί μέσα στις τέσσερις γραμμές, επί χόρτου και οι ποδοσφαιριστές μου είναι έτοιμοι για αυτό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
Exit mobile version