Τάσος Νικολογιάννης

Η Λεωφόρος και ο μισός Παναθηναϊκός εξαφάνισαν τον ΠΑΟΚ, με αποφάσεις-σκάνδαλο νίκησε ο Ολυμπιακός!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον σαρωτικό Παναθηναϊκό του πρώτου ημιχρόνου, που έσβησε τον ΠΑΟΚ και μετά έκανε διαχείριση και την αλλοίωση της βαθμολογίας με το σπρώξιμο του Ολυμπιακού στην Κηφισιά.

Ετσι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Να μπαίνει στο γήπεδο, να καθαρίζει τα παιχνίδια στο πρώτο ημίχρονο και να δείχνει στον αντίπαλο, ότι δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα.

Αυτό έκανε με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και εξαφάνισε στο πρώτο ημίχρονο την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Μπήκε η ομάδα στο γήπεδο με 11 σκυλιά του πολέμου και έκανε με συνοπτικές διαδικασίες το 2-0 και τελείωσε το παιχνίδι. Το 2-0 είναι τιμητικό για τον ΠΑΟΚ, αφού είχε και ένα δοκάρι του Τετέ και άλλες μία, δύο φάσεις ο Παναθηναϊκός, για να βάλει και τρίτο και τέταρτο γκολ. Ο τυχερός ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε φάση απέναντι σε έναν μισό Παναθηναϊκό, που όμως είχε την σφραγίδα του Μπενίτεθ.

Με πρέσινγκ ψηλά και στοχευμένα με ανάπτυξη από τα άκρα με τον Κυριακόπουλο αριστερά και τον Τετέ δεξιά να κάνουν πάρτι ο Παναθηναϊκός έσβησε, εξαφάνισε τον ΠΑΟΚ. Και στο δεύτερο ημίχρονο λογικά η ομάδα έκανε διαχείριση, αφού είχε και τις πολλές απουσίες βασικών και την κούραση από το ταξίδι από την Σουηδία, όπου επέστρεψε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο, όπου ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα και πίεζε πέτυχε ένα γκολ με τον Κωσταντέλια και αυτό ήταν όλο. Ο Λαφόν δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε μία επέμβαση και αυτό δείχνει, το πόσο καλή αμυντική λειτουργία είχε ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δεν ήταν απειλητικός, όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός επιτέλους έβγαλε ψυχή, πάθος, μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και αυτό σίγουρα είναι έργο Μπενίτεθ πέρα από την τακτική που έβγαλε εκτός αγώνα τον ΠΑΟΚ. Η Λεωφόρος ήταν Λεωφόρος από τα παλιά και ο Παναθηναϊκός ήταν από ατσάλι και η νίκη ήρθε πιο εύκολα από το τελικό 2-1. Με κορυφαίο τον Γεντβάι σε θέση δεξιού μπακ, τον Σιώπη να κάνει τρομερό παιχνίδι, τον Τσιριβέγια να είναι ο εγκέφαλος και τον Κυριακόπουλο να συμμετέχει και στα δύο γκολ ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του ντέρμπι την εποχή Μπενίτεθ.

Φυσικά στον ΠΑΟΚ φωνάζουν για την διαιτησία και φαντάζονται κόκκινη του Σιώπη, για πάτημα του παπουτσιού του Κωσταντέλια και του Τζούρισιτς επειδή σήκωσε το πόδι του, για να βρει την μπάλα σε φάσεις, που είναι και οι δύο κίτρινες. Φυσικά ξέχασαν να πουν για την κίτρινη που γλιτώνει ο Κετζιόρα στο 53 για μαρκάρισμα πάνω στον Ζαρουρί, ενώ αν η φάση του Τσιφτσή με τον Πάντοβιτς γινόταν από την άλλη πλευρά σήμερα από τον ΠΑΟΚ θα μας έλεγαν για κόκκινη και πέναλτι και ότι πήγε να του κόψει την μπάλα. Για μένα δεν ήταν τίποτα, εγώ απλά τονίζω την προπαγάνδα που από χθες το βράδυ γίνεται από την άλλη πλευρά. Στο 2-1 δεν δόθηκε και πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε αγκωνιά που δέχθηκε ο Πάλμερ, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Προπαγάνδα κάνει ο ΠΑΟΚ σαν και αυτή του Ολυμπιακού. Δεν τον έχουν φθάσει, αλλά προσπαθούν να του μοιάσουν. Ο Ολυμπιακός που πέρασε με Βεργέτη από την Κηφισιά. Στο 0-0 χάρισε κόκκινη στον Ποντένσε, που έριξε γροθιά στον Βιγιαφάνιες και δεν έδωσε πέναλτι στον Τετέι για πάτημα στο παπούτσι του. Εκεί τελειώνει η κουβέντα, θα βλέπαμε άλλο ματς. Η πιο αστεία απόφαση δε είναι, όταν γκρεμίζει ο Ρέτσος τον Τετέι και όχι μόνο δεν δίνει φάουλ, αλλά δίνει κίτρινη κάρτα στον Τετέι. Θα πει κάποιος τι περίμενες; Αυτό περίμενα, απλά το ότι γίνονται αυτά τα όργια με var έχει γούστο. Οι τύποι είναι αδίστακτοι και εμείς μιλάμε για ποδόσφαιρο…..

*Ο Λουτσέσκου είπε ότι έχασε ο ΠΑΟΚ, δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Η αλήθεια είναι, ότι ο Μπενίτεθ τον διέσυρε με μισή ομάδα τακτικά και να κάνει τον σταυρό του, που στο πρώτο ημίχρονο δεν έφαγε τρία η τέσσερα, όπως μπορούσε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
Exit mobile version