Σύμφωνα με δημοσίευμα ενός δημοσιογράφου από την Ουρουγουάη, ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού επέστρεψε πρόωρα από την εθνική του ομάδα στο «τριφύλλι» λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν εκτός λόγω θλάσης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, ο Πελίστρι επιβαρύνθηκε στον αριστερό του προσαγωγό κατά τη διάρκεια των προπονήσεων με την εθνική του ομάδα και προτιμήθηκε να επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να μην ρισκάρει νέο τραυματισμό. Εξάλλου, η εθνική Ουρουγουάης έχει ήδη προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ και δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί κι άλλο ο Πελίστρι, με τη συμμετοχή του στα φιλικά της χώρας του απέναντι σε Μεξικό και ΗΠΑ να μην είναι αναγκαία.
Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από τον παίκτη. Συνεπώς, με την επιστροφή του θα διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει πρόβλημα.
Η δημοσίευση του Κάρλος Μπαρντακιάν αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο Φακούντο Πελίστρι μόλις ανάρρωσε από έναν δύσκολο μυϊκό τραυματισμό (θλάση) που του πήρε 7 εβδομάδες. Μόλις έπαιξε 10 λεπτά ποδόσφαιρο στις 9/11 με τον Παναθηναϊκό.
Τις τελευταίες ημέρες προπόνησης με την εθνική Ουρουγουάης επιβαρύνθηκε ο αριστερός προσαγωγός του και δεν θέλησαν να ρισκάρουν, γι’ αυτό και αποδεσμεύτηκε».
Facundo Pellistri se recuperó recién de un desgarro complicado que le llevó 7 semanas. Recién hizo 10 min. de futbol el 9/11 con el Panathinaikos.
En estos días de entrenamiento con 🇺🇾 se le cargó el aductor izquierdo y no quisieron arriesgar, por eso fue liberado. pic.twitter.com/v5r1cPafnP
— Carlos Bardakian (@CarlosBardakian) November 18, 2025
