Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι με τη Στουρμ Γκρατς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (Πέμπτη 27/11), στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της League Phase του Europa League. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ στοχεύει να διευρύνει το θετικό σερί των τριών συνεχόμενων νικών και να κάνει αποφασιστικό βήμα προς την πρόκριση στα νοκ άουτ.
Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Μπενίτεθ βρίσκονται και δύο νεαροί παίκτες της Ακαδημίας, οι οποίοι πρόσφατα υπέγραψαν τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια με τον Παναθηναϊκό: ο Χρήστος Γείτονας και ο Σωτήρης Τερζής.
Η επιλογή αυτή είναι απόλυτα συμβατή με τη φιλοσοφία του τεχνικού επιτελείου και συνολικά του συλλόγου, που επιδιώκει να αναδείξει ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής και να τους προωθήσει σταδιακά στην πρώτη ομάδα.
Το προφίλ του Χρήστου Γείτονα
Ο Γείτονας είναι τερματοφύλακας, γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου 2009, και αγωνίζεται στην Κ17 του Παναθηναϊκού. Θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος και ένας από τους πιο ελπιδοφόρους νεαρούς γκολκίπερ.
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 2014 στον Παναλίαρτο, ενώ από το 2014 έως το 2021 αγωνίστηκε στη Νίκη Λαφυστίου. Εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2021 και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες. Το επαγγελματικό του συμβόλαιο με τον σύλλογο υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2024.
Το προφίλ του Σωτήρη Τερζή
Ο Σωτήρης Τερζής είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος, γεννημένος στο Μαρούσι στις 11 Αυγούστου 2007. Αγωνίζεται ως επιθετικός και φέτος μετρά 6 συμμετοχές και 2 τέρματα με την Κ19 του Παναθηναϊκού. Πρόσφατα υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο.
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 2012 στην ΑΕΠΟΡ, έπαιξε στη συνέχεια στα Καλύβια και στον Πανιώνιο, ενώ ανήκει στην ακαδημία του Παναθηναϊκού από το 2023. Είναι επίσης εν ενεργεία διεθνής με την Κ19 της Εθνικής Ελλάδας, έχοντας λάβει μέρος στα προκριματικά του EURO U19.
