Επικαιρότητα

Προέβλεψαν την κακοκαιρία «Adel»: Τι καιρό δίνουν για τα Χριστούγεννα τα Μερομήνια

Τι καιρό δίνουν για τα Χριστούγεννα τα Μερομήνια

AI Summary
  • Η κακοκαιρία «Adel» επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των παραδοσιακών μερομηνίων για βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Ο Δεκέμβριος προβλέπεται ψυχρός: βροχές στα πεδινά, πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά και παγωνιές στο τέλος του μήνα.
  • Τα μερομήνια αφήνουν ανοιχτό ενδεχόμενο για λευκά Χριστούγεννα στα βόρεια, ενώ ο Ιανουάριος αναμένεται πιο «άγριος».

Η κακοκαιρία «Adel» δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους εμπιστεύονται τα παραδοσιακά μερομήνια. Οι λαϊκές παρατηρήσεις για τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου είχαν ήδη δείξει έντονες βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη φήμη τους ότι μπορούν να «προβλέπουν» σημαντικά καιρικά φαινόμενα.

Ο Δεκέμβριος μέσα από τα μερομήνια

Η παραδοσιακή ανάγνωση των πρώτων ημερών του μήνα (1–12 Δεκεμβρίου) δίνει μια εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί ο χειμώνας:

Αρχές Δεκεμβρίου: Έντονες βροχοπτώσεις και κρύο, όπως φάνηκε ήδη με την «Adel».

Μέσα Δεκεμβρίου: Σταθερός αλλά ψυχρός καιρός, με πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά γύρω στις 10–15 του μήνα.

Τέλος Δεκεμβρίου: Χαμηλές θερμοκρασίες, παγωνιές και διαστήματα ηλιοφάνειας από τις 20 έως τις 31 του μήνα.

Το συμπέρασμα είναι σαφές: ο Δεκέμβριος αναμένεται ψυχρός, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.

Λευκά Χριστούγεννα ή… ήλιος;

Το ερώτημα που απασχολεί πολλούς είναι αν φέτος θα ζήσουμε λευκά Χριστούγεννα. Τα μερομήνια αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, καθώς δείχνουν πτώση θερμοκρασίας ακριβώς τις ημέρες των γιορτών και πιθανές χιονοπτώσεις στα βόρεια και ημιορεινά. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, το σκηνικό θα είναι ιδανικό: τζάκι, κρασί και φόντο λευκό. Αν όχι, τότε ίσως δούμε το απόλυτο ελληνικό παράδοξο, με Χριστούγεννα σε κοντομάνικο και θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς.

Το βλέμμα στον Ιανουάριο

Όπως και να εξελιχθεί ο Δεκέμβριος, τα μερομήνια προειδοποιούν ότι ο Ιανουάριος θα είναι ακόμη πιο «άγριος», με έντονα φαινόμενα και ανατροπές. Ο φετινός χειμώνας φαίνεται πως θα έχει χαρακτήρα και θα δοκιμάσει τις αντοχές μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
Exit mobile version