ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Χαμένο έδαφος, με… ακάλυπτο βοηθό

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στο Ηράκλειο, προηγήθηκε χάρη σε γκολ του Κλωναρίδη (39’), αλλά ο ΟΦΗ με πέναλτι, φάση που ξεκινά από οφσάιντ του Ροβίθη, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Χαμένο έδαφος, με... ακάλυπτο βοηθό

Το ματς

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν, επί της ουσίας, με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς. Κι’ αυτό γιατί, ο Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε ως δεξί μπακ και ο Κουτρουμπής ως αμυντικός μέσος, δίπλα στον Λαγό. Στόπερ ήταν οι Σίλντενφελντ – Ρισβάνης, αριστερά ο Νάνο και ως «δημιουργικός» χαφ ο Αμπέντ. Αριστερά έπαιξε ο Κλωναρίδης, δεξιά ο Καρέλης και στην κορυφή ο Μπεργκ.

Στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δυνατό, με πολλές μονομαχίες και αρκετά λάθη από τους παίκτες των δυο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να φτιάξει παιχνίδι, ελλείψει κλασσικού δημιουργικού χαφ. Από την άλλη, τα κατάφερνε απέναντι στην πίεση των γηπεδούχων.  Η ανασταλτική λειτουργία πήγαινε καλά, κι αυτό γιατί οι «πράσινοι» είχαν καλές τοποθετήσεις και αλληλοκαλύψεις.

Μια αντεπίθεση ήταν αρκετή για να έρθει το γκολ, δείγμα της ταχύτητας που έχει φέτος η ομάδα του Αναστασίου. 39ο λεπτό, ο Μπεργκ (με υποψία φάουλ στον Ζε Εντουάρντο) δίνει στον Καρέλη, αυτός με εξαιρετική πάσα από τα αριστερά βγάζει στον Κλωναρίδη, ο οποίος με τέλειο πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1… Εξαιρετικό γκολ από το «τριφύλλι» και… πάγωμα στο Ηράκλειο.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.035 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην επανάληψη, τα πράγματα δυσκόλεψαν για το «τριφύλλι». Τα προβλήματα στον δημιουργικό τομέα συνεχίστηκαν, αλλά αυτή τη φορά έγιναν και πιο ορατά στο ανασταλτικό. Ο ΟΦΗ πίεζε, έκανε ευκαιρίες, αλλά πότε ο εξαιρετικός Καπίνο, πότε η αστοχία των Κρητικών, δεν τους επέτρεπε να βρουν δίχτυα.

Τα λεπτά περνούσαν, οι «πράσινοι» δεν είχαν καλή απόδοση, έβαλαν τους γηπεδούχους στο μισό τους γήπεδο και στο 85’ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ροβίθης κέρδιζε πέναλτι και αποβολή από τον Ρισβάνη, όντας, όμως, σε θέση οφσάιντ, όταν του έγινε η σέντρα, κάτι που ποτέ δεν είδε ο βοηθός…

Ο Ζε Εντουάρτο ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Στα λεπτά που απέμειναν, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι το αξιόλογο, παίζοντας και με παίκτη λιγότερο. Η πίεση συνεχίστηκε, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης (83’ Στάθης), Μακρής, Κάλαϊτζιτς (65’ Ροβίθης), Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης (74’ Μπανούσης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Βερόν, Μονιάκης, Ντουντού.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (89’ Χουχούμης), Λαγός, Μπεργκ, Καρέλης (62’ Μπαϊράμι), Αμπέιντ (62’ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Ατζαγκούν, Ντίνας

Διαιτητής: Κουτσιαύτης Βοηθοί: Κωσταράς, Ποντίκης Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.