ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Πέντε αιτίες για χαμόγελα!

Η άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γαλατασαράι (85-58) αλλά και ο τρόπος με τον οποίο προήλθε έφεραν στο «φως» πέντε αιτίες για χαμόγελα στο «στρατόπεδο» των «πρασίνων» ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Πέντε αιτίες για χαμόγελα!

Οι «πράσινοι» πέρασαν ένα άνετο βράδυ Παρασκευής επί της Γαλατασαράι, συνδυάζοντας ουσία και καλή εμφάνιση, ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Αμερικανούς να προσφέρουν τον «οβολόν» τους όσον αφορά το θέαμα.

Η παρουσία της αδύναμης και ελλιπούς Γαλατά μπορεί να μην αφήνει πολλά περιθώρια για πανηγυρισμούς, ωστόσο η χθεσινή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ έδωσε στον Παναθηναϊκό αλλά και τον κόσμο του πέντε αιτίες για την εμφάνιση χαμόγελων…

Επιτέλους… ξέσπασμα!

Χρειάστηκε να περάσουν έντεκα αγωνιστικές, παιχνίδια χαμένα στο καλάθι (Ρεάλ, Ολυμπιακός) και στις λεπτομέρειες αλλά και αγχωτικές βραδιές στο ΟΑΚΑ (Μακάμπι) για να επέλθει το «ξέσπασμα».

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 42.447 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την Παρασκευή όλες τις προϋποθέσεις ώστε να πάρει (επιτέλους) μια νίκη με διαφορά και άνεση. Το τελικό +27 αποτελεί μέχρι στιγμής την πιο ευρεία νίκη της ομάδας του Πασκουάλ, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά φέτος το «φράγμα» των είκοσι πόντων διαφοράς.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της διαφοράς σε σχέση με τις πέντε προηγούμενες επικρατήσεις της ομάδας, σας θυμίζουμε το +11 με τον Ερυθρό Αστέρα, το +8 με Ζαλγκίρις και Μακάμπι, το +6 με Νταρουσάφακα και το οριακό +1 με τη Μπάμπεργκ.

Τα 23:20 του Καλάθη

Μετά από μια σειρά αγώνων στους οποίους «φλέρταρε» με τα 35 λεπτά συμμετοχής λόγω έλλειψης εναλλακτικής λύσης, ήρθε επιτέλους η στιγμή για τον διεθνή γκαρντ να πάρει τις «ανάσες» που τόσο χρειάζεται.

Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο το γεγονός πως η επάνοδος του Τζέιμς θα «έλυνε» τα χέρια του Καλάθη, κάτι που αποδείχθηκε και το βράδυ της Παρασκευής, με τον ίδιο να πατά το παρκέ για 23 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

Η διαχείριση αυτή δεν μετατόπισε «εκατοστό» την προσφορά του φορμαρισμένου γκαρντ, ο οποίος μέτρησε 14 πόντους (7/9 δίπ), 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ και το δεύτερο μεγαλύτερο index rating της ομάδας (19).

Ο Μάικ και ο Κένι

Όταν Παναθηναϊκός «έχασε» (λόγω τραυματισμού) τον Μάικ Τζέιμς, οι πρώτες εκτιμήσεις για την επιστροφή του στο παρκέ «έδειχναν» τα μέσα Δεκέμβρη.

Φτάνοντας λοιπόν σε αυτήν την περίοδο παρατηρούμε πως ο Αμερικανός γκαρντ, όχι μόνο έχει επιστρέψει, αλλά δείχνει όλο και καλύτερα. Κόντρα στη Γαλατά δεν δίστασε να πάρει εννέα σουτ, ευστοχώντας στα πέντε, έχοντας συνολικά 13 πόντους σε 16:40 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα ο ίδιος έδειξε διάθεση βγάζοντας ενέργεια, ενώ πήρε αρκετές προσπάθειες στο ένας εναντίον ενός.

Έπειτα, θετικό ήταν το «πρόσημο» της παρουσίας του Κένι Γκάμπριελ το βράδυ της Παρασκευής. Ο «νεοσύλλεκτος» φόργουορντ έβαλε κι αυτός το «λιθαράκι» του στο δρόμο για την εύκολη επικράτηση με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ. Παράλληλα, μας προσέφερε τη φάση της αγωνιστικής στο τελευταίο δεκάλεπτο κάνοντας αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να καρφώνει!

Η «σταθερά» Κρις Σίνγκλετον

Οι εμφανίσεις του Σίνγκλετον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα μας έχουν δώσει την εντύπωση πως «βρέξει, χιονίσει», είτε σε νίκες είτε ακόμη και σε ήττες εκείνος θα είναι εκεί δηλώνοντας «παρών».

Ο φετινός Σίνγκλετον αποτελεί ευτύχημα για τους «πράσινους» καθώς η απόδοσή του είναι κάτι παραπάνω από σταθερή στην συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών παιχνιδιών του με την ομάδα. Εχθές κατάφερε να ξεχωρίσει για άλλη μια φορά, έχοντας το υψηλότερο rating (25) χωρίς να είναι εντυπωσιακός. Η συγκομιδή του (13 πόντοι – 7 ριμπάουντ – 3 κλεψίματα) αποτελεί αιτία χαράς για τον Πασκουάλ.

Σε μία περίοδο που ο παρτενέρ του στη θέση «5», Γιάννης Μπουρούσης, δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του από άποψη φόρμας, ο Καταλανός γνωρίζει πως ό,τι κι αν συμβεί μπορεί να υπολογίζει στην «σταθερά» που λέγεται Σίνγκλετον!

Η αποθέωση του Πασκουάλ

Η κόρνα της γραμματείας ηχεί για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ και μετά τους εθιμοτυπικούς χαιρετισμούς με τους παίκτες και τον προπονητή της Γαλατά, ο Τσάβι Πασκουάλ πιάνει θέση για να δώσει τις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ…

Εκείνη την ώρα, οι περίπου 6.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τα οποία είχαν αποδέκτη τον Καταλανό προπονητή. Την ίδια ώρα, ο Πασκουάλ αντιλαμβανόμενος τι συμβαίνει, αφήνει το μικρόφωνο και ανταπαντά με το δικό του χειροκρότημα.

Η φετινή σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμη και το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας έχει χαρίσει στον Παναθηναϊκό όλα τα διαθέσιμα συναισθήματα, αναφορικά με τον τρόπο τον οποίο έχουν έρθει νίκες και ήττες. Ο δρόμος είναι στρωμένος με «παγίδες» και «αγκάθια», αλλά ο κόσμος της ομάδας δείχνει να κατανοεί πλήρως την προσπάθεια που καταβάλλει ο Πασκουάλ και οι παίκτες του… Τι καλύτερο απ’ αυτό!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.