ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Οι πέντε «πληγές» εκτός Λεωφόρου

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως δυσκολεύεται αρκετά να πάρει αποτέλεσμα μακριά από την έδρα του, έχοντας ήδη πέντε «στραβοπατήματα» στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του στο πρωτάθλημα.

Οι πέντε «πληγές» εκτός Λεωφόρου

Ο Παναθηναϊκός κλείνει το 2016 έχοντας χάσει αρκετό έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος όντας εννέα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μία από τις κύριες αιτίες αυτής της βαθμολογικής απόστασης είναι η αδυναμία των «πρασίνων» να «κατακτήσουν» τα παιχνίδια μακριά από την έδρα τους.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου γύρου της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη δώσει τις επτά από τις οκτώ διαθέσιμες εκτός έδρας αναμετρήσεις του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος (εκκρεμεί η εξ αναβολής με τον Πλατανιά η οποία θα διεξαχθεί στις 5/1) έχοντας μόλις δύο νίκες στο ενεργητικό του.

Αν εξαιρέσουμε το άνετο πέρασμα των «πρασίνων» από τη Λιβαδειά (3-0) την τρίτη αγωνιστική αλλά και το «διπλό» στο Περιστέρι πριν από μία εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός έχει απολέσει βαθμούς στα πέντε υπόλοιπα παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από την έδρα του.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 28.051 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη Λάρισα, οι «πράσινοι» έχασαν ακόμη μια φορά έδαφος (0-0), παραχωρώντας την τέταρτη εκτός έδρας ισοπαλία τους στο φετινό πρωτάθλημα. Είχαν προηγηθεί αυτές στο Αγρίνιο (0-0), στη Βέροια (1-1) και στη Νέα Σμύρνη (1-1), ενώ η μοναδική ήττα του «τριφυλλιού» συνέβη την χειρότερη δεδομένη στιγμή, στο «αιώνιο» ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό (3-0).

Οι αριθμοί υποδεικνύουν πως ο Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει μόλις 10 από τους 21 διαθέσιμους βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει στα επτά εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα. Οι 11 αυτοί βαθμοί που του λείπουν θα μπορούσαν να είχαν υπερκαλύψει την διαφορά με τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο είναι ανεδαφικό ακόμη και στην φαντασία κάποιου διότι θα χρειαζόταν το «απόλυτο» νικών.

Όμως, δεν αποτελεί κοινό μυστικό πως εάν οι «πράσινοι» είχαν κατορθώσει να μετατρέψουν τρεις εκ των τεσσάρων ισοπαλιών που παραχώρησαν σε νίκες, τότε θα βρίσκονταν σε πολύ καλύτερη μοίρα στην «κούρσα» για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Συνοπτικά τα εκτός έδρας ματς της ομάδας στο πρωτάθλημα:

10/9 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-3 24/9 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-0 24/10 Βέροια – Παναθηναϊκός 1-1 6/11 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0 27/11 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1 11/12 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1 18/12 Λάρισα – Παναθηναϊκός 0-0

Απολογισμός: 2 νίκες – 4 ισοπαλίες – 1 ήττα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.