ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Η «ακτινογραφία» των «πράσινων» συμμετοχών

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ οι «πράσινοι» έχουν δώσει μέχρι στιγμής 25 αναμετρήσεις την τρέχουσα σεζόν. Ποιοι ποδοσφαιριστές «μονοπωλούν» την βασική ενδεκάδα και ποιοι βρίσκονται στον «πάτο» της λίστας των επίσημων συμμετοχών;

Η «ακτινογραφία» των «πράσινων» συμμετοχών

Η διαδοχή του 2016 από το νέο έτος όλο και πλησιάζει και μαζί με το 2017 έρχεται το δεύτερο «κομμάτι» της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη δώσει 25 αναμετρήσεις εντός και εκτός Ελλάδος και όσο να ‘ναι, ο αριθμός αυτός είναι ικανός να μας δώσει πολύτιμα στοιχεία όσον αφορά τον ποσοτικό αριθμό των συμμετοχών του «πράσινου» ρόστερ από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο και το παιχνίδι στο Αλκαζάρ, το τελευταίο χρονικά παιχνίδι των παικτών του Ουζουνίδη.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιχειρήσουμε να «μοιράσουμε» το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού ώστε να βγάλουμε τις πεντάδες με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν την πιο συχνή παρουσία μέχρι τώρα στην ενδεκάδα της ομάδας και αντίθετα αυτή με τους λιγότερο χρησιμοποιημένους, σε επίσημα παιχνίδια, «πράσινους» παίκτες.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.508 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ξεκινώντας από την πρώτη κατηγορία, παρατηρούμε πως και φέτος, τα πρωτεία κατέχει ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Κάρλος Ζέκα, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα 20 από τα 25 παιχνίδια της ομάδας, συμπληρώνοντας 1.746′ στο χορτάρι. Σε απόσταση «αναπνοής» τον ακολουθεί ο Ροντρίγκο Μολέδο. Ο «στυλοβάτης» της άμυνας του Παναθηναϊκού έχει τον ίδιο αριθμό συμμετοχών με τον Ζέκα (20) αλλά έρχεται δεύτερος σε αγωνιστικά λεπτά (1.730). Στην πεντάδα παραμένει ο Λουκ Στιλ, παρά το γεγονός πως βλέπει τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας από τον πάγκο ελέω… Βλαχοδήμου (19 ματς – 1.710′). Ακολουθούν και συμπληρώνουν τη λίστα μας οι Μπεργκ (21 συμμετοχές – 1.694′) και Κουτρουμπής (21 – 1.693′).

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος «απειλείται» από τους επίσης πολυχρησιμοποιημένους Ρόμπιν Λουντ (1.548′ σε 23 συμμετοχές) και Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο τελευταίος έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι από τα 25 των «πρασίνων» αλλά δεν παίρνει θέση στην πεντάδα λόγω των καθαρών λεπτών συμμετοχής του (1.495′).

Συνοπτικά (σε παρένθεση οι συμμετοχές)

  1. Κάρλος Ζέκα – 1.746′ (20)
  2. Ροντρίγκο Μολέδο – 1.730′ (20)
  3. Λουκ Στιλ – 1.710′ (19)
  4. Μάρκους Μπεργκ – 1.694′ (21)
  5. Γιώργος Κουτρουμπής – 1.693′ (21)

Σε… αντίθετη «φορά» τώρα, υπάρχουν και εκείνοι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχει τύχει να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Η πεντάδα των σπανίως εμφανιζόμενων στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ξεκινά με τον Νίκο Μαρινάκη ο οποίος έχει μια και μοναδική παρουσία σε παιχνίδι, στο οποίο και αγωνίστηκε καθ’ ολοκληρίαν (90′). Ακολουθεί ο νεαρός Μίγγος με 74′ και δύο συμμετοχές, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Ο 25χρονος εξτρέμ, είχε παραγκωνιστεί από τον Στραματσόνι και ως εκ τούτου έχει οριακά προλάβει να «ιδρώσει» τη φανέλα (48′). Τη λίστα συμπληρώνουν οι Ράσμους Τελάντερ (επανήλθε πρόσφατα από τον τραυματισμό του) με ένα αγωνιστικό ημίχρονο (45′) και ο νεαρός Τάσος Χατζηγιοβάννης (13′).

Από την «επικίνδυνη ζώνη» μπορεί κάλλιστα να φύγει στο άμεσο μέλλον ο Ολιβιέ Μπουμάλ, ο οποίος βγήκε από το «ψυγείο» μετά την έλευση του Ουζουνίδη (181′ σε 4 συμμετοχές). Αντίθετα, ο αμέσως επόμενος της λίστας, Λαουτάρο Ρινάλντι, δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα του για καθιέρωση, καθώς μετά τις 12 «άσφαιρες» συμμετοχές (σε 205′ αγωνιστικά λεπτά) το μέλλον του στους «πράσινους» δεν κρίνεται ευοίωνο.

Συνοπτικά (σε παρένθεση οι συμμετοχές)

  1. Νίκος Μαρινάκης – 90′ (1)
  2. Θοδωρής Μίγγος – 74′ (2)
  3. Παναγιώτης Βλαχοδήμος – 48′ (3)
  4. Ράσμους Τελάντερ – 45′ (1)
  5. Τάσος Χατζηγιοβάννης –  13′ (1)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.