ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 92-81

Παναθηναϊκή μαγκιά στο ΟΑΚΑ!

Επειτα από ένα συγκλονιστικό ματς με παράταση (70-70 κα), ο Παναθηναϊκός, με ψυχωμένη εμφάνιση πήρε τη νίκη με 92-81 επί της Εφές Αναντολού και έκανε το 10-7 στην Ευρωλίγκα. Συγκλονιστικός ο κόσμος που έδωσε δυναμικό "παρών" στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκή μαγκιά στο ΟΑΚΑ!

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με το γρήγορο 5-0 μετά το δίποντο του Αλεσάντρο Τζεντίλε και το τρίποντο του Κένι Γκάμπριελ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αποκτήσουν προβάδισμα στο παιχνίδι με σουτ από την περιφέρεια χωρίς επιτυχία έχοντας 1/4 τρίποντα. Η Εφές βρήκε την ευκαιρία να επανέλθει στο παιχνίδι και στα μέσα της πρώτης περιόδου, έφερε το ματς στα ίσα για το 9-9.

Αυτό ήταν το έναυσμα για να μπουν γερά στο παιχνίδι οι «πράσινοι» για να φτάσουν τη διαφορά στο 16-9 με ένα σερί 7-0 έχοντας πρωταγωνιστή τον Αλεσάντρο Τζεντίλε ο οποίος είχε 13 πόντους με 4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 2/2 ελεύθερες βολές και 2 ριμπάουντ. Η πρώτη περίοδος έληξε με 21-13 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στην δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» χαλάρωσαν κάτι που εκμεταλλεύθηκε η Εφές. Με ένα γρήγορο σερί 10-6 η τουρκική ομάδα έφτασε σε απόσταση 4 πόντων στο παιχνίδι (27-24) με τους «πράσινους» να ανεβάζουν ταχύτητα και να διευρύνουν το προβάδισμα με +12 για το 35-23.

Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος σημείωσε 6 πόντους αλλά και ο Κέι Σι Ρίβερς με 8 πόντους σημειώνοντας 1/1 δίποντα 2/4 τρίποντα και δίνοντας λύση επιθετικά για τους «πράσινους». Η Εφές δεν παρέδωσε τα όπλα και εκμεταλλεύθηκε την αστοχία του «τριφυλλιού» με κύριους πρωταγωνιστές τους Ντεσόν Τόμας (8π.) και Τζέισον Γκρέιντζερ (7π.) με τη δεύτερη περίοδο να λήγει 38-32.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα πολύ διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος καθώς η Εφές κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην τρίτη περίοδο φέρνοντας το ματς στο 48-50 μετά από κακές επιθετικές αποφάσεις των «πρασίνων» αλλά και εκμεταλλευόμενη τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών, για τα φάουλ που δεν δόθηκαν στους «πράσινους» μετά τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Εφές.

Το «τριφύλλι» κατάφερε να προσθέσει μόλις 12 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που σημείωσαν 18 πόντους, με τη λήξει της τρίτης περιόδου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 50-50.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το ματς ντέρμπι και στην τέταρτη περίοδο, μην μπορώντας να αποκτήσει ασφαλές προβάδισμα, με την Εφές να καραδοκεί για την πλήρη ανατροπή. Τα φαλτσοσφυρίγματα συνεχίστηκαν και στην τέταρτη περίοδο όταν ο Σίνγκλετον μπλόκαρε τον Ντέρικ Μπράουν, αλλά οι διαιτητές είδαν φάουλ και τον έστειλαν στις βολές. Στην επόμενη φάση η Εφές πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι (61-60) με 2:27 για τη λήξη.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και έφτασαν γρήγορα στα 5 ομαδικά φάουλ, ωστόσο ο Κέι Σι Ρίβερς λύτρωσε επιθετικά τον Παναθηναϊκό με τρίποντο ωστόσο στην επόμενη φάση ο Τόμας Ερτέλ απάντησε για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του για το 66-65. Η αποτυχημένη προσπάθεια του Νικ Καλάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, αλλά και το δίποντο του Μπράουν έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην Εφές για το 68-65.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε θρίλερ στις βολές. Αρχικά οι εύστοχες βολές του Μάικ Τζέιμς έφεραν το ματς στο 68-67 μόλις 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού, δίνοντας ελπίδες στο «τριφύλλι». Έπειτα οι εύστοχες βολές του Μπράουν έδωσαν παράταση στο θρίλερ του ΟΑΚΑ διαμορφώνοντας το 69-67 υπέρ της Εφές. Λυτρωτής για τους πράσινους ο Μάικ Τζέιμς που κέρδισε φάουλ στα 4 δευτερόλεπτα και οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών για τρεις βολές στις οποίες ήταν εύστοχος και έφερε το ματς στα ίσα και στην παράταση.

Ο Κέι Σι Ρίβερς έδωσε προβάδισμα 5 πόντων στον Παναθηναϊκό αρχικά με δίποντο και έπεισε με ακόμη ένα κρίσιμο τρίποντο για το 75-70 φτάνοντας τους 20 πόντους. Το σερί τρίποντων συνεχίστηκε από τον Κένι Γκάμπριελ δίνοντας προβάδισμα 6 πόντων στους «πράσινους» για το 78-72. Οι δύο εύστοχες βολές του Γιάννη Μπουρούση έγειρε ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα για τον Παναθηναϊκό με τον Κρις Σίνγκλετον να καρφώνει εντυπωσιακά διευρύνοντας το προβάδισμα σε 82-72 για το «τριφύλλι». Ο Κέι Σι Ρίβερς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ακόμη ένα τρίποντό (5/10) του φτάνοντας τους 23 πόντους για το 85-72. Οι τέσσερις διαδοχικές βολές του Κένι Γκάμπριελ, διαμόρφωσαν το τελικό 92-81

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-32, 50-50, 70-70 (κ.α.), 92-81

pao
efes

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ