ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS-ΆΡΗΣ 68-59

Παντοκράτορας στο παρκέ και στην εξέδρα

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, το "τριφύλλι" επικράτησε με 68-59 κατακτώντας το 18ο Κύπελλο της ιστορίας του και η Θύρα 13 παρέδωσε δωρεάν μαθήματα εξέδρας.

Παντοκράτορας στο παρκέ και στην εξέδρα

Το ματς

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά τη σημερινή αναμέτρηση. Μ’ ένα γρήγορο 4-0 πήρε αέρα 4 πόντων στην αρχή. Οι πράσινοι όμως αντέδρασαν άμεσα και το 2-6 έγινε γρήγορα 9-6. Το τριφύλλι έτρεξε ένα σερί 7-0 και πήρε αέρα 3 πόντων. Πάντως οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν άστοχοι στην αρχή ενώ φαινόντουσαν ιδιαίτερα αγχωμένοι. Με το τρίποντο του Σίνγκλεντον το σκορ έγινε 14-6 και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +8 2 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι πράσινοι έπαιζαν πολύ καλή άμυνα με τον Νικ Καλάθη να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση .Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το τριφύλλι να προγείται με 18-10.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Άρης με επιμέρους σκορ 6-3 μείωσε την διαφορά στους 3(21-18) στα πρώτα 3 λεπτά. Στο σημείο εκείνο ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ για να… ξυπνήσει τους παίκτες του. Οι πράσινοι ήταν άστοχοι για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα η διαφορά να …πέσει στον πόντο. Το μακρινό τρίποντο του Μάικ Τζέιμς … έκανε το 24-20.Έτσι ο Άρης πήρε προβάδισμα και πάλι στην αναμέτρηση με 24-25. Ο Αμερικάνος γκαρντ απάντησε όμως και πάλι και έκανε το 27-24. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ, με τον τελικό Κυπέλλου να είναι συναρπαστικός.Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ 29-27.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Με 4 συνεχόμενους πόντους του Τζεντίλε και ένα τρίποντο του Γκάμπριελ οι πράσινοι πήραν διαφορά 7 πόντων και έδειχνε έτοιμος να πάρει διαφορά ασφαλείας. Το κάρφωμα του Φελντέιν και το γκολ φάουλ του Νικ Καλάθη έστειλε την διαφορά στο +11 και έβαλε φωτιά στην πράσινη κερκίδα. Τρία λεπτά πριν το τέλος το νέο τρίποντο του Φελντέιν έστειλε την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της (+13) και άρχιζε να χτίζει διαφορά ασφαλείας. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 50-37. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι “πράσινοι” έστειλαν τη διαφορά στο +17,με τον Άρη όμως να αντιδράει και με ένα σερί 6-0 μείωσε τη διαφορά στους 11 πόντους 6 λεπτά, πριν το τέλος του αγώνα. Το τρίποντο του Τζένκινς έριξε τη διαφορά στους 8 πόντους και ανάγκασε τον Τσάβι Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Στο σημείο εκείνο το νέο τρίποντο του Άρη έριξε την διαφορά στους 5 πόντους. Ο Φελντέιν πέτυχε νέο καλάθι, έφτασε τους 18 πόντους και έστειλε την διαφορά στους 7. Ο Άρης με νέο καλάθι μείωσε στους 5 τρία περίπου λεπτά από το τέλος του τελικού. Εκεί που η μπάλα έκαιγε λοιπόν και η διαφορά είχε μειωθεί στους 4 ο Κει Σι Ρίβερς με κρύο αίμα πέτυχε ένα τρομερό τρίποντο και έστειλε την διαφορά στο +7 (61-54). Τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 68-59 και κατέκτησε το 18ο Κύπελλο της ιστορίας του.

inner

inner

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ