ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0

Τον σταμάτησαν Βασιλακάκης και διαιτησία

Με τους βοηθούς να υποδεικνύουν τρία λανθασμένα οφσάιντ σε φάσεις τετ α τετ και τον Θάνο να κλείνει τα μάτια σε ανατροπή του Βιγιαφάνιες, το σερί του Παναθηναϊκού σταμάτησε στην Ξάνθη, η οποία επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Βασιλακάκη στο 67ο λεπτό.

Τον σταμάτησαν Βασιλακάκης και διαιτησία

Οι «πράσινοι» έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους στο επιθετικό κομμάτι και οι εμπνεύσεις του Κλωναρίδη από τα άκρα απέφεραν τρία κόρνερ στο πρώτο επτάλεπτο του ματς, τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Έχοντας κερδίσει τη «μάχη» της κατοχής, το «τριφύλλι» προσπάθησε να βάλει «δύσκολα» στην άμυνα της Ξάνθης που περίμενε τις δικές της ευκαιρίες στην αντεπίθεση και στην άμυνα αναχαίτιζε εύκολα τα γεμίσματα των παικτών του Ουζουνίδη. Έτσι, το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης πέρασε δίχως κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία μπροστά από τα καρέ των δύο ομάδων.

Βλέποντας πως η ανάπτυξη από τα άκρα δεν έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός δοκίμασε την τύχη του από τον άξονα, γεγονός που παραλίγο να βγει σε καλό για τους «πράσινους» στο 18′, όταν ο επόπτης σταμάτησε -λανθασμένα- τον Μπεργκ, υποδεικνύοντας τον σε θέση οφσάιντ την ώρα που έβγαινε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς.

Στο 24′ πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελική από πλευράς Παναθηναϊκού, με τον Μπουμάλ να στέλνει τη μπάλα άουτ με σουτ εντός περιοχής ενώ λίγα λεπτά αργότερα (29′) ήρθε η σειρά του Κλωναρίδη να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ζίβκοβιτς, με το βολέ του να κοντράρει στα σώματα αμυντικών και τον πορτιέρο της Ξάνθης να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Κλωναρίδης πρωταγωνίστησε και στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους όταν η προσπάθειά του από το ημικύκλιο της περιοχής κόντραρε στους αμυντικούς της Ξάνθης και ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς να πραγματοποιήσει άλλη μια εξαιρετική επέμβαση με το ένα χέρι, πέφτοντας στη δεξιά γωνία του. Αυτός, ήταν ο επίλογος ενός πρώτου μέρους που βρήκε τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο όσον αφορά την κατοχή, αλλά απρόσεκτο στις τελικές μεταβιβάσεις.

«Νωθρό» ξεκίνημα, ανέβασε «στροφές» στη συνέχεια

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο δίχως αλλαγή στη σύνθεσή τους, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Ξάνθη ήταν εκείνη που μπήκε «ορεξάτη» και απείλησε την εστία του Βλαχοδήμου στο 51ο λεπτό με τον Σολτάνι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Η πρώτη «επίσκεψη» στα καρέ του Ζίβκοβιτς σημειώθηκε στο 55ο λεπτό, όταν μετά το γέμισμα του Κουλιμπαλί από τα δεξιά ακολούθησε το άτσαλο τελείωμα του Χουλτ από την αντίθετη πλευρά.

Η ευκαιρία αυτή φάνηκε πως «αφύπνισε» τους παίκτες του Ουζουνίδη, οι οποίοι έψαχναν να βρουν τρόπους να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων και σχεδόν βρήκαν τη λύση στο 58′, όταν Μπεργκ και Κουλιμπαλί συνδυάστηκαν ωραία από τα δεξιά, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά ο επερχόμενος Σουηδός δεν σημάδεψε σωστά. Στο 60ο λεπτό, ο Κλωναρίδης πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε τον στόχο.

Του «έκοψε» τα «φτερά» ο Βασιλακάκης

Ο Παναθηναϊκός έμπαινε στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης έχοντας λάβει εκ νέου τα «ηνία» της αναμέτρησης πιέζοντας ολοένα και περισσότερο την άμυνα της ομάδας του Λουτσέσκου, η οποία κατάφερε να… ανατρέψει τα δεδομένα με τον «κακό δαίμονα» των «πρασίνων» τον Βασιλακάκη, που είδε ελάχιστα εκτός θέσης τον Βλαχοδήμο και με ένα άπιαστο σουτ άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη στο 67′ (1-0).

Το γκολ του Βασιλακάκη έβαλε προσωρινά «φρένο» στην ορμή των «πρασίνων», με τον Ουζουνίδη να ρίχνει στη «μάχη» όλα τα διαθέσιμα «χαρτιά» του στοχεύοντας στην ανατροπή. Έτσι, μετά την είσοδο του Εμποκού στη θέση του Μπουμάλ λίγο πριν το 1-0 της Ξάνθης (65′), έπειτα, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος πήρε τη θέση του Κουρμπέλη (70′) και η αντικατάσταση του Κλωναρίδη από τον Λουντ (75′) έκλεισε τον «χορό» των αλλαγών για το «τριφύλλι» που έψαχνε να βρει απάντηση στο γκολ της Ξάνθης.

Το πρώτο «ψήγμα» αντίδρασης ήρθε από το διαγώνιο σουτ του Βλαχοδήμου, το οποίο μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα η φιλόδοξη προσπάθεια του Εμποκού δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων (79′). Στο 86ο λεπτό σημειώθηκε μια φάση που… σηκώνει συζήτηση καθώς ο Σιλα βρήκε πεντακάθαρα τον Βιγιαφάνιες εκτός περιοχής αλλά ο διαιτητής Θάνος επέλεξε να σημειώσει τον Αργεντίνο με κάρτα «κλείνοντας» τα «μάτια» σε καθαρή παράβαση.

Στα λεπτά που απέμειναν, ο Ροντρίγκο Μολέδο προσπάθησε να νικήσει με ωραίο μονοκόμματο σουτ τον Ζίβκοβιτς αλλά εκείνος είπε για άλλη μια φορά «όχι» κρατώντας το 1-0 (89′) το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ