ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Τίποτα δεν χάθηκε, καιρός για μια μεγάλη απάντηση

Η Ρεάλ κατάφερε να φέρει τη σειρά στα μέτρα της, όχι όμως και να την τελειώσει, καθώς απομένουν άλλα δύο παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Τίποτα δεν χάθηκε, καιρός για μια μεγάλη απάντηση

Η κατάληξη του Game 2 δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε break στο ΟΑΚΑ (89-82), ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και θεωρητικά έχει το αβαντάζ, καθώς η σειρά μεταφέρεται στη Μαδρίτη για δύο απανωτά ματς.

Η εναλλαγή συναισθημάτων μεταξύ της ολοκληρωτικής «πράσινης» εμφάνισης στο ματς της Τρίτης με την αντίστροφη εικόνα της Πέμπτης, αφήνει πίσω της μια πικρία, καθώς, όπως τόνισε και ο Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου, χάθηκε μια ευκαιρία ώστε να γίνει ακόμη ένα βήμα προς την επίτευξη του μεγάλου στόχου του Παναθηναϊκού, την επιστροφή στα Final-4.

Μπορεί η αποστολή του Παναθηναϊκού να δυσκόλεψε αρκετά, έπειτα από τη χθεσινή ήττα, καθώς οι «πράσινοι» θα πρέπει να απαντήσουν στο break των Ισπανών, κάνοντας έστω μια νίκη στη Μαδρίτη ώστε η σειρά να επιστρέψει στην Αθήνα και να οδηγηθεί σε πέμπτο ματς. Κάτι που είναι δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο, καθώς μιλάμε για το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των φετινών πλέι οφ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.610 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι ημέρες που απομένουν μέχρι το τζάμπολ του Game 3 και του Game 4 θα αποτελέσουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι «πράσινοι» να δουν το τι έκαναν λάθος, το τι πήγε στραβά και το τι θα πρέπει να αποφύγουν εν όψει των αναμετρήσεων στη Μαδρίτη. Πέραν της τακτικής προσέγγισης, η ψυχολογία παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, όπως και η αποφασιστικότητα για τη νίκη, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει (έστω) ένα μεγάλο διπλό στην Ισπανία. Ο δρόμος για το Βελιγράδι είναι δύσκολος, ωστόσο για να τσεκαριστούν τα εισιτήρια για την πρωτεύουσα της Σερβίας, θα πρέπει να υπάρξει ένα πρώτο check in στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Αυτό επιτάσσουν οι συνθήκες και αυτός είναι πλέον ο κύριος στόχος του «τριφυλλιού», ώστε να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του Final-4.

Το «τριφύλλι» δεν εξασφάλισε την πρόκριση χάρη στο 1-0 της Τρίτης, ούτε θα πρέπει να θεωρείται εκτός Final-4 μετά την ήττα της Πέμπτης. Η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εμφανιστεί ικανός ώστε να γυρίσει εκ νέου τούμπα την κατάσταση. Αρκεί να δώσει έστω μια «απάντηση» στο break της Ρεάλ, στα δύο επικείμενα ματς που ακολουθούν. Κάτι που προφανώς είναι ικανό να συμβεί…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.