ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 65-75

Χειρότερα δεν γίνεται…

Ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 10 πόντων (29-19) αλλά έκτοτε παρουσίασε στο παρκέ ένα... φάντασμα του εαυτού του και όντας άστοχος (5/29 τριπ), νευρικός και δίχως λύσεις, γνώρισε την ήττα με 75-65 από τον Ολυμπιακό. Τράβηξε «κουπί» ο Τζέιμς στην επίθεση, αλλά δεν βρήκε άξιο συμπαραστάτη. Πλέον, οι «πράσινοι» καλούνται να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα στο ΣΕΦ, ώστε να φέρουν εκ νέου τη σειρά στα μέτρα τους.

Χειρότερα δεν γίνεται...

Νευρικά μπήκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός που είδε τον Ρόμπερτς να βάζει πέντε αναπάντητους πόντους (0-5, 2′) αλλά με την διαχείριση των «πράσινων» επιθέσεων και τη στόχευση των παικτών, πήγε γρήγορα στα δύο φάουλ. Έπειτα από αρκετές άστοχες επιθέσεις, ο Καλάθης και ο Θανάσης «ψαλίδισαν» τη διαφορά (7-9), δίνοντας τη… μπαγκέτα στον Μάικ Τζέιμς. Με τα γνωστά «αεροπλανικά» του ντράιβ και κυρίως την ορμή του έξω από τα 6.75μ, έδωσε απαραίτητη φόρα στον Παναθηναϊκό που έφερε την ομάδα στο +7 στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-19, 10′), με τα πράγματα να δείχνουν αρκετά καλά σε πρώτη φάση…

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να γυρίσουν το 9-13 σε 26-19, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο παρουσιάστηκαν μέτριοι επιθετικά. Οι αλλαγές που έγιναν στην περιφέρεια για τη συντήρηση των Καλάθη – Τζέιμς (Λεκαβίτσιους – Παππάς) δεν έπιασαν τόπο. Παρά το γεγονός πως η άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν παρούσα και ο Ολυμπιακός έπεφτε στις ίδιες του τις παγίδες, η παραγωγικότητα της ομάδας του Πασκουάλ αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα. Ο Παππάς έχασε πολλά σουτ, ο Λοτζέσκι το ίδιο, ο Ρίβερς είχε δύο άστοχες επιθέσεις. Το αποτέλεσμα της… μαρτυρικής τρίτης περιόδου ήταν οι μόλις έξι πόντοι που σημειώθηκαν από τους «πράσινους» (τρίποντο Σίνγκλετον, καλάθι Τζέιμς, μία βολή Βουγιούκα), που προφανώς δεν αποτέλεσαν απάντηση στους 16 του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι, το +10 (29-19), έγινε… -3 στο ημίχρονο (32-35).

Ουσιαστικά οι «πράσινοι» έπρεπε να πάρουν βοήθεια από τον πάγκο, καθώς πλην Βουγιούκα, οι υπόλοιποι δεν τράβηξαν στο πρώτο μέρος, ενώ οι φιλοξενούμενοι υπερτερούσαν και στον τομέα των ριμπάουντ (13 έναντι 18). Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε να μην μπορεί να βρει λύσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει την ψυχολογία και τον Ρόμπερτς σε καλή μέρα (38-45). Δίχως να αλλάξουν πολλά πράγματα στην επίθεση και να βρεθεί ρυθμός, οι εμπνεύσεις του Τζέιμς (17π στο 30′), η άμυνα του Θανάση και τα πολύτιμα επιθετικά ριμπάουντ του Σίνγκλετον, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο σουτ (49-52) στον δρόμο για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Λύση πάντως δεν βρέθηκε, παρά το γεγονός πως ο Σίνγκλετον και ο Θανάσης προσπάθησαν μέσω της άμυνας να αφυπνίσουν συμπαίκτες και ΟΑΚΑ, τα πράγματα φαίνονταν ως μη αναστρέψιμα όσο περνούσε η ώρα, από τη στιγμή που ο Καλάθης κινούταν σε μέτρια επίπεδα, τα σουτ έξω από τα 6.75μ ήταν άστοχα, η νευρικότητα μεγάλη και ο Ολυμπιακός έυστοχος στα κρίσιμα, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στους +11 (60-71), κάτι που ουσιαστικά δρομολόγησε την κατάληξη του πρώτου τελικού.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 32-35, 49-52, 65-75

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ