ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Το Athens Alive πρέπει να είναι το μέλλον για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις θετικότατες εξελίξεις για το Athens Alive, καταγράφει τα δεδομένα για το καυτό ζήτημα και αναφέρεται στο μέλλον.

Το Athens Alive πρέπει να είναι το μέλλον για τον Παναθηναϊκό

Μετά τη χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους ξένους επενδυτές για το περίφημο Athens Alive, μπορούμε να πούμε με μια σχετική σιγουριά το παρακάτω: Η κυβέρνηση όχι μόνο βλέπει θετικά το όλο πρότζεκτ, αλλά είναι και διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για την υλοποίησή του.  Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν προς τα έξω από το ραντεβού των δυο πλευρών στο μέγαρο Μαξίμου χθες. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που ο Μαρκ Αλεξάντερ, εκπρόσωπος της redstone, ήταν ενθουσιασμένος με αυτά που είδε και κυρίως άκουσε από τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.

Το βασικό ζητούμενο για να προχωρήσει αυτό το τεράστιο έργο είναι ο συντελεστής δόμησης. Θυμίζουμε ότι προ μηνών η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει μείωση, με το κονσόρτιουμ στις νέες μελέτες να προτείνει συντελεστή 0,6.  Χθες, λοιπόν, αφού πρώτα έγιναν όλες οι σχετικές μελέτες από τους συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τα τέλη του χρόνου με προεδρικό διάταγμα. Αυτό είναι ή καλύτερα ήταν και το βασικό εμπόδιο για να προχωρήσει αυτή η τεράστια επένδυση συνολικού ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τι να περιμένουμε από εδώ και στο εξής; Τα παρακάτω:

*Η κυβέρνηση θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου το Athens Alive να θωρακιστεί νομικά και να μην υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο ή πρόβλημα με προσφυγή στο ΣτΕ.

*Θα προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι διαδικασίες ώστε  να με προεδρικό διάταγμα, όπως σας γράψαμε και παραπάνω, να περάσει ο συντελεστής δόμησης στο 0,6 από το 0,4 που είχε αρχικά ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

*Μέχρι του χρόνου τον Ιούνιο θα προχωρήσει η διαδικασία διαγωνισμού. Δε γίνεται, άλλωστε, διαφορετικά από τη στιγμή που μιλάμε για περιουσία του δημοσίου, το οποίο για διαφορετικούς λόγους δεν μπορεί να συντηρήσει τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Με τη διαδικασία διαγωνισμού, θα κατατεθεί  η πρόταση του Athens Alive, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένο και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι η Πολιτεία απ’ αυτό θα έχει και ανταποδοτικά οφέλη, πλην των πολλών φόρων που θα βάλει στα ταμεία της. Σε συνεργασία με την κοινοπραξία, θα αναλυθούν όλα τα αντισταθμιστικά.

*Αν δεν αλλάξει κάτι μέσα στον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του Athens Alive. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δεδομένο, πια, ότι θέλει να προχωρήσει το μεγάλο έργο, το οποίο θα αξιοποιήσει το ΟΑΚΑ και γενικότερα την Αθήνα και θα προσφέρει πολλά και στην Πολιτεία. Οικονομικά και όχι μόνο, καθώς στην εγκατάσταση που θα αξιοποιηθεί και θα αναπτυχθεί, ο στόχος δεν είναι μόνο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό και εγκαταστάσεις, αλλά και χώροι άθλησης για τον κόσμο και φυσικά νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν. Μέχρι τον μεθεπόμενο Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη θα έχουν γίνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση, αν τηρηθούν τα παραπάνω.

Δεν χωρά αμφιβολία το εξής: Το Athens Alive είναι το μέλλον. Είναι το μέλλον για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα με το γηπεδικό και οι άνθρωποί του βλέπουν ότι με μια τέτοια προοπτική, το όνειρο πολλών ετών θα γίνει πραγματικότητα και το τριφύλλι όχι απλά θα έχει ένα σύγχρονο «σπίτι», αλλά μια «Παναθηναϊκή πολιτεία», με εγκαταστάσεις σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Είναι, επίσης, το μέλλον για και τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Δε μιλάμε για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Μακριά από εμάς αυτά. Μιλάμε για αξιοποίηση, για επένδυση και για πολλαπλά οφέλη του δημοσίου και φυσικά της κοινωνίας των Αθηνών. Με τέτοιο έργο, μπαίνουν χρήματα στα ταμεία, η περιοχή αλλάζει προς το καλύτερο, οι θέσεις εργασίας αυξάνονται, ο μαζικός αθλητισμός στην ευρύτερη περιοχή ζωντανεύει και το δημόσιο έχει ακόμη περισσότερους σύγχρονους και όχι εγκαταλελειμμένους χώρους άθλησης. Προφανώς και ο ιδιώτης θα έχει κέρδος. Δεν το συζητά κανείς αυτό. Δεν θα έχει όμως ΜΟΝΟ αυτός κέρδος. Το δημόσιο έχει να καρπωθεί πολλά από κάτι τέτοιο. Το έχουμε τονίσει πολλάκις: Είμαστε ενάντια στο ξεπούλημα και την απαξίωση των δημόσιων χώρων προς αποκλειστικό όφελος του μεγαλοεπιχειρηματία. Είμαστε και πρέπει να είμαστε, όμως, δίπλα στις επενδύσεις που θα αναπτύξουν κάτι το αναγκαίο για μια κοινωνία (όπως είναι το ΟΑΚΑ) και που θα δώσουν πολλά στο δημόσιο, το οποίο δε δύναται όχι μόνο να αναπτύξει, αλλά και να συντηρήσει τους χώρους του. Τέτοιο, λοιπόν, είναι το Athens Alive.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE