ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Πολύ σκληρός για να λυγίσει

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και την ισοφάριση της σειράς σε 2-2.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει

Πολύ σκληρός για να λυγίσει αυτός ο Παναθηναϊκός, που έδειξε… καρύδια στο 4ο ματς της σειράς με Μακάμπι Τελ Αβίβ και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας. Τώρα όλα θα κριθούν σε ένα 40λεπτο την Τρίτη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ…

Το «τριφύλλι» είχε τις καλές και κακές στιγμές του μέσα στον αγώνα, όμως η ουσία είναι ότι για πολλοστή φορά επιβεβαίωσε τη νοοτροπία νικητή που το συνοδεύει. Άλλωστε, η ομάδα του Αταμάν για ένα ακόμα παιχνίδι κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε κι ενώ βρισκόταν σε μια κατάσταση do or die.

Αυτό οφείλεται στην προσωπικότητα που βγάζουν οι «πράσινοι» στις δύσκολες στιγμές και στην κλάση κάποιων παικτών, που διαθέτουν ηγετική φυσιογνωμία και κάνουν τη διαφορά στα κρίσιμα. Δείτε για παράδειγμα τι έπραξαν στην 3η αναμέτρηση οι Σλούκας, Ναν και Λεσόρ.

Τρεχάτε ποδαράκια μου
Τρεχάτε ποδαράκια μου 2.928 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο αρχηγός του «εξάστερου» αγωνίστηκε για 34 λεπτά σχεδόν και τα έκανε όλα τέλεια γεμίζοντας τη στατιστική του (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ενώ ήταν πανταχού παρών και στην άμυνα: στα 4 τελευταία λεπτά πήρε 3 αμυντικά ριμπάουντ κι έκανε ένα καθοριστικό κλέψιμο. Φυσικά πέτυχε και το πλέον καθοριστικό καλάθι στο ένα λεπτό πριν από το τέλος για να διαμορφώσει το 88-93.

Ο Γάλλος σέντερ κατέθεσε και την ψυχή του στο παρκέ παίζοντας για σχεδόν 38 λεπτά (και στα 10’ της 4ης περιόδου). Στην περίπτωσή του πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει τρομακτική σωματική κόπωση λόγω των μαχών που δίνει με τα… θηρία των Ισραηλινών. Μάλιστα, ο Λεσόρ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ έβαλε και το καθοριστικό ζευγάρι βολών στο 1:36 (στο 88-89).

Κατά τα λοιπά, ο Ναν ξεδίπλωσε τις επιθετικές αρετές του και «εκτέλεσε» τη Μακάμπι πετυχαίνοντας 27 πόντους, τους 7 εξ αυτών μετά το 84-78, όταν το πράγμα άρχισε να ζορίζει. Το τρομερό στοιχείο για τον Αμερικανό γκαρντ ήταν ότι τα κατάφερε όλα αυτά παρότι είχε φορτωθεί με 4 φάουλ από πολύ νωρίς στην 4η περίοδο κι έδειχνε να βγαίνει εκτός πνεύματος αγώνα. Σεμιναριακή η διαχείρισή του σε αυτό το κομμάτι…

Αρκετές λύσεις έδωσε και ο Μήτογλου, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Παπαπέτρου ευστόχησε σε ένα μεγάλο τρίποντο στο 82-75 και ξεμπλόκαρε την ομάδα του, σε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε εντελώς… χαμένος έχοντας δεχθεί επιμέρους σκορ 14-1 σε σχεδόν 5 λεπτά. Χρησιμότατη και η παρουσία του Καλαϊτζάκη, που έβγαλε τρομερή διάθεση στην άμυνα κι έδωσε ποιοτικά λεπτά στον χρόνο που αγωνίστηκε.

Από ‘κει και πέρα, ο κόουτς Αταμάν είχε πολύ καλό βράδυ όσον αφορά το κοουτσάρισμά του κι έκανε τις σωστές κινήσεις από τον πάγκο του, παρότι δεν «άνοιξε» πολύ το ροτέισον. Κάτι απολύτως φυσιολογικό αν αναλογιστούμε την κρισιμότατη της αναμέτρησης. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι όμως το θέμα που αφορά την υγεία του αγαπημένου Πάρη, στον οποίο αφιέρωσαν τη νίκη όλοι, δείχνοντας πόσο οικογένεια είναι αυτή η ομάδα.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους λοιπόν για την προσεχή Τρίτη στο ΟΑΚΑ, όπου δεν θα πέφτει… καρφίτσα, σε ένα ματς με ιστορική σημασία για τον Παναθηναϊκό. Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει ολόκληρη τη φετινή σεζόν του…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.