ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Είναι πάντα κοντά ο κόσμος»

Στη μεγάλη θέληση που έδειξε αυτός και οι συμπαίκτες του απέδωσε τη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού ο Αντώνης Φώτσης, που υπογράμμισε πως ο κόσμος είναι πάντα κοντά στην ομάδα και την εμψυχώνει.

«Είναι πάντα κοντά ο κόσμος»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Φώτση στην «Πράσινη»:

Ήταν περισσότερο μια νίκη αποφόρτισης πάνω απ’ όλα, έφυγε μεγάλη πίεση από πάνω σας;

«Ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη διότι προχωράμε στον τελικό και σίγουρα επειδή είναι εναντίον του Ολυμπιακού που είναι φορμαρισμένος και μια καλή ομάδα. Εμείς χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, παίξαμε πολύ καλά και τα καταφέραμε. Νομίζω ότι με την προσπάθεια που κάναμε την αξίζαμε».

Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η άμυνα στη νίκη σας λόγω και των προβλημάτων που είχατε ν’ αντιμετωπίσετε;

«Φάνηκε μέσα στο γήπεδο ότι είχαμε μεγάλη θέληση και ειδικά στην άμυνα κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια. Παίξαμε πολύ καλά, πιέσαμε κάθε μπάλα και πήραμε μια μεγάλη νίκη».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.389 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό το αποτέλεσμα αρκεί για να γυρίσει το… τσιπάκι ενόψει του Top 16 ή χρειάζεται ακόμα χρόνος;

«Δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο ένα παιχνίδι για ν’ αλλάξει τα πάντα αλλά βοηθάει προκειμένου να βρεθούμε στον σωστό δρόμο και να προχωρήσουμε πάνω σε αυτόν. Παράλληλα θα μας δώσει ώθηση για το μέλλον όπου ακολουθούν σημαντικές υποχρεώσεις».

Η ομάδα δεν προερχόταν από καλές εμφανίσεις, παρόλα αυτά ο κόσμος γέμισε το ΟΑΚΑ. Θεωρείς ότι συμμετείχε μαζί σας στη μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα όλα τα χρόνια, τη βοηθάει πάντα και αυτό το έχει αποδείξει. Έτσι γίνεται και φέτος, είναι στο πλευρό μας, σε κάθε αγώνα προσπαθεί να μας εμψυχώσει όπως έκανε στον ημιτελικό και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο Παναθηναϊκό στο Top 16;

«Όσο περνάει ο καιρός, πρέπει να βελτιωθούμε καθώς έρχονται δύσκολοι αγώνες, οι αντίπαλοι μας σε αυτή τη φάση θα είναι πιο δυνατοί και όπως γίνεται αντιληπτό, πρέπει κι εμείς να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο γήπεδο. Μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες να πετύχουμε κάτι καλό».

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα βρείτε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά σας, για τους επόμενους στόχους σας, σε Euroleague και Α1. Η επικράτηση στον ημιτελικό του Κυπέλλου, σας δίνει προβάδισμα έστω και ψυχολογικά για τα επόμενα ματς;

«Θεωρώ ότι ο ημιτελικός ήταν ένας νοκ-άουτ αγώνας, στον οποίο τα καταφέραμε αλλά τελείωσε, ανήκει στο παρελθόν. Οι μεταξύ μας αναμετρήσεις στο μέλλον θα είναι εντελώς διαφορετικές. Εμείς θα πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια να είμαστε έτοιμοι και ακόμα καλύτεροι, προκειμένου να έχουμε μια καλή παρουσία αναφορικά με τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει».

Το γεγονός ότι ο αντίπαλός σας ερχόταν αήττητος στο ΟΑΚΑ, σας έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο;

«Δεν νομίζω ότι το κίνητρο ήταν τόσο μεγάλο επειδή ερχόταν αήττητος όσο όταν παίζεις εναντίον του Ολυμπιακού. Είναι μια καλή ομάδα, ξέρουμε ότι τα μεταξύ μας παιχνίδια είναι δύσκολα και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο».

Αν συγκρίνουμε την εικόνα που παρουσιάσατε με τη Μακάμπι, είναι εντελώς διαφορετική με αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό μέσα σε λίγες μέρες. Τελικά αυτά είναι τα ματς που σας αρέσουν περισσότερο και η φανέλα του Παναθηναϊκού επιτάσσει να μπείτε και να τα δώσετε όλα;

«Είναι παιχνίδια τα οποία δεν χρειάζεται να εμψυχώσει κάποιος τους παίκτες, διότι είναι όλοι πολλοί συγκεντρωμένοι, ξέρουν τι θ’ αντιμετωπίσουν και πάντα, ανεξαρτήτως πόσο καλές ή κακές είναι οι ομάδες, οι αγώνες είναι αμφίρροποι και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Συνήθως το παίρνει όποιος το θέλει περισσότερο κι εκεί δώσαμε έμφαση. Παλέψαμε σε κάθε φάση και όποιος μπήκε στο γήπεδο έδωσε τον καλύτερο του εαυτό».

Στις μάχες έμπαιναν και οι νεώτεροι που δεν έχουν ζήσει πολλά ντέρμπι. Φροντίσατε να τους βάλετε γρήγορα στο κλίμα;

«Σίγουρα χρειάζονται μία ώθηση από κάποιους που βρίσκονται περισσότερα χρόνια στην ομάδα, ώστε να γνωρίζουν πώς είναι αυτοί οι αγώνες. Αλλά και αυτοί κατάλαβαν το κλίμα, τη σοβαρότητα της αναμέτρησης και τι πρέπει να κάνουν, προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα. Νομίζω ότι έκαναν μια καλή προσπάθεια».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.