ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Το παίρνεις είσαι μάγκας, το χάνεις δε σε θυμάται κανείς»!

Ο Κώστας Τσαρτσαρής γυρνάει το χρόνο πίσω! Δύο μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη, ο κάτοχος 21 τίτλων κάνει... flashback και μιλάει στο Panathinaikos24.gr και τη Ρούλα Στεφανάκη για τον εξάστερο.

«Το παίρνεις είσαι μάγκας, το χάνεις δε σε θυμάται κανείς»!

Με μία πρόταση ο Κώστας Τσαρτσαρής, αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, τη σημασία ενός τελικού. Κάτι παραπάνω θα ξέρει, ο άνθρωπος που με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατέκτησε οκτώ κύπελλα, δέκα πρωταθλήματα Ελλάδας και τρία Ευρωπαϊκά!

Μπορεί πλέον να απολαμβάνει ήρεμες οικογενειακές στιγμές, μετά τη συνειδητή του απόφαση να κρεμάσει τη φανέλα του, σε πολύ φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα, το περασμένο καλοκαίρι, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά του.

Και πάντα η γνώμη του, ειδικά σε τελικούς, μιας και ήταν ο άνθρωπος των τελικών κυπέλλου, 3 σερί φορές αναδείχθηκε MVP στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχει ξεχωριστή σημασία.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 52.461 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr ζήτησε από τον Κώστα Τσαρτσαρή να γυρίσει εννέα χρόνια πίσω, τότε που μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Μάικ Μπατίστ, σήκωσαν στο Ηράκλειο το κύπελλο επικρατώντας στον τελικό του Άρη, να μας μιλήσει για εκείνο το συναρπαστικό, όπως το χαρακτήρισε ματς αλλά και εκείνο που έρχεται την προσεχή Κυριακή με τον ίδιο αντίπαλο, στο ίδιο μέρος!

Ο ίδιος ήταν δεύτερος σκόρερ σε εκείνον τον τελικό με 14 πόντους, πίσω από τον Λάκοβιτς, ο οποίος είχε πετύχει 15, όμως λόγω της ταπεινότητας που τον διακρίνει, προτίμησε να αναφερθεί στην απόδοση των συμπαικτών του και όχι στη δική του. Ακολουθεί πιστά τη συμβουλή των γονιών του: «Να είσαι ταπεινός και δίκαιος», όπως είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει την κορυφή και να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες, αλλά και από τα καλύτερα παιδιά, που πέρασαν ποτέ από τον Παναθηναϊκό.

Συνέντευξη του Κώστα Τσαρτσαρή στη Ρούλα Στεφανάκη

Τι θυμάται από τον τελικό του κυπέλλου ΠΑΟ-Άρη στο Λίντο τον Φεβρουάριο του 2005:

«Ήταν συναρπαστικό παιχνίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα στο σκορ. Τότε ο Άρης ήταν φοβερή ομάδα. Θυμάμαι ότι τότε στο Αλεξάνδρειο δεν περνούσε κανείς. Στον συγκεκριμένο τελικό, δεν είχαμε ξεκινήσει καλά, όμως επανήλθαμε με εκπληκτικό Λάκοβιτς, Φράγκι και Μπατίστ και καταφέραμε να νικήσουμε (72-68). Ήταν όμως από τους τελικούς που σου μένουν αξέχαστοι. Μεγάλη ένταση, ντέρμπι μέχρι το τέλος».

Για τον κόσμο και την ατμόσφαιρα στο Λίντο:

«Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Στην Κρήτη ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός έχει στο Ηράκλειο πολλούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και του Άρη».

Ποιες διαφορές βλέπει στον Παναθηναϊκό σε σχέση με εκείνη τη χρονιά;

«Είναι άδικο να κάνει κάποιος σύγκριση της τότε ομάδας με την τωρινή. Σίγουρα έχει αλλάξει πάρα πολύ, σε πολλά επίπεδα, παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός είναι πάντα μέσα σε όλους τους στόχους του και πάντα καταφέρνει να βρίσκεται στην κορυφή».

Η γνώμη του για τον Άρη

«Ο Άρης έχει κάνει μια προσπάθεια από πέρυσι, με νέα παιδιά. Ήταν καλή κίνηση και ελπίζω να πάει καλά, διότι το δικαιούται να επιστρέψει στην κορυφή. Βέβαια, με αμιγώς ελληνικές ομάδες, είναι δύσκολο να φτάσεις πολύ ψηλά, όμως πραγματικά εύχομαι να τα καταφέρει. Κακά τα ψέματα ο Άρης έβαλε το μπάσκετ στα σαλόνια και του αξίζει να επιστρέψει στις παλιές καλές του δόξες».

Τι πιθανότητες δίνει στο ματς

«Ένας τελικός πάντα κρύβει παγίδες. Είναι ένας ματς και αυτό μπορεί να λειτουργήσει είτε θετικά είτε αρνητικά. Όπως και να χει είναι ένας αγώνας, που αν το πάρεις είσαι μάγκας, αν το χάσει δε σε θυμάται κανείς. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Δεν πρέπει να ξεγράφεις κανέναν αντίπαλο, διότι είδαμε τι πήγε να πάθει ο Παναθηναϊκός στη Δράμα».

Τι θα μετρήσει περισσότερο

«Το κίνητρο είναι το μεγαλύτερο «όπλο» σε έναν τελικό. Αγωνίζεσαι για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και αυτό από μόνο του αποτελεί έξτρα κίνητρο και για τη συνέχεια. Αν ξεκινήσεις τη σεζόν έχοντας εξασφαλίσει ήδη έναν τίτλο, πας με άλλο αέρα στη συνέχεια να διεκδικήσεις την κορυφή στην Ευρώπη και το ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η συγκέντρωση.

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού

«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά, όμως μετά τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό άρχισε να παίρνει τα πάνω του. Έχει αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει όλους τους στόχους του. Αρκεί να είναι υγιείς οι παίκτες. Να γίνει καλά και ο Ούκιτς, διότι λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετώπισε, δεν έχει προπονηθεί κανονικά και ίσως αδικείται.

Πώς περνάει σήμερα ο Κώστας Τσαρτσαρής

«Πολύ ωραία. Ήρεμα, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση. Περνάω πολύ χρόνο με τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Κάνω πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω στο παρελθόν, λόγω αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Αναπληρώνω το… χαμένο έδαφος».

Για το αν θα βρίσκεται στα «Δύο Αοράκια» να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια των πρώην συμπαικτών του: «Όχι, δύσκολο. Εύχομαι όμως πραγματικά στα παιδιά καλή επιτυχία».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...