ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο «κερδισμένος» Γιάννης Αναστασίου

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού κερδίζει πόντους. Όχι μόνο για τη χθεσινή εμφάνιση του «τριφυλλιού» επί του ΠΑΟΚ, αλλά για τη γενικότερη πρόοδο της ομάδας. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ο «κερδισμένος» Γιάννης Αναστασίου

Για αρχή, δυο λόγια για το χθεσινό ματς στη Λεωφόρο. Ηταν, δίχως αμφιβολία, η καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού φέτος, λαμβάνοντας υπόψη, πάντα, και τον αντίπαλο. Με ασταμάτητο τρέξιμο, πίεση, πολύ καλή κυκλοφορία, άμυνα αψεγάδιαστη και δυο γκολ αντί για τέσσερα (βάσει των ευκαιριών), δικαιολογημένα κατατάσσουμε το εν λόγω ματς στο πιο «χορταστικό» του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν.

Ο Ζέκα ήταν εξαιρετικός, ο Νάνο έστειλε ξανά μήνυμα με την καταπληκτική του εμφάνιση, όλος ο Παναθηναϊκός έδειξε στοιχεία ομάδας που είχε στόχο από την αρχή να «πνίξει» τον αντίπαλο και η Λεωφόρος ήταν στο… πόδι, με τον κόσμο εκστασιασμένο απ’ αυτά που έβλεπε.

Η χθεσινή απόδοση του Παναθηναϊκού είναι αυτό ακριβώς το ποδόσφαιρο που θέλει ο Γιάννης Αναστασίου. Ένα ποδόσφαιρο με γρήγορη ανάπτυξη, με σωστές και ψύχραιμες τοποθετήσεις στο ανασταλτικό κομμάτι και δίχως «νεκρά» διαστήματα. Αυτά τα τελευταία, έχουν κοστίσει πάρα μα πάρα πολύ φέτος στο «τριφύλλι». Είναι, όμως, σημάδια που σε κάθε νέα ομάδα εμφανίζονται…

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού βγαίνει «κερδισμένος». Διότι κάνει πράξη σιγά σιγά, αυτό για το οποίο προσλήφθηκε το καλοκαίρι από την ΠΑΕ. Τη δημιουργία, δηλαδή, μιας ομάδας από το μηδέν. Μιας ομάδας που δεν θα στηρίζεται σε σταρ, αλλά στο σύνολο. Μιας ομάδας νεανικής, σε μεγάλο βαθμό, με κάποιες «πινελιές» εμπειρίας από παίκτες όπως ο Μπεργκ, ο Πράνιτς ή ο Μέντες.

Παρακολουθώντας, λοιπόν, την πορεία, εύκολα διαπιστώνουμε ότι το πράγμα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό, μεγάλη ευθύνη έχει ο Αναστασίου και το εξαιρετικό τεχνικό τιμ που έχει δίπλα του. Κανείς, φυσικά, δεν λέει ότι δεν υπάρχουν αδυναμίες και ελλείψεις στην ομάδα. Κάθε άλλο, κάτι που, γνωρίζει πρώτος και καλύτερος ο τεχνικός του «τριφυλλιού» και δεν διστάζει να το δηλώνει. Το πρόσημο, όμως, είναι θετικό και κάτι μου λέει ότι απ’ αυτή τη χρονιά, αν δεν υπάρχουν προβλήματα με τα οικονομικά, κάτι καλό θα γεννηθεί…

Υ.Γ.: Η εικόνα ήταν ανατριχιαστική. Συγκινητική. Ποδηλάτες του Παναθηναϊκού κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου και αποθεώνονται από τον κόσμο. Ποδηλάτες κάθε ηλικίας. Από ένα τμήμα που έχει χαρίσει πολλούς τίτλους στον Σύλλογο. Από τις πιο ωραίες εικόνες που έχουμε δει στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Δείγμα της ενότητας που υπάρχει στον Παναθηναϊκό και που όμοια της δεν έχουμε δει, τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ