ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Υπάρχει σύστημα διαφθοράς»!

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στον «άνθρωπο που καταστρέφει το ποδόσφαιρο», μίλησε για τη «συνεργασία» με τον Ιβάν Σαββίδη, δήλωσε περήφανος για τον Αναστασίου και το αγωνιστικό κομμάτι, ενώ τοποθετήθηκε για τα οικονομικά του συλλόγου.

«Υπάρχει σύστημα διαφθοράς»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Arena FΜ»:

Για την προσπάθεια που γίνεται στον Παναθηναϊκό: “Κανείς δεν ήξερε αν θα πετύχαινε η προσπάθεια μας. Διαλέξαμε έναν δρόμο με έντιμους ανθρώπους, νέους με λαχτάρα για να κερδίσουν. Η σκέψη μας, ήταν το υψηλό φρόνημα, όλα τα μετράμε με λεφτά πλέον, αλλά δεν είναι έτσι. Ξεχάσαμε τι μπορεί να επιτευχθεί με την ανθρώπινη προσπάθεια. Τα χρέη είναι μια μόνιμη θηλιά για τον Παναθηναϊκό και παρά το γεγονός πως διευθετούνται είμαστε ακόμα πολύ ζορισμένοι”.

Για τις κακές διαιτησίες και την δημουργία του μετώπου ομάδων: “Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης το ξέρουν πάρα πολύ καλά το παιχνιδάκι που στήνεται όλα αυτά τα χρόνια με τις διαιτησίες. Το ζούμε και εμείς τώρα. Με τον κ. Σαββίδη έχουμε εξαιρετική σχέση και τους ίδιους προβληματισμούς. Ο κ. Σαββίδης μου είπε πως στην Ρωσία οι ομάδες μπορεί να είχαν τις διαφορές τους, αλλά όλοι κοιτούσαν το καλό του ποδοσφαίρου. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος κυρίως ελέγχει τα πάντα, καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό να υπάρχει μια φορά διαφθορά και άλλο να υπάρχει ένα σύστημα διαφθοράς. Η μόνη μας λύση είναι η ελληνική δικαιοσύνη και τα ποινικά θέματα. Και η UEFA προτρέπει προς αυτή την κατεύθυνση. Αν κάποιος παραβεί τον νόμο υφίσταται συνέπειες.

«Ζήτησα λίγο ντίζελ και δεν μου έδωσαν ούτε νερό»: Ο προπονητής του Παναθηναϊκού που δεν συγχώρησε ποτέ τη διοίκηση για την «τσιγκουνιά» της
«Ζήτησα λίγο ντίζελ και δεν μου έδωσαν ούτε νερό»: Ο προπονητής του Παναθηναϊκού που δεν συγχώρησε ποτέ τη διοίκηση για την «τσιγκουνιά» της 58.749 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Υπάρχουν πολλοί ικανοί πρόεδροι ομάδων, πλέον, στην Σούπερ Λιγκ, όπως ο κ. Βελής, ο κ. Πανόπουλος, ο κ. Κωστούλας και ο κ. Σπανός. Σιγά σιγά διαμορφώνεται μια συμμαχία. Ο κ. Σαββίδης κι εγώ είμαστε καινούργιοι στον χώρο του ποδοσφαίρου. Οι συνεργασίες και οι όποιες λύσεις προωθούμε θέλουν χρόνο. Νομίζω ότι υπάρχουν και αρκετά ποινικά θέματα, που έχουν προχωρήσει και θα υπάρξουν εξελίξεις. Υπάρχουν θέματα με τους στημένους πίνακες διαιτητών, τις πλαστές ενημερώσεις, αλλά και οι έρευνες για τα στημένα παιχνίδια προχωράνε. Θα έχουμε δίκες σύντομα”.

Για τις σχέσεις του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ: “Έχω παρακολουθήσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, με τον κ. Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη, ενώ είδα και το χθεσινό παιχνίδι με τον κ. Βρύζα. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Μίλησα με τον κ. Σαββίδη πριν από λίγες μέρες για το αν θα έρθει να δούμε το παιχνίδι. Πάντα θίγουμε όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα που βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν συμμετέχει παραπάνω. Η προσπάθειά του στην αναδιοργάνωση είναι εξαιρετική. Κάνει μεγάλη προσπάθεια και στους μικρούς του ΠΑΟΚ και στις υποδομές, είδα και την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ, ήταν πολύ καλή”.

Για το γεγονός πως οι ομάδες δεν χτίζονται μόνο με χρήματα: “Στον αθλητισμό καλός είναι ο ανταγωνισμός, όμως, πρέπει να υπάρχουν και κάποια ιδεώδη. Μου λένε πως η ομάδα μας είναι χαμηλού μπάτζετ, αλλά τα λεφτά δεν είναι τα πάντα. Αν θέλουμε να πάμε καλά στην Ευρώπη πρέπει να βασιστούμε στην ψυχή μας και στα παιδιά τα δικά μας. Δεν μπορούμε να χτυπήσουμε ομάδες, όπως οι αγγλικές, που διαθέτουν πολλά χρήματα”.

Για τις ευθύνες της ΕΠΟ: “Η ΕΠΟ οργανώνει τα πάντα. Δεν είναι αμέτοχη και πιστεύω πως συμμετέχει και στους στημένους πίνακες και στις πλαστές ενημερότητες και στις πλαστές κάρτες υγείας. Αν είχαν γίνει ιατρικοί έλεγχοι, ίσως να είχαμε σώσει και κάποια παιδιά που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο”.

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού: “Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πέρυσι. Δεν κρύβουμε βέβαια τα προβλήματα μας. Αντιμετώπισα εχθρικότητα προς το πρόσωπό μου στο θέμα με τις ενημερότητες και δεν ξέρουμε αν πρέπει να κάνουμε και αγωγές. Υπήρξαν επιθέσεις ακόμα και προσωπικές προς τον Παναθηναϊκό”.

Για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας: ” Μακάρι να έχουμε ένα τελικό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Θα είναι ένα παιχνίδι υπόδειγμα, όπου οι δύο ομάδες θα ανταγωνιστούν με τα ίδια όπλα. Δεν θα υπάρχει σε καμία ομάδα η βοήθεια που είχε ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα Τρίπολης πέρυσι. Ο κ. Μαρινάκης είναι και υπόδικος από την επίθεση που είχε κάνει στον διαιτητή στον περσινό τελικό”.

Για τον Γιάννη Αναστασίου: “Είμαι περήφανος και για τον Γιάννη (σ.σ. Αναστασίου) και για την ομάδα. Εγώ τον Γιάννη Αναστασίου τον γνώρισα από έναν φίλο μου στο Άμστερνταμ, ο οποίος μου είπε πως έχει έναν φίλο, που θέλει να γίνει προπονητής του Παναθηναϊκού. Μου έκανε εντύπωση. Ήρθαν τελικά ο Αναστασίου μαζί με τον Νταμπίζα, Έλληνες που γνώριζαν και την ευρωπαϊκή νοοτροπία και έτσι φτιάξαμε κάτι καινούριο. Ο Νταμπίζας έδειξε με την δουλειά του ότι είναι πολύ σημαντικός συντελεστής της βελτίωσης που κάναμε”. Για το αν χρειάζεται επενδυτές στον Παναθηναϊκό: “Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι έχω την δυνατότητα να χειριστώ τα θέματα μόνος μου, όμως, ήμουν πάντα σχεδόν μόνος, με ελάχιστες βοήθειες. Βγαίνουν όλοι και λένε, ‘θα βάλοθμε τόσα λεφτά, ψηφίστε μας’. Το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό, όμως, είναι να μην καταρρέει αν φύγει κάποιο πρόσωπο. Όταν φύγω από τον Παναθηναϊκό θέλω να αφήσω έναν Παναθηναϊκό αυτάρκη, να ξοδεύει όσα βγάζει ώστε να εμπλουτίζει το ποδοσφαιρικό του δυναμικό. Χρειάζονται χρήματα, αλλά είναι και άλλα πολλά που απαιτούνται για την δημιουργία μιας ομάδας”.

Για την προσπάθεια του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: “Ο κ. Σαββίδης κάνει μια ηρωική προσπάθεια να ανεβάσει τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει και έχει επενδύσει πολλά χρήματα και πολύ προσπάθεια. Δεν πρέπει να απογοητευτεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν πιστεύω πως θα γίνει. Σε όλες τις συζητήσεις που κάναμε δείχνει απόλυτα αποφασισμένος να πετύχει αυτό που θέλει και θα είναι πολύ δυνατός και αυτός και ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια”.

Για την ανανέωση του Τάσου Λαγού: “Είναι γέννημα θρέμμα του Παναθηναϊκού ο Τάσος και χαίρομαι που θα τον έχουμε μαζί μας για πολύ καιρό”.

Για τις επιθέσεις που γίνονται μεταξύ των παραγόντων των ομάδων: “Ελπίζω να μην συνεχιστούν και να υπάρχει άμιλλα μεταξύ των ομάδων. Πρέπει να σταματήσουν οι αντεγκλήσεις”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...