ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Όταν λάμπει η αλήθεια

Ο Πάνος Φραγκουλάκης, γράφει στο panathinaikos24.gr, για τους «πιτσιρικάδες» που γίνονται Παναθηναϊκός και το Champions League που μοιάζει πιο κοντά.

Όταν λάμπει η αλήθεια
Το ποδόσφαιρο είναι ένα συναρπαστικότατο άθλημα, το δίχως άλλο. Ένα άθλημα, έτσι σχεδιασμένο, ώστε και ο πιο αδύναμος και ο πιο μικρός να έχουν τις πιθανότητες τους στην επιτυχία. Αυτό άλλωστε το κάνει τόσο λαοφιλές και για αυτό μας έχει χαρίσει τις πιο αναπάντεχες εκπλήξεις. Υπάρχουν, ωστόσο, αναμετρήσεις που προσφέρονται για αλήθεια. Για δικαιοσύνη. Και το προχθεσινό ματς της ομάδας μας κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήταν από εκείνα τα ματς της αλήθειας.

Δεν υπήρχε απολύτως κανένας τρόπος ο Παναθηναϊκός να μη φτάσει στην νίκη προχθες. Από την ώρα που πάτησαν το πόδι τους στο χορτάρι, οι πράσινοι, είχαν καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Τόσο το πείσμα και ο πληγωμένος εγωισμός – η φωτογραφία του Τριανταφυλλόπουλου στον πανηγυρισμό του γκολ με ανατριχιάζει-  όσο και η βελτιωμένη εικόνα της ομάδας που είδαμε και τη Τετάρτη παρά το ατυχές αποτέλεσμα, δεν άφηναν περιθώρια στον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστική η δήλωση του Αναστασίου: «Και πέντε ημίχρονα να παίζαμε, πάλι θα τους κερδίζαμε».

Από το ματς αυτό προκύπτουν ένα σωρό αλήθειες. Πρώτον, ο στόχος της δεύτερης θέσης είναι απολύτως εφικτός. Ο ΠΑΟΚ παρότι έχει ποιοτικότερες μονάδες στο ρόστερ του, φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ομάδα. Αν πήρε φέτος περισσότερες νίκες από τον Παναθηναϊκό είναι γιατί τον «ξελάσπωσαν» παίκτες του την τελευταία στιγμή. Με αυτή την πρακτική όμως ποτέ καμιά ομάδα δεν πέτυχε τους στόχους της. Δεύτερον, ο Αναστασίου συνεχίζει να κάνει σπουδαία δουλειά και κάθε αγωνιστική που περνά ωριμάζει τους πιτσιρικάδες και τους κάνει Παναθηναϊκό. Τρίτον, αυτός ο Νάνο είναι ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Τέταρτον, το «τριφύλλι» θα έχει στα play-off έναν σπουδαίο και πολύ δύσκολο αντίπαλο και αυτός είναι ο Ατρόμητος, που απ΄ όσα βλέπουμε είναι το πρώτο φαβορί για τη δεύτερη θέση και διαθέτει με διαφορά ανώτερη ομάδα από αυτή του ΠΑΟΚ.

Αν η ομάδα μας συνεχίσει να δουλεύει και συνεχίσει να βελτιώνεται αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες το καλοκαίρι να δίνει μάχη για την έξοδο στους ομίλους του Champions League. Είναι ένας στόχος δύσκολος αλλά εφικτός. Μετά και τη προχθεσινή εμφάνιση όμως, ποιος μπορεί να μη νιώθει αισιόδοξος;

Υγ. Αν η κεφαλιά του «Τριαντά» κατέληγε άουτ, κι αν το φάουλ του Νάνο δοκάρι, θα ήμασταν πάλι γραφικοί που θα λέγαμε ότι εκλάπησαν δύο βαθμοί από τον Παναθηναϊκό; Η φάση του «Σίφο» με τον Κατσουράνη είναι ο ορισμός του πέναλτι.

Υγ.2 Ότι κι αν πει κανείς για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν μπορεί να αποτυπώσει το μεγαλείο αυτής της ομάδας. 55 και συνεχίζουμε…

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ