ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο εχθρός δεν είναι εντός, αλλά… απέναντι

Πάνω που λες πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, πάνω που βλέπεις στη γιορτή του ερασιτέχνη έναν – επιτέλους – ενιαίο και αδιαίρετο (πόσες φορές το έχουμε ακούσει άραγε;), έρχεται η βόμβα. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο εχθρός δεν είναι εντός, αλλά… απέναντι

Κάποτε ήταν η πορεία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που μαζεύτηκαν περίπου 40.000 άνθρωποι για να διαδηλώσουν εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Στη συνέχεια, ήταν η περίοδος της πολυμετοχικότητας. Ορεξη να ‘χεις να θυμάσαι τα… ξεκατινιάσματα στα ραδιόφωνα από μεγαλοεπιχειρηματίες, που δεν είχαν τι να κάνουν και βρίζονταν, αφήνοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού με το στόμα ανοιχτό.  Μετά μας προέκυψε το ανέκδοτο του Βλάσση.

Και πάνω που λες πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, πάνω που βλέπεις στη γιορτή του ερασιτέχνη έναν – επιτέλους – ενιαίο και αδιαίρετο (πόσες φορές το έχουμε ακούσει άραγε;), έρχεται η βόμβα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον του ΣΚΑΪ, για δυσφήμηση του ονόματός του στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη». Ναι, του ΣΚΑΪ, που είναι ιδιοκτησίας Αλαφούζου. Ναι, του Αλαφούζου, που πριν λίγες μέρες αντάλλασε φιλοφρονήσεις με τον Γιαννακόπουλο στον ιστορικό «Τάφο του Ινδού». Το «ενιαίος και αδιαίρετος» αποτελεί παρελθόν, πριν καλά – καλά γίνει παρών.

Κι άντε τώρα να βγάλεις άκρη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Τι να προσάψεις στον Γιαννακόπουλο; Είναι ο μοναδικός παναθηναϊκός παράγοντας που εν έτει 2014 βάζει ζεστό χρήμα. Το βγάζει από την τσέπη και το ακουμπάει στον σύλλογο. Ο μοναδικός που βγήκε μπροστά και είπε: «Είμαι εδώ και το καλοκαίρι θα προσφέρω στο ποδόσφαιρο οικονομική βοήθεια». Και λίγες μέρες μετά, βλέπει το όνομα του να «παίζει» δίπλα σε αυτά των Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη. Δεν το λες και… fair από πλευράς Αλαφούζου.

Κι από την άλλη, ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο μοναδικός φίλος του Παναθηναϊκού που έχει βάλει τα στήθη του μπροστά, που προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται, που σπαταλά χρόνο και – όσο διαθέτει – χρήμα, για να αποκτήσει και πάλι όραμα και ελπίδα η ποδοσφαιρική ομάδα. Και που, πιθανότατα, δεν γνωρίζει τι θα παίξει στις τηλεοπτικές του εκπομπές, όπως σε αυτή που έπαιξε στη «Δίκη».

Και στη μέση, ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Που τρεις μέρες μετά την παράσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ και της πρώτης κούπας της μπασκετικής κόντρα στον Αρη, βλέπει να ελοχεύει ο κίνδυνος της εσωστρέφειας, των μηνύσεων, των εκατέρωθεν προσβολών. Ο κόσμος που γεμίζει τη Λεωφόρο και το ΟΑΚΑ, που στήνει πάρτι σε κάθε γήπεδο που αγωνίζεται η ομάδα του και που περιμένει μια κουβέντα για να αποκτήσει ελπίδα. Αυτός ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα. Αυτός ο κόσμος έχει καταλάβει ότι ο εχθρός δεν είναι εντός, αλλά… απέναντι. Ας το καταλάβουν και όλοι οι υπόλοιποι, για να γλιτώσουμε περιστατικά ανάλογα του πρόσφατου παρελθόντος.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.