ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το... Football Manager που προσπάθησε να φέρει στον Παναθηναϊκό ο Τερίμ, αλλά το ποδόσφαιρο τον τιμώρησε.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε

Κάποιος, κάπου έγραψε χθες το βράδυ το πιο εύστοχο σχόλιο για τον Παναθηναϊκό. «Και στο σπίτι να μας το φέρουν το πρωτάθλημα, δε θα ακούσουμε το κουδούνι». Κάπως έτσι ήταν – και – η χθεσινή βραδιά του Παναθηναϊκού. Πήγε στα αποδυτήρια μέσα στη θλίψη, αλλά επέστρεψε με την ελπίδα. Ακούγοντας τα νέα που ήθελε να ακούσει από την Τούμπα. Είχε περισσότερα από 50 λεπτά μπροστά του για να γυρίσει την κατάσταση. Για να έχει και πάλι την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα που την Τετάρτη έμοιαζε οριστικά χαμένο.

Και τι έκανε; Δεν το άγγιξε καν το πρωτάθλημα. Δεν κατάφερε καν να κάνει την εξέδρα να φωνάξει «αχ». Δεν μπόρεσε καλά – καλά να κάνει τον Άρη να νιώσει τον φόβο στα μάτια του. Έτσι έπρεπε να γίνει. Να κάνει τον αντίπαλο να φοβηθεί, να τον κάνει να νιώσει πως εδώ εκείνος παίζει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Παίζει αυτό που κυνηγάει εδώ και 14 χρόνια. Κι όμως: κατάφερε να χάσει από έναν εντελώς αδιάφορο αντίπαλο. Και να πετάξει για ακόμα μία χρονιά έναν τίτλο που θα μπορούσε να είχε κατακτήσει.

Και που, αν θέλετε τη γνώμη μου, θα το είχε κατακτήσει αν δεν είχε διώξει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα τέλη Δεκεμβρίου χωρίς να υπάρχει ικανός και πάνω απ’ όλα ποδοσφαιρικός λόγος που να δικαιώνει αυτή την επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου. Λάθεψε ο Παναθηναϊκός, λάθεψε ο πρόεδρός του και τώρα πληρώνει εκείνη την επιλογή.

Όχι μόνο να διώξει κακήν κακώς τον Ιβάν, αλλά να φέρει στη θέση του τον Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος… ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βγήκε λίγος γι’ αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός από εκείνον. «Πάω να πάρω ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα κι έρχομαι», είχε πει στους συμπατριώτες του στη χριστουγεννιάτικη αναχώρησή του για τη χώρα μας. «Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν το πει ο Παναθηναϊκός», είχε πει με στόμφο όταν – κατά λάθος και εντελώς τυχαία – οι πράσινοι πήραν την πρόκριση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Τερίμ έχει έπαρση που δε δικαιολογείται. Ή τουλάχιστον δε δικαιολογείται για τον Παναθηναϊκό των 14 χρόνων χωρίς πρωτάθλημα.

Ο Τερίμ τα έκανε όλα λάθος στον Παναθηναϊκό γι’ αυτό και απέτυχε παταγωδώς (παταγώδης αποτυχία είναι η μη κατάκτηση του πρωταθλήματος). Ακόμα και εκείνα που πολλοί νόμιζαν ότι κάνει σωστά, όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Κώτσιρα σε θέση αμυντικού μέσου, ήταν σε εντελώς λάθος βάση. Χωρίς σκέψη, χωρίς τακτική προσέγγιση, χωρίς μελέτη. Χθες απέναντι στον Άρη ο Τερίμ θύμιζε κάποιο παιδάκι που παίζει… football manager. Χάνεις ένα ματς; Φόρτωσε όλη την αντίπαλη περιοχή, παίξε με 3-4-5 επιθετικούς, χωρίς καμία συνοχή, χωρίς σκέψη για το πως θα πάει η μπάλα εκεί, χωρίς αντίληψη του τι θα γίνει σε μια κόντρα επίθεση.

Κάποιος, κάπου, κάπως θα βρει την μπάλα να τη στείλει μέσα. Γιόμα και… γιούργια και άγιος ο Θεός. Δεν είναι έτσι όμως το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο έχει αρχές και όταν τις αγνοείς, τότε σε τιμωρεί. Και ο Παναθηναϊκός του Τερίμ τιμωρήθηκε και μας… τελείωσε. Αν η διοίκηση δεν αλλάξει το καλοκαίρι λογική, τότε θα μας τελειώσει και η επόμενη σεζόν. Και τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα θα γίνουν 15, 16, 17…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ