Μπάσκετ

«Μικρογραφία των Γκιστ και Λάσμε στην περιφέρεια»

Ο Αβραάμ Καλλινικίδης μιλάει στο panathinaikos24.gr για τον Ζακ Ράιτ με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στο Ρέθυμνο τη σεζόν 2011-2012.

Της Ρούλας Στεφανάκη

Στη χώρα του ήλιου και της θάλασσας που τόσο πολύ λατρεύει επιστρέφει σε λίγες ώρες το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού Ζακ Ράιτ. Η Μπάμπεργκ, που αποτελούσε και το μεγαλύτερο τροχοπέδη στη μετακόμισή του στην Ελλάδα και στο τριφύλλι, άναψε το… πράσινο φως και ο 29χρονος γκαρντ ύψους 1.88 είναι έτοιμος να ντυθεί στα «πράσινα».

Το πέρασμα του Αμερικανού με κοινοτικό διαβατήριο (Βοσνίας), από το Ρέθυμνο τη σεζόν 2011-2012 ήταν εντυπωσιακό και ουσιαστικά το εισιτήριό του για να κάνει το… άλμα για μεγαλύτερες ομάδες, Τσιμπόνα, Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης, Μπάμπεργκ και τώρα Παναθηναϊκός.

Η εξέλιξή του και η μεταγραφή του στον εξάστερο μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στον Αβραάμ Καλλινικίδη, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην κρητική ομάδα.

«Ήμασταν σίγουροι για την εξέλιξή του. Τους έξι μήνες που αγωνίστηκε στον ΑΓΟΡ πρόσφερε ουσιαστικά και όλοι λέγαμε, ότι δεν έχει να ζηλέψει κάτι από άλλους ξένους που αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Πόσο μάλλον τώρα που έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Πιστεύαμε στις δυνατότητές του», τονίζει χαρακτηριστικά ο αρχηγός του Ρεθύμνου στο panathinaikos24.gr και συνεχίζει.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του

«Είναι ο ορισμός του αθλητή. Είναι απίστευτος τρόπος που λειτουργεί στο γήπεδο. Είτε να τρέξει, είτε να πηδήξει, όλα τα κάνει με την ίδια ένταση. Δεν κουράζεται ποτέ. Πολλές φορές μας φαινόταν αφύσικος ο τρόπος που έπαιζε. Ακόμη και στις προπονήσεις. Είναι πολύ δυνατός παίκτης και πάνω απ’ όλα επαγγελματίας.  Δεν θα παραπονεθεί ποτέ».

Για το ποια θεωρεί δυνατά του σημεία

«Τα αθλητικά του προσόντα. Είναι ένας παίκτης που διαβάζει τις φάσεις. Ξέρει μπάσκετ και το κυριότερο, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε όλα τα στιλ παιχνιδιού. Χειρίζεται καλά τη μπάλα, μπορεί να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Είναι αθλητικός και είναι άσος. Εμείς που τον ζούσαμε καθημερινά είχαμε εντυπωσιαστεί».

Τα αδύνατα σημεία του

«Όταν είχε έρθει στο Ρέθυμνο είχε ένα θέμα με το μακρινό σουτ. Νομίζω όμως ότι είναι το μοναδικό του πρόβλημα, αν είναι ακόμη γιατί πιστεύω ότι έχει  βελτιωθεί αρκετά και σε αυτόν τον τομέα».

Πώς ήταν η εμφάνισή του όταν έπαιξε αντίπαλος του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2011-2012

«Είχε αγωνιστεί δύο φορές απέναντι στον Παναθηναϊκό και ήταν πάρα πολύ καλός. Θυμάμαι που τον κυνηγούσε ο Διαμαντίδης να τον κόψει (γέλια)».

Τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό

«Στον ΠΑΟ θα είναι άλλος ο ρόλος του, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να ξεμπλοκάρει τον Διαμαντίδη. Να δώσει ανάσες στους περιφερειακούς και ενέργεια στην ομάδα. Η προσφορά του θα είναι πολύτιμη και ποιοτική για όσα λεπτά χρειαστεί να μπει για να πάρουν ανάσες οι βασικοί παίκτες. Και κυρίως μπορεί να βοηθήσει στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Ράιτ είναι σαν μια… μικρογραφία των Γκιστ και Λάσμε στην περιφέρεια.

Μπορεί εύκολα να κυνηγήσει όλους τους αντιπάλους του, να πάρει ριμπάουντ. Σε γενικές γραμμές μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του προπονητή».

Για το πώς είναι σαν χαρακτήρας

«Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και εγκλιματίζεται εύκολα στην ομάδα. Νοιάζεται για την ομάδα, τους συμπαίκτες του. Μάλιστα, όταν του έγινε πρόταση να κάνει το παραπάνω βήμα και να αγωνιστεί στην Κροατία, από τη μια ήταν χαρούμενος, από την άλλη ήταν στεναχωρημένος που έφευγε από το Ρέθυμνο».

Τι του άρεσε από την παραμονή του στην Ελλάδα

«Του άρεσε πολύ η θάλασσα και ο ήλιος. Η κουλτούρα της χώρας μας γενικότερα. Το ίδιο και στη γυναίκα του και στο γιο του. Έχει έναν εκπληκτικό γιο, που αν έρθει θα κλέψει την παράσταση».

Exit mobile version