ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

All… Wright!

Με τον Ζακ Ράιτ (9 πόντους) να κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός «λύγισε» τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας με σκορ 69-64.

All… Wright!

Με το διπλό απ’ τη Νέα Σμύρνη έφυγε ο Παναθηναϊκός. Ο Εξάστερος επικράτησε 69-64 του Πανιωνίου για την Α1, με τον νεοαποκτηθέντα, Ζακ Ράιτ να κάνει ντεμπούτο, να παίζει 20 λεπτά και να δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους «πράσινους» αν και ήταν λίγο άστοχος σήμερα.

Μοίρασε το χρόνο ο Αργύρης Πεδουλάκης που είδε τους παίκτες του να φτάνουν στο ροζ φύλλο αγώνα και να βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στην μαθηματική κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Λάσμε με 14, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ είχε 9 πόντους (5/10 βολές, 2/7 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 20:32. Στροφή στο εκτός έδρας ματς με την Αρμάνι για την Ευρωλίγκα πλέον το τριφύλλι.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 25.146 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Ο Αργύρης Πεδουλάκης φρόντισε να ρίξει κατευθείαν στα βαθιά τον νεοαποκτηθέντα Ζακ Ράιτ με τον Αμερικάνο να δίνει λύσεις και στην άμυνα και στην επίθεση με την εκρηκτικότητα που τον διακρίνει. Με το ματς να πηγαίνει βήμα βήμα το 1ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 10-10.

Στο δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου, το τριφύλλι έδειξε πως δεν είχε διάθεση για περιπέτειες και σταδιακά άρχιζε με ξεσπάσματα να ανεβάζει την διαφορά στους +6 με προσωπικούς πόντους των Ράιτ και Μασιούλις, ο Πανιώνιος προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς και τα κατάφερε σχετικά μειώνοντας στους 5 και στη συνέχεια με τη λήξη του ημιχρόνου στους 4 με το σκορ να κλείνει στο 23-26 υπέρ του «Εξάστερου».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και το β’ ημίχρονο του ντέρμπι, με το τριφύλλι να ανεβάζει σε διψήφιο αριθμό την διαφορά, στην αρχή στους +10 και αργότερα στους +12, με τον Μακ Κόλουμ να προσπαθεί να κρατήσει το σκορ χαμηλά κάνοντας καταπληκτικό παιχνίδι και λίγο πριν τη λήξη της 3ης περιόδου να φτάνει και στους -5 τους Νεοσμυρνιώτες.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία το τριφύλλι… τέλειωσε το ματς Φτάνοντας ακόμα και στο +19. Κάτι η χαλάρωση, κάτι μια μίνι αντεπίθεση από τον Πανιώνιο, έριξε κάπως την διαφορά, αλλά η κλάση του Παναθηναϊκού και η εμπειρία δεν επέτρεψε να γίνει κάτι περαιτέρω από αυτό, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με το υπέρ του 69-64

Τα δεκάλεπτα: 10-10, 23-26, 38-43, 64-69.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 27, Ντούβνιακ, Κάρτερ 10, Μίλμπουρν 5, Αθανασούλας, Μπατής 8, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 6, Μισέλ, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 4, Σαλούστρος.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Φώτσης 7, Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Παππάς 8, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 12, Ράιτ 9.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.