ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

«Σούπερ Μπίζνα 2013-14»

Κάθε αγωνιστική γινόμαστε μάρτυρες μιας καλοσχεδιασμένης επιχείρησης που συστηματικά ευνοεί τους συλλόγους-δορυφόρους και «ληστεύει» τους υπόλοιπους. Γράφει ο Πάνος Φραγκουλάκης.

«Σούπερ Μπίζνα 2013-14»

Έχει ειπωθεί και γραφτεί τόσες πολλές φορές που έγινε κλισέ: το ποδόσφαιρο και γενικώς ο αθλητισμός δεν είναι παρά μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Οι ομάδες, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι, ακόμα και οι εγκαταστάσεις μας, μας μοιάζουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ τόσο πολύ…

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, συνέβησαν τέτοια κωμικοτραγικά γεγονότα στην αθλητική επικαιρότητα που εμφατικά επαλήθευσαν όσα από καιρό γράφουμε και υποστηρίζουν οι περισσότεροι ΦΙΛΑΘΛΟΙ. Στο παρελθόν, έχω δεχθεί κριτική για καυστικές σκέψεις μου κατά των πρακτικών του σωματείου του Πειραιά και ειλικρινά καθόλου δεν χαίρομαι που τα ίδια τα γεγονότα με επαληθεύουν. Ειδικά το διήμερο αυτό, λες και όλα συνέβησαν ώστε να αποκαλύψουν τη ΣΑΠΙΛΑ:

1. Το ματς-φωτιά για Απόλλωνα και Πανιώνιο καταλήγει στους Νεοσμυρνιώτες που πασιφανώς ευνοήθηκαν από τον διαιτητή Αμπάρκιολη και προκάλεσαν σκέψεις ακόμα και για οικειοθελή αποχώρηση της «ελαφράς ταξιαρχίας» από τη λίγκα.

2. Ο Ο.Φ.Η. που στο Ηράκλειο δεν έχασε ούτε από ΠΑΟΚ ούτε από Παναθηναϊκό, χάνει 0-4 από τον ανίκητο πρωταθλητή μας με τον Σέποβιτς να μοιάζει Κριστιάνο Ρονάλντο.

3. Ο 14ος Λεβαδειακός του Κομπότη, που καίγεται για βαθμούς σωτηρίας, κερδίζει σαν σε προπόνηση τον «ευρωπαίο» Αστέρα με μια άνετη τριάρα.

4. Το ματς ζωής και θανάτου για Πλατανιά και Άρη βρίσκει νικητές τους Χανιώτες, με γκολ το οποίο δεν μπήκε ποτέ και τους Θεσσαλονικείς να τελειώνουν το ματς με εννέα παίκτες. Επί τη ευκαιρία, σημειώνεται, ότι ο 16ος Πλατανιάς, που δε φημίζεται για το επιθετικό παιγνίδι του, είναι η ομάδα με τις λιγότερες κίτρινες (58) στο πρωτάθλημα, 27 λιγότερες από τον Παναθηναϊκό…

5. Το ματς του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη ορίζεται να διευθύνει ο διαιτητής Δελφάκης ο οποίος έχει σφυρίξει συνολικά έξι ματς στη φετινή Super League εκ των οποίων τα τρία έπαιζε ο Εργοτέλης. Το ματς διαρκεί 70 λεπτά κι όχι 90 και ο Εργοτέλης καταφέρνει κι αποσπά την ισοπαλία. Η κατοχή είναι 57-43 υπέρ του Παναθηναϊκού και τα φάουλ 23-11 υπέρ του Εργοτέλη!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ, ΣΑΠΙΛΑ. Κάθε αγωνιστική γινόμαστε μάρτυρες μιας καλοσχεδιασμένης επιχείρησης που συστηματικά ευνοεί τους συλλόγους-δορυφόρους και «ληστεύει» τους υπόλοιπους. Τόσο απλά, χωρίς υπεκφυγές. Δεν ξέρω αν, πότε και πως θα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, είμαι βέβαιος όμως πως αν δεν τελειώσει άμεσα, στα γήπεδα θα βρίσκονται μόνο οι αθεράπευτα δύσμοιροι ρομαντικοί φίλαθλοι και οι οπαδοί-υπάλληλοι. Η «μπίζνα» είναι καλοστημένη και σκοπό έχει τον «βιασμό» του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον αποκλεισμό του φίλαθλου κόσμου.

Υγ1. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης δεν ήταν το ίδιο καλός με προηγούμενες εμφανίσεις του αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί επιχείρημα για το ατυχές αποτέλεσμα. Εκτός του ότι από καθαρή ατυχία το σκορ του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν 3-0, αν το παιγνίδι κυλούσε κανονικά ως το τέλος δεν υπήρχε περίπτωση να μην έβρισκε τον δρόμο για ένα δεύτερο γκολ.

Υγ2. Ετοιμαστείτε για ντέρμπι-διαφήμιση του ελληνικού ποσοσφαίρου…

Υγ3. Ο Γιώργος Σπανός πιθανώς εμπλέκεται σε σκάνδαλο λαθρεμπορίας καυσίμων και αυτό θα το εξετάσει η δικαιοσύνη. Προσωπικά, άλλη εντύπωση μου γεννάται και συγκεκριμένα η απορία πόσοι από τους οπαδούς του Ατρόμητου που συγκεντρώθηκαν έξω από την εισαγγελία Πειραιά για να του συμπαρασταθούν, συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και πορείες τα τελευταία χρόνια, όταν έμειναν άνεργοι, όταν μειώθηκαν τα εισοδήματα τους κατά 40%-50%, όταν κλήθηκαν να πληρώσουν τα χαράτσια. Ευγενής κίνηση η συμπαράσταση, δε λέω, αλλά μήπως έχουμε χάσει λίγο την ουσία;

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ