ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Το «διπλό» της χρονιάς

Μπορεί βαθμολογικά να μη διακυβεύονται πολλά για τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» αλλά σίγουρα μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα απ’ τον αντίπαλο του σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος. Γράφει, στο panathinaikos24.gr, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Το «διπλό» της χρονιάς

Έχει επισημανθεί αρκετές φορές και είναι μία άποψη με την οποία συμφωνώ. Είτε ο Παναθηναϊκός προλάβει ΠΑΟΚ και Ατρόμητο και τους προσπεράσει, είτε παραμείνει τέταρτος με μικρή διαφορά από κάτω τους μικρή σημασία έχει. Όλα δείχνουν ότι οι τρεις «μονομάχοι» θα έχουν κοινή αφετηρία στη διαδικασία των Play-Off και τα έξι ανοιξιάτικα ματς που θα δώσει το «τριφύλλι» μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Στο Φάληρο διακυβεύονται ζητήματα γοήτρου, ιστορίας και ψυχολογίας. Όχι βαθμολογικά.

Αν υποθέσουμε – χτυπάτε ξύλο- ότι το αποτέλεσμα είναι ατυχές για την ομάδα μας, συνεχίζουμε από την επομένη κιόλας στον ίδιο στόχο. Καλή ισορροπημένη πορεία στο πρωτάθλημα, να μαζευτούν οι περισσότεροι δυνατοί βαθμοί ώστε να μπούμε δυνατά στα κρίσιμα Play-Off και στοχοπροσήλωση στην κατάκτηση του Κυπέλλου. End of Story. Όχι φυσικά ότι δεν θα μας πληγώσει μια ήττα αλλά τουλάχιστον θα έχουμε συναίσθηση ότι οι στόχοι μας φέτος – για χίλιους δύο λόγους που έχουμε αναλύσει- είναι διαφορετικοί.

Από την άλλη, σε περίπτωση που η ομάδα καταφέρει και πάρει θετικό αποτέλεσμα, τα όσα θα κερδίσει είναι αναρίθμητα. Καταρχάς, τους προσγειώνεις. Ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, στα πιο ύποπτα χρόνια της ιστορίας τους, τους υπενθυμίζεις για ποιο λόγο είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα πίσω από τον Παναθηναϊκό. Κατά δεύτερον, τα «πιτσιρίκια» του Αναστασίου κάνουν μια νίκη πραγματικά χρυσάφι για την ψυχολογία τους. Ενδεχόμενη νίκη κόντρα στο μεγάλο τους αντίπαλο σηματοδοτεί μια νέα πορεία, μια βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση που θα την εισπράξουν στο τελικού του Κυπέλλου. Επιπλέον, λίγες μόνο μέρες μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της United, μια νίκη τώρα στο σπίτι τους αποκτά χαρακτηριστικά έπους. Νίκη που θα τη θυμόμαστε πολλά χρόνια. Τέλος, ο πληγωμένος εγωισμός των απανταχού Παναθηναϊκών θα ανακουφιστεί και η στήριξη μέχρι τέλους, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, θα είναι δεδομένη.

Την Κυριακή το βράδυ, ο Παναθηναϊκός έχει την πολύ σπουδαία ευκαιρία να κερδίσει πολλά περισσότερα από ένα τρίποντο. Πολλά περισσότερα και από γόητρο. Ο Παναθηναϊκός τη Κυριακή το βράδυ πιστοποιεί το μεγαλείο του ονόματος του, της φανέλας του και του λαού του. Κι έτσι θα γίνει.

Υγ. Λιέτουβος, Ερυθρός Αστέρας, Μακάμπι, Λαμποράλ στο πρώτο γύρο, Αρμάνι. Κόουτς, πρέπει να μας εμπνεύσεις και κανέναν άλλο τίτλο για τα ματς της Ευρωλίγκα, εκτός από το «Άργησε να ξυπνήσει». Αν δεν το κάνεις, και μάλιστα γρήγορα, το τρένο για Μιλάνο θα περάσει, χωρίς εμάς μέσα.

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ