ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Να θυμάσαι τι θα πει ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χθες, δε συνέβη τίποτα που δεν έχει ξαναγίνει και που δεν θα ξαναγίνει. Απλά φρεσκάραμε τη μνήμη τους. Γράφει, στο panathinaikos24.gr, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Να θυμάσαι τι θα πει ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μια μαγική βραδιά, το δίχως άλλο, ζήσαμε χθες όσοι και όσες αγαπάμε τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, δε συνέβη τίποτε που δεν έχει ξαναγίνει, δεν προέκυψε κανένα νέο ρεκόρ ή κάποιο κατόρθωμα που το «τριφύλλι» δεν έχει ξανακάνει. Το μόνο που συνέβη χθες είναι η εκκωφαντική επιβεβαίωση ότι οι τίτλοι, η δόξα, το μεγαλείο και τελικά η ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ δεν είναι προϊόντα καλών μεταγραφών, μεγάλου μπάτζετ ή νεόκτιστης υπερσύγχρονης έδρας. Αυτά, δεν είναι παρά λεπτομέρειες μπροστά στο ιστορικό χρέος που κουβαλά κάθε σύλλογος.

Προσωπικά, δεν διαπραγματεύομαι ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι μια ομάδα ποιοτικότερη, μια ομάδα καλύτερη, με διάρκεια στο πρωτάθλημα και σταθερότητα. Να ξηγούμαστε. Επίσης δεν διαπραγματεύομαι ότι ευνοείται συστηματικά κι αντί να πάρει τον τίτλο με 5-7 βαθμούς διαφορά θα τον πάρει με είκοσι. Όσοι Κάμπελ και Τσόρι και Σαβιόλα όμως να βρεθούν στο ρόστερ του, όσο κι αν καταφέρνουν να αγοράζουν την καλύτερη ομάδα όταν θα παίζουν με την μεγαλύτερη ομάδα η ιστορία αλλάζει. Αυτό ακριβώς συνέβη χθες: Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα νίκησε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Και την νίκησε δίκαια, καθαρά και παντελονάτα.

Την νίκησε γιατί ο Λαγός είναι οπαδός του Παναθηναϊκού και δεν μάρκαρε τον Τσόρι για να κάνει καλά τη δουλειά του και να τιμήσει το συμβόλαιο του.  Τον μάρκαρε και τον έσβησε από το γήπεδο γιατί τον καθοδηγούσε το πάθος και η τρέλα που θα είχες και εσύ και εγώ αν παίζαμε χθες μέσα στην έδρα τους. Το ίδιο ο Τριανταφυλλόπουλος, το ίδιο και ο αρχηγός, το ίδιο και ο Νάνο, το ίδιο και ο Αμπέιντ. 11 οπαδοί του Παναθηναικού, μεθυσμένοι αλλά και γνώστες για το μεγαλείο της ομάδας που έχουν την τύχη να αγωνίζονται.

Την νίκησε γιατί ο Γιάννης Αναστασίου είναι ένας πανέξυπνος προπονητής και έχει καταλάβει ποια ομάδα προπονεί. Γνωρίζοντας τις πιστοποιημένες αδυναμίες που έχει το ρόστερ του, έκανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Δεν παρασύρθηκε, διάβασε τον αντίπαλο του και τον ισοπέδωσε.

Την νίκησε γιατί Μάρκους Μπεργκ δεν υπάρχει άλλος. Τα έχουμε πει, τα έχουμε γράψει. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που είχε ποτέ το «τριφύλλι». Όλη η ποιότητα αυτού του ποδοσφαιριστή απεικονίζεται στο γκολ που πετυχαίνει. Δεν νικά στη διεκδίκηση τον Αβραάμ, τον ταπεινώνει…

Ο Παναθηναικός δεν έχει ανάγκη καμία νίκη, καμία «τριάρα» για να αποδείξει το μεγαλείο του. Τον καθοδηγούν οι αμέτρητες ιστορικές επιτυχίες του σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Τον έχουν στιγματίσει και έχουν ορίσει την μοίρα του. Το χθεσινό βοηθά απλώς τους πιο απογοητευμένους από μας αλλά και τους πιο φανατισμένους εχθρούς να μη ξεχνούν. Να θυμούνται τι θα πει ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ