ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Και τώρα τρέχει…

Ενας κακός Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον ΟΦΗ, στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου και πλέον καλείται να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς της Λεωφόρου, για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό.

Και τώρα τρέχει...

To ματς

Ο Παναθηναϊκός τα πρώτα λεπτά του αγώνα  προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του στο γήπεδο. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν σωστά την μπάλα ενώ  ο ΟΦΗ πίεζε και προσπαθούσε να τους αιφνιδιάσει. Στη συνέχεια το «τριφύλλι» ανέκτησε την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να περιορίσουν τον ΟΦΗ. Βέβαια από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά. Φανερό της κακής ποιότητας του αγώνα είναι η απουσία ουσιαστικής τελικής προσπάθειας. Το 4-2-3-1 του Γιάννη Αναστασίου μπορεί να αποσόβησε μεν τους κινδύνους αλλά με τους Αμπέντ και Ζέκα στα άκρα,  οι οποίοι δεν μπορούσαν να πλαγιοκοπήσουν, ο Παναθηναϊκός είναι ακίνδυνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε και πάλι με το καλό του πρόσωπο. Οι πράσινοι έκαναν την πρώτη τους τελική στο 57’ με τον Μπέργκ να αστοχεί από πλάγια σχετικά θέση μετά από κεφαλιά- πάσα του Ατζαγκούν. Η είσοδος του Καρέλη έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 από 4-2-3-1 που ήταν. Στο 65’ ο Αμπέντ δεν εκμεταλλεύεται την έξοδο του Φερνάντες καθώς ο Μιλιάζες ανακόπτει την μπάλα η οποία πήγαινε προς την εστία. Ταυτόχρονα ο ΟΦΗ απειλούσε τον Παναθηναϊκό με μακρινά σουτ. Στο 69’ όμως η αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά και του Κοτσόλη επέτρεψε στον Θανάση Παπάζογλου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες.

Οι πράσινοι στο σημείο αυτό κάπως αφυπνίστηκαν, και στο 74’ έφτασαν μία ανάσα από το γκολ με τον Νάνο να εκτελεί το κόρνερ, τον Σίλντεφελντ να παίρνει την κεφαλιά και τον Φερνάντες να αποκρούει ενστικτωδώς με το πόδι. Στο 80’ ο προπονητής των πρασίνων έβαλε τον Κλωναρίδη και γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 καθώς αναζητούσε ένα τέρμα. Αυτό δεν έφερε κάποιο τέρμα στους πράσινους και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της χρονιάς.

Αδύναμος κρίκος

Γενικότερα όλοι οι παίκτες των πρασίνων δεν είχαν καλή απόδοση. Βέβαια ο Ζέκα, ο οποίος συνήθως ήταν «μπροστάρης» στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, φάνηκε να μην έχει ενέργεια ενώ έκανε πολλές λάθος μεταβιβάσεις.

Πλέον, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της 16ης Απριλίου, με τους “πράσινους” να αναζητούν ανατροπή για πρόκριση στον τελικό. Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού, Καλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο (77’ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (84’ Στάθης), Παπάζογλου (90’ Μπανούσης).

Στον πάγκο: Γιαγκιόζης, Νούνιεζ, Ροβίθης, Δαμιανάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης (80’ Κλωναρίδης), Μέντες (73’ Πράνιτς), Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (58’ Καρέλης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Καπίνο, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Ντίνας.

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ