ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Αγχώθηκε … αλλά κέρδισε

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου με 74-77 με την Τζάκι Γέμελος στο τελευταίο της ματς με τη φανέλα του «τριφυλλιού» να δίνει τη νίκη στην ομάδα της με δικούς της πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Αγχώθηκε … αλλά κέρδισε

Πλέον οι πρωταθλήτριες πέρασαν στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Πρωτέα Βούλας.

Το ματς

Οι «πράσινες» είχαν τον έλεγχο του ματς επί 30 λεπτά, δείχνοντας πως θα καθαρίσουν εύκολα το παιχνίδι. Ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας από την γηπεδούχο ομάδα στην τελευταία περίοδο, άλλαξε για τα καλά η ροή του παιχνιδιού, αφού η Αναγέννηση πέρασε μπροστά για πρώτη φορά με 72-69.

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 299 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα τελευταία δευτερόλεπτα είχαν «Χιτσκοκικό» φινάλε, αφού στο 74-74 η Σταυρίδου αστοχεί για την γηπεδούχο ομάδα με την Αυτζή να υποπίπτει αμέσως σε φάουλ για να κόψει τον αιφνιδιασμό του «τριφυλλιού».

Οι γηπεδούχοι δεν συμφώνησαν με το σφύριγμα και ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες στον διαιτητή, με φυσικό επακόλουθο την τεχνική ποινή. Η Γέμελος δεν λάθεψε από την γραμμή και έχοντας 3/4 εύστοχες βολές, διαμόρφωσε το τελικό 74-77.

Η εμπειρία και η… Γέμελος βοήθησαν την ομάδα της Γιασεμής Σαμαντούρα να έχει καθαρό μυαλό στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό τελικά να πανηγυρίζει τη νίκη κάνοντας το 3-1 στη σειρά (συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών της κανονικής περιόδου).

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 33-42, 54-65, 74-77

Αναγέννηση Νέου Ρυσίου (Καφαντάρη): Μαραγκού 6, Αυτζή 7, Μούρτου 2 (7ρ.), Σταυρίδου 10 (1), Ταυροπούλου, Γκόμπελιτς 20 (2τρίπ., 7ρ.), Καζατζή, Σκιαδοπούλου 23 (11ρ.), Ρούσσου 6

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου, Γέμελος 16 (3τρίπ., 7ρ., 4ασ. 3κλ.), Πριονά, Χριστινάκη 2, Μαγκλάρα 1, Κοσμά 16 (7ρ.), Σλούκα 7, Κωστάκη 11 (1τρίπ., 6ρ.), Χρονοπούλου, Καβάσιλα, Ντέλβα 20 (14ρ.,), Θεολόγου 4  

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.