ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το πρώτο από τα πολλά αστέρια…

Ο Γιαννάκης χάνει το κοντρόλ της μπάλας, γλιστρώντας στο παρκέ. Εκείνη καταλήγει στα χέρια του Μοντέρο, ο οποίος φεύγει στον αιφνιδιασμό. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» παγώνουν στη θέα του Ισπανού παίκτη των Καταλανών μπροστά στο «πράσινο» καλάθι, τον οποίο μόνο ο Στόγιαν Βράνκοβιτς ακολουθεί...

Το πρώτο από τα πολλά αστέρια…

Η 11η Απριλίου αποτέλεσε χρονιά ορόσημο τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για το Ελληνικό μπάσκετ. Η «πράσινη» αυτοκρατορία ξεκίνησε την κυριαρχία της από την «Πόλη του φωτός», σηκώνοντας το 1ο Ευρωπαϊκό στην ιστορία της, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, νικώντας την στον μεγάλο τελικό, με 67-66.

Η ιστορία βάφτηκε πράσινη, με τον Δαλματό «γίγαντα» να σηκώνεται στον Θεό και να κόβει τον Μοντέρο, στην πιο ιστορική τάπα του θεσμού της Ευρωλίγκας (κύπελλο Πρωταθλητριών τότε).

Η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς κερδίζει την «Μπάρτσα» με 67-66, νικώντας και το …κολλημένο χρονόμετρο, φέρνοντας στην Αθήνα το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 29.744 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Ομόνοια «πρασίνισε» και ο Παναθηναϊκός μπήκε στο πάνθεον της Ευρωπαϊκής ιστορίας, ξεκινώντας την αυτοκρατορία και το μύθο της “πράσινης αρμάδας”.

MVP του final-4 ο Ντομινίκ «The human highlight Film» Ουίλκινς, με 51 πόντους συνολικά σε ημιτελικό και τελικό.

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα: 67-66 (35-25)

Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 8, Γιαννάκης 9, Οικονόμου 10, Ουίλκινς 16, Βράνκοβιτς, Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9, Βουρτζούμης 2

Μπαρτσελόνα (Ρενέσες): Γκαλιλέα 10, Φερνάντεθ 15, Καρνισόβας 23, Χιμένεθ 9, Γκόντφρεντ 9, Μοντέρο, Ντίεθ, Μπος, Μαρτίνεθ

[jwplayer mediaid=”16087″]

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.