ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Διασυρμός…

Οχι, αυτός δεν ήταν Παναθηναϊκός! Οι "πράσινοι" δεν... εμφανίστηκαν στη Μόσχα, γνώρισαν τη βαριά ήττα με 74-44 από την ΤΣΣΚΑ και αποχαιρέτησαν την Ευρωλίγκα.

Διασυρμός...

Με τους Διαμαντίδη, Φώτση, Ούκιτς, Λάσμε και Ματσιούλις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές στα πρώτα λεπτά.

Στο 3′ οι Ρώσοι ήταν μπροστά σκορ ήταν (5-2), με τους «πράσινους» να επιμένουν για ένα ακόμα παιχνίδι στα τρίποντα και είχαν 0/3.

Αυτό το τέμπο συνεχίστηκε και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να έχουν το έλεγχο του παιχνιδιού με (9-4) στο 5’.

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 29.567 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Καούν ήταν απλά ασταμάτητος κάτω από τη ρακέτα και με 8 πόντους μέσα σε λίγα λεπτά, έκανε τα πράγματα για το «τριφύλλι» πολύ δύσκολα.

Ύστερα από αρκετή ώρα ο Παναθηναϊκός σημείωσε πόντους, με τον Ματσιούλις να ευστοχεί σε 2 βολές. Ήταν χαρακτηριστικό πως από το 4′ είχε να σημειώσει καλάθι εντός παιδιάς.

Μετά από 5 προσπάθειες, ο Φώτσης ευστόχησε σε τρίποντο και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά (11-9) στο 8′, αλλά ορισμένα λάθη του Παναθηναϊκού στην άμυνα, ιδίως στα ποστάρισματα στους ψηλούς, έδωσαν την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να φτάσει ξανά στο +5 (15-10) και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους Ρώσους να προηγούνται με (18-10), μετά από το καλάθι του Τεόντοσιτς.

Με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου ο Σέρβος γκαρντ ανέβασε τη διαφορά στους +11 (21-10) και από αρκετά νωρίς ο Παναθηναϊκός έχασε την επαφή του σκορ, με την κατάσταση να γιγαντώνεται.

Για ακόμα ένα παιχνίδι οι «πράσινοι»,  βρήκαν στο πρόσωπο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, την επιμέρους λύση στο σκοράρισμα, αφού με δύο συνεχόμενα αναπάντητα καλάθια, μείωσε το σκορ στους -5 (21-16) και έτσι κατάφερε να “ξεθολώσει” κάπως το κακό επιθετικό πρόσωπο του «τριφυλλιού».

Μάλιστα ο διεθνής φόργουορντ έφτασε το σκορ ακόμα και στο τρίποντο, αλλά ο Φριτζόν με σουτ από τα 6.75 «ξεμπούκωσε» την ΤΣΣΚΑ, καθώς ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα 8-3 επιμέρους σκορ στο 13′, καθώς άφησε τα περιφερειακά σουτ και πήγε τη μπάλα στο ζωγραφιστό, όπου πήρε σημαντικούς πόντους. Μέσα σε 2’ οι Ρώσοι ανέβασαν το σκορ ξανά στο +8 (26-18), αλλά ο Μπράμος με σουτ τριών πόντων (είχε 1/14 σε όλη τη σειρά) μείωσε το προβάδισμα των γηπεδούχων, με τον Κριάπα να απαντά αμέσως.

Ο Τζάκσον με εκπληκτικό τρόπο, έδωσε στην ΤΣΣΚΑ αέρα 10 πόντων (31-21), καθώς για πέντε λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν είχε σημειώσει καλάθι. Οι Μπράμος και Κάρι ούτε και σε αυτό το παιχνίδι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, καθώς εκτός από τα περιφερειακά σουτ, δεν μπορούσαν να βάλουν ούτε και τα λει απ και από το ξέσπασμα των «πρασίνων» με τον Μαυροκεφαλίδη μέχρι το 13′, μέσα σε 6 λεπτά δεν είχε σημειωθεί πόντος, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Στρατού να ξεφύγει κλείνοντας το ημίχρονο στο +14 (35-21).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο, προκειμένου να παίξει μπάσκετ κατοχής και να κατεβάσει τη διαφορά.

Στο 23′ το σκορ έπεσε στους -10 (37-27), τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 6-2, αλλά έπρεπε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Κάπου εκεί η ΤΣΣΚΑ επέλεξε να χαμηλώσει το σχήμα της, με τους ψηλούς των Ρώσων, να κάνουν σχεδόν το τέλειο παιχνίδι, με τον Καούν σαν πρώτο βιολί να έχει 16 πόντους, δίνοντας μάλιστα και την ευκαιρία να ξεφύγει ξανά το προβάδισμα (43-27).

Η ΤΣΣΚΑ είχε τον απόλυτο έλεγχο, καθώς βρήκε τους «πράσινους» σε τραγική μέρα με τρανό παράδειγμα τον Διαμαντίδη, ο οποίος είχε 0/5 σουτ (02/ διπ. και 0/3 τριπ.) και αυτό έδωσε την ευκαιρία στο να φτάσει ακόμα και στο +21 (50-29).

Οι Μαυροκεφαλίδης και Γκιστ με προσωπικές τους προσπάθειες κατάφεραν να μειώσουν, κάπως το σκορ (52-33), αλλά η άμυνα έκανε παιδαριώδη λάθη και ο Κρστιτς διαμόρφωσε το (54-33), με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει την ΤΣΣΚΑ και μόνο από ατομικές προσπάθειες κατάφερνε να σημειώσει καλάθι. Με τρίποντο του Γκιστ το σκορ ήταν (58-36) στο 32′, αλλά τα πολλά λάθη στην άμυνα επέτρεψαν στους Ρώσους να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο.

Ο Τζάκσον με καλάθι και φάουλ έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (63-36). Ο Kριάπα ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 32 (74-42) στο 38′, με τον Ράιτ απλά να διαμορφώνει το τελικό από τέλεσμα με καλάθι για το (74-44).

Δεκάλεπτα: 18-10, 35-21, 54-33, 74-44.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Κρστιτς): Τεόντοσιτς 7, Μίτσοβ 8, Φριτζόν 9, Τζάκσον 9, Κρστιτς 5, Γουίμς 5, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 3, Κάουν 18, Χριάπα 10, Χάινς.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Κάρι, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 2, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 11, Ματσιούλις 2, Ράιτ 3, Γιάνκοβιτς.

Διαιτητές: Γιόβτσιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Λοτερμόζερ (Γερμανία).

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.