ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πλήρωσε την αδράνειά του…

Σε ένα επεισοδιακό ματς εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά συναρπαστικό εντός Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 (20΄Πέτριτς, 84΄Σαλπιγγίδης), με τις ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια των πλέι οφ.

Πλήρωσε την αδράνειά του...

Το παιχνίδι άρχισε με 25 λεπτά καθυστέρηση, λόγω σοβαρών επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Ενώ το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το ματς επισκιάστηκε από όλα αυτά που συνέβησαν στη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε τις φάσεις ωστόσο δεν κατέφερε να κάνει το 2-0, με αποτέλεσμα στο Β΄ μέρος να πιεστεί από τον ΠΑΟΚ και να δεχτεί την ισοφάριση.

Το ματς

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 37.812 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι, με την τριπλέτα Βούκιτς, Στοχ και Αθανασιάδη να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του «τριφυλλιού». Μόλις στο 4ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους καλή φάση, όταν ο Σκόνδρας πάσαρε κάθετα στον Βούκιτς, αλλά η προβολή του τελευταίου πέρασε άουτ.

Οι «πράσινοι» απάντησαν τρία λεπτά αργότερα, όταν ο δραστήριος Ζέκα βρήκε όμορφα τον Μπεργκ, αλλά η προβολή του Σουηδού κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Βίτορ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι, πρέσαραν ψηλά προσπαθώντας να δημιουργήσουν κινδύνους στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ στο 12΄ξαναχτύπησε, όταν ο Στοχ με ωραία κίνηση από αριστερά, βρήκε τον Βούκιτς ο οποίος προ κενής εστίας αστόχησε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός απάντησε με μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Ζέκα συνδυάστηκε με τον Μπεργκ, ο Σουηδός από δεξιά σήκωσε τη μπάλα ο Πέτριτς δεν έπιασε την κεφαλιά, ο Ζέκα πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ, έδωσε στον Χουχούμη, εκείνος σέντραρε, αλλά ο Καρέλης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να βγαίνει λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, το «τριφύλλι» κατάφερε να σκοράρει όταν από εκτέλεση φάουλ του Χουχούμη, ο οποίος «ντύθηκε»… Νάνο, ο Σίλντενφελντ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Πέτριτς πήρε το ριμπάουντ, σούταρε δυνατά με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, με το γήπεδο να παίρνει φωτιά.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ανέβασε την απόδοση της μετά το γκολ, στο 29΄ο Καρέλης έκανε την σέντρα, αλλά η προβολή του Μπεργκ …βρήκε τον Γλύκο, ο οποίος γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από το 2-0.

Ο δραστήριος Πέτριτς δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, και στο 39 έκανε ένα σόλο, αλλά τη στιγμή που πήγε να εκτελέσει ο Ινσαουράλδε του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πρεσάρει αλλά οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετική κυκλοφορία. Στο 41΄ο Καρέλης απώλεσε άλλη μια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν έχασε το κοντρόλ μέσα στη μεγάλη περιοχή, μετά από πάσα του Πέτριτς, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος του Σκόνδρα.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δυο ομάδες στο Β΄ μέρος, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάτι καλό. Ο ΠΑΚΟ προσπαθούσε κυρίως από αριστερά, με Στοχ και Λίνο, αλλά η μεστή παρουσία του Ζέκα δεν επέτρεπε στους παίκτες του «δικεφάλου» να δημιουργήσουν κάτι επικίνδυνο.

Οι δύο ομάδες διαγωνίστηκαν στα λάθη στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αναστασίου στο 55΄πέρασε τον Ατζαγκούν στη θέση του Πέτριτς, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2, με τον Νιγηριανό στην κορυφή του ρόμβου.

Ένα λεπτό αργότερα μετά από πάσα του Ζέκα, ο Ατζαγκούν πάσαρε στον Μπεργκ, αλλά ο Γλύκος τον πρόλαβε, με τον Σουηδό να προσπαθεί να κλέψει τη μπάλα από τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ζέκα έκανε το κλέψιμο, σούταρε από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα, βγαίνοντας κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα, με τον Παναθηναϊκό στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους να μην κινδυνεύει.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 60΄προσπάθησε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάτι ανησυχητικό στην περιοχή του Καπίνο. Τα πρώτα 20 λεπτά του Β΄ μέρους δεν είχαν τον ρυθμό του πρώτου, οι φιλοξενούμενοι έκαναν λάθη, αλλά στο 67΄, ο Νάτχο έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη στον Σαλπιγγίδη, εκείνος βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, με τον τελευταίο να αποκρούει με τα πόδια, στην καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Ο Νάτχο δημιούργησε ξανά για τον ΠΑΟΚ στο 70΄, όταν έβγαλε πάλι κάθετα στον Σαλπιγγίδη, εκείνος έδωσε στον Αθανασιάδη, αλλά κόπηκε από τον Σίλντενφελντ. Στην επόμενη φάση ο Μπεργκ βρέθηκε απέναντι στον Γλύκο, δοκίμασε να τον «κρεμάσει», αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, στην καλύτερη φάση του «τριφυλλιού» στο Β΄ μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο τέταρτο προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεση τους, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με Στοχ και Λίνο, αλλά και με τον Νάτχο από τον άξονα. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε απόλυτα το ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει μείνει πίσω και να περιμένει. Στο 78΄μετά από εκτέλεση κόρνερ  ο Ινσαουράλδε έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος του Καπίνο μετά από σπόντες, αλλά ο Παππάς είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ σωστά.

Ο Αναστασίου πέρασε τον Κλναρίδη στη θέση του κουρασμένου Μέντες, στο 80΄και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έβγαλε μια καλή σέντρα, αλλά ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.

Ο Στοχ στο 82΄σούταρε από αριστερά αλλά ο Καπίνο σε ετοιμότητα μπλόκαρε τη μπάλα. Στην επόμενη φάση όμως ο ΠΑΟΚ εξαργύρωσε την κατοχή της μπάλας μετά από μια εξαιρετική ενέργεια του Στοχ, ο Λίνο γύρισε συρτά από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης έκανε την προβολή λίγο έξω από τη μικρή περιοχή ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο στην εστία του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ κλείστηκε πίσω από το κέντρο, ο Παναθηναϊκός πίεσε αλλά δεν κατάφερε κάτι καλό, με το ματς να τελειώνει ισόπαλο με σκορ 1-1.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς, Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Λαγός, Ρισβάνης, Δώνης, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ, Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Στοχ, Αθανασίαδης.

Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Λίνο, Κατσικάς, Σαββίδης, Ολίσε, Βούκιτς, Μάρτενς, Κουλούρης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.