ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ξέρουν από ταλέντα στο… Ούντινε!

Το αποτέλεσμα χθες μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό αλλά η απόδοση του "σκουριασμένου" (κατά τ΄άλλα) Διαμαντή Χουχούμη δίνει αφορμή για θετικές σκέψεις. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Δημήτρης Στρατής.

Ξέρουν από ταλέντα στο... Ούντινε!

Αν ο Διαμαντής Χουχούμης προλάβαινε τον Σαλπιγγίδη την ώρα που έσπρωχνε τη μπάλα στ’ ανυπεράσπιστα δίχτυα θα μιλάγαμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ εμφάνιση απ’ το νεαρό μπακ που συμπλήρωσε μόλις το τρίτο του παιχνίδι ως βασικός στο πρωτάθλημα (τα προηγούμενα ήταν το 3-0 με την Καλλονή κι η εμφάνισή στα Πηγάδια). Ο 19χρονος ακραίος με το εντυπωσιακό παράστημα (1.84) έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο κοντρολαρισμένος είναι, στο μέλλον αν δουλέψει σωστά το κορμί του μπορεί ν΄αποδειχθεί βελτιωμένη έκδοση Τάκη Φύσσα.

Ο νυν μάνατζερ της εθνικής ομάδας πολλές φορές στην καριέρα του λειτουργούσε ως έξτρα στόπερ βοηθώντας τα μέγιστα το τριφύλλι να κοιτάξει στα μάτια ομαδάρες στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Εξαργύρωσε την πειθαρχία, την ταχύτητα και την ευστροφία του με μεταγραφές σε Μπενφίκα, Χαρτς, αν ήταν το ίδιο καλός με τη μπάλα στα πόδια θα πήγαινε για… ψηλότερα.

Τον Χουχούμη τον πρωτοακούσαμε πριν δύο χρόνια όταν  ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον έβαζε αριστερό χαφ στη καλοκαιρινή προετοιμασία. Παίζοντας πρώτη φορά βασικός (29.10.2012) στο Ηράκλειο έβγαλε μια σέντρα «πάρε-βάλε» στον Χοσέ Τοτσέ (ΠΑΟ-ΟΦΗ 2-2), δείγμα ποιότητας, κάτι που τον έφερε αμέσως σε σύγκριση με τον (αναντικατάστατο) Νίκο Σπυρόπουλο που είχε το κακό συνήθειο να στέλνει τη μπάλα οπουδήποτε αλλού εκτός από «πράσινα» πόδια όταν αποφάσιζε να πασάρει!

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, στα πρώτα 20 λεπτά ο Χουχούμης έχει δημιουργήσει τέσσερις (!) φάσεις για γκολ στους συμπαίκτες του. Αρχικά στο πρώτο κόρνερ που κερδίζει ο γηπεδούχος, με τον Κουτρουμπή να μην βάζει σωστά το κορμί του ώστε να πιάσει την κεφαλιά. Ακολούθως με την έξοχη σέντρα στον Καρέλη που χαραμίζει ο τελευταίος σημαδεύοντας λανθασμένα. Την πάσα στον Πέτριτς που «γκρεμίζεται» από τον Λίνο πριν μπει στην περιοχή και τη φάση του 1-0 που ξεκινά απ’ το αριστερό του πόδι.

Αποδεικνύεται ότι τα «λαγωνικά» της Ουντινέζε ξέρουν που στοχεύουν, αρχές Απρίλη το ιταλικό κλαμπ ζήτησε δανεικό τον  Διαμαντή με την οψιόν αγοράς να είναι δική του για το καλοκαίρι του 2015.  Με τόση εξέδρα που έχει φάει φέτος ο νεαρός  απορούσαμε πως στο καλό τον «ξετρύπωσαν» οι γείτονες, οι οποίοι αποδεικνύονται άριστα πληροφορημένοι για το ποιόν του μπαλαδόρου μπακ.  Νωρίτερα στη σεζόν διαβάζαμε ότι στα ματς της ομάδας Νέων ο Γιάννης Αναστασίου ζητούσε από τους προπονητές να τον χρησιμοποιούν σε θέση σέντερ μπακ (!) ώστε να μπει περισσότερο στο πετσί των αμυντικών καθηκόντων.  Ωστόσο το να είσαι πειθαρχημένος στα μετόπισθεν είναι εύκολο να βελτιωθεί με προπόνηση, το δύσκολο είναι η δημιουργία! Ο Παναθηναϊκός, μ’ εξαίρεση τους Μινχ, Καπουράνη, Νάνο, δεν ευτύχησε να διαθέτει «ζερβοκουτάλες» με καλή τεχνική κι ο Διαμαντής δείχνει να διαθέτει εξαιρετική πρώτη ύλη.

Οι «φριουλάνι» τον έχουν ακτινογραφήσει γι αυτό και τον θέλουν στην ομάδα τους. Οι τελευταίοι μπορεί να μην φτάσουν ποτέ ν’ απειλήσουν τις μεγάλες δυνάμεις του κάλτσιο όσον αφορά τίτλους, αλλά μια έφεση στο να «φτιάχνουν» ποδοσφαιριστές την έχουν και με το παραπάνω.  Αλέξις Σάντσες έχουν δώσει στη Μπαρτσελόνα, Χαντάνοβιτς στην Ίντερ, Ασαμόα, Ίσλα, Πέπε στη Γιουβέντους, Ινλέρ, Κουαλιαρέλα στη Νάπολι, παλιότερα ολόκληρη …καραβιά δικών τους φυντανιών προσάραξε στο «Μιλανέλο» (Γιανκουλόφσκι, Μπίερχοφ, Μάρσιο Αμορόζο).

Η εξαιρετική δουλειά του Αναστασίου αποδεικνύεται απ’ την αλματώδη βελτίωση σε ατομικό επίπεδο που έχουν φτάσει οι ποδοσφαιριστές του είτε αυτοί είναι βασικοί, είτε παγκίτες! Βλέπεις π.χ τον Χουχούμη κι απορείς για ποιο λόγο δεν πήρε περισσότερες ευκαιρίες. Μήπως ο Μέντες θυμίζει το «φάντασμα» του φθινοπώρου; Ή ο «Σίφο»; Για να μην πιάσουμε τον Καπίνο που μετά τον Ιανουάριο είναι ο κορυφαίος πορτιέρο στη χώρα… Οι δύο βαθμοί σε ισάριθμα ματς δεν αποτελούν καλή συγκομιδή για τον Παναθηναϊκό που έχει ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων, αλλά η αίσθηση που βγάζει το κλαμπ είναι πως εύκολα ή δύσκολα θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ