Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου:

«Είναι σημαντικό που βρίσκομαι σήμερα εδώ, γιατί είναι για ιερό σκοπό. Τέτοιου είδους προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται και όλοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο να συμμετέχουμε και να δίνουμε το «παρών» γιατί μόνο κέρδος έχουν στην κοινωνία μας. Μπορούμε πλέον να αξιολογούμε τις αξίες καλύτερα τους ανθρώπους και τις αξίες της ζωής» δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην κάμερα της Nova, για το φιλικό παιχνίδι προς τιμή του εκλιπόντος παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Τάκη Παπαδημητρίου.

Δεν έλειψε και ο… αυτοσαρκασμός για την προσωπική του απόδοση:«Πρέπει ο προπονητής να με γυμνάσει. Δεν ξεχνιέται το ποδόσφαιρο αλλά είναι διαφορετικό το επίπεδο. Το σημαντικό είναι να το ευχαριστηθούμε εμείς και όλοι όσοι ήρθαν εδώ».

Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη«Όλα τα ματς των πλέι οφ είναι δύσκολα. Έχουν δείξει όλες οι ομάδες πως είναι πολύ κοντά και αυτό που είχα πει και επιμένω είναι πως τη διαφορά κάνουν οι λεπτομέρειες. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος και ειδικά στον δεύτερο γύρο ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και κάναμε μία πορεία αντάξια του ονόματος και του ποδοσφαίρου που θέλουμε να παίξουμε.

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου δείχνουμε να υστερούμε λίγο στις λεπτομέρειες και αυτό είναι καθαρά θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Δεν έχουμε χαλαρώσει αλλά όταν παίζουμε με καλές ομάδες, επειδή κάνουμε λάθη, θα το πληρώσουμε και αυτό φαίνεται στα πλέι οφ. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα δικό μας και θα είμαστε αυτοί που πρέπει στα επόμενα ματς».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη τιμωρία του Παναθηναϊκού μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό το πράγμα. Αυτό που είπα χθες παραμένει η άποψη μου. Είναι σημαντικό όλοι όσοι έρχονται στο γήπεδο να αντιλαμβάνονται γιατί έρχονται.

Αν είναι να έρχονται για να βγάλουν τα προβλήματα τους και γενικότερα την εσωστρέφεια τους μέσα στο γήπεδο, εμείς τουλάχιστον δεν θέλουμε τέτοιους ανθρώπους. Να έρθουν για να ευχαριστηθούν το ματς και να χειροκροτήσουν τον νικητή ή αυτόν που παίζει καλύτερα. Αυτό θέλουμε όλοι και πρέπει να το επικροτήσουμε».