ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στα αστέρια!

Η επιστροφή στα «σαλόνια» της Ευρώπης και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο κοντά από ποτέ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης (Μπεργκ 51’) και έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

Στα αστέρια!

To ματς

Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για φέτος με κόσμο, οι φίλοι του «τριφυλλιού» ήταν εκεί. Πάνω από 10.000 οπαδοί της ομάδας έδωσαν το «παρών» στο «Απόστολος Νικολαϊδης», δημιουργώντας μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Αυτός, όμως, που δεν ήταν… εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Παναθηναϊκός. Παρά το γεγονός ότι από την αρχή του αγώνα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε την κατοχή της μπάλας, αυτή δεν «μεταφραζόταν» σε επιθετική πρωτοβουλία.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / SUPERLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - ASTERAS TRIPOLIS

Οι «πράσινοι» αγωνιζόμενοι με το κλασικό 4-4-2 με ρόμβο και με τους Μπεργκ και Κλωναρίδη στην επίθεση, «μπλόκαραν» απέναντι στον καλοστημένο Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος περίμενε τους γηπεδούχους και προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε μόλις τέσσερις τελικές στο πρώτο μέρος, έναντι οκτώ των Αρκάδων.

Το καθαρό μυαλό έλειπε, τα νεύρα έκαναν πολλές φορές την εμφάνισή τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις συνεχείς φωνές του Γιάννη Αναστασίου στους παίκτες του, ζητώντας τους ηρεμία και γρήγορο τέμπο. Το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.731 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / SUPERLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - ASTERAS TRIPOLIS

Η επανάληψη ήταν διαφορετική. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλο. Εκλεισαν τον Αστέρα στα καρέ του και κατάφεραν σχεδόν με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου να ανοίξουν το σκορ.  Στο 51’ ο νεοεισελθών Σπυρόπουλος βρήκε τον Κουτρουμπή με κεφαλιά – πάσα,  ο τελευταίος έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Μπεργκ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον γκολκίπερ του Αστέρα για το 1-0.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / SUPERLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - ASTERAS TRIPOLIS

Τα υπόλοιπα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να μη δημιουργεί πολλές φάσεις, αλλά να μην απειλείται ταυτοχρόνως. Οι «πράσινοι» κυκλοφορούσαν με άνεση την μπάλα, δίχως να απειλούν, με εξαίρεση κάποια σουτ όπως του Νάνο ή του Αμπέντ.  Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Το «τριφύλλι» συνέχισε νικηφόρα και η πρώτη θέση στα πλέι οφ είναι ακόμη πιο κοντά…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (46’ Σπυρόπουλος), Μέντες (70’ Λαγός), Αμπέντ, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (79’ Καρέλης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ατζαγκούν, Δώνης, Ρισβάνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντες, Μουνάφο (70’ Ναβάρο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Καράσκο, Βάλντο (79’ Χουάνμα), Λούι, Γκοϊάν, Εντό.

Στον πάγκο: Μπαντής, Σετι, Κάφα, Λισγάρας, Παπαχρήστος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.