Ο εμπειρος τεχνικός του Ρεθύμνου υποστηρίζει πως ήρθε η ώρα που ο Παναθηναϊκός θα φορτσάρει.

«Σαφώς η ποιότητα και το ρόστερ του ΠΑΟ δεν συγκρίνεται με του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει το σοκ (από τη βαριά ήττα περισσότερο) από τον αποκλεισμό στη Μόσχα και έχει αντιδράσει καλά. Αλλωστε τώρα θα φορτσάρει ουσιαστκά διότι τώρα είναι τα πιο σημαντικά παιχνίδια, όπου κρίνονται όλα», τονίζει ο Ελληνας προπονητής και προσθέτει:  «Εχει υπεροπλία στους ψηλούς λόγω Λάσμε, Μαυροκεφαλίδη και Φώτση που είναι αρκετά ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό (ειδικά ο Λουκάς). Αν λειτουργήσουν σωστά και οι περιφερειακοί τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Το βάρος πέφτει πολύ στον Διαμαντίδη ο οποίος αν πάρει τις βοήθειες από τους Ράιτ, Ούκιτς και Κάρι θα είναι πολύ σημαντικό¨».

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφατάκη, πολλά θα εξαρτηθούν από τη φρεσκάδα του Διαμαντίδη: «Το μυστικό είναι ο Διαμαντίδης να είναι φρέσκος για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη φρεσκάδα του Διαμαντίδη, γιατί εκείνος είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας και παρασύρει και τους υπόλοιπους».

Οσο για τον «δικέφαλο του βορρά», ο προπονητής του Ρεθύμνου τονίζει: «Ο ΠΑΟΚ από την άλλη είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Επιβάλει το ρυθμό της και έχει διακριτούς ρόλους. Παίζει μπάσκετ με τακτική και διάβασμα του αγώνα. Στηρίζεται πολύ στο ελληνικό στοιχείο. Εχει τον Χαραλαμπίδη για τις δύσκολες στιγμές και δύο πολύ καλούς ξένους που έχουν ηγετική ικανότητα.  Είναι καλοδουλεμένη ομάδα, έχει καλό προπονητή.  Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει τους παίκτες να τον αντιμετωπίσει. Είναι μια σειρά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά ο ΠΑΟ έχει το προβάδισμα και λόγω ρόστερ κα λόγω εμπειρίας».

Ρούλα Στεφανάκη